2018 Pushkar Camel Fair: Βασικός Οδηγός Φεστιβάλ

30.000 καμήλες σε μια μικρή έρημη πόλη!

Μια εκπληκτική 30.000 καμήλες συγκλίνουν στη μικρή πόλη της ερήμου Pushkar, στην πολιτεία Rajasthan της Ινδίας, για την ετήσια έκθεση Pushkar. Είναι ένα συναρπαστικό και μοναδικό θέαμα και μια μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα παλιό ινδικό φεστιβάλ παραδοσιακού στιλ.

Η αρχική πρόθεση πίσω από το Pushkar Camel Fair ήταν να προσελκύσει τοπικούς καμήλες και εμπόρους βοοειδών για να κάνουν επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του αγίου παλατιού Kartik Purnima , που πραγματοποιήθηκε στο Pushkar γύρω από την πανσέληνο στο ινδουιστικό σεληνιακό μήνα Kartika.

Η έκθεση έχει πλέον γίνει ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, καθώς το κομμάτι της καμήλας ξεπερνάει ένα επίσημο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που διοργανώνει ο Τουρισμός του Ρατζαστάν.

Πότε είναι η Έκθεση;

Συνήθως τον Νοέμβριο, ανάλογα με τον κύκλο της σελήνης. Η δράση της καμήλας πραγματοποιείται κατά τις πρώτες μέρες του φεστιβάλ, οπότε η εστίαση μετατοπίζεται σε αυξημένους θρησκευτικούς εορτασμούς. Το 2018, οι επίσημες ημερομηνίες για την Έκθεση Pushkar είναι 15-23 Νοεμβρίου. Να είστε βέβαιος να έρθει νωρίς για να δείτε την έκθεση σε πλήρη εξέλιξη! Τα καμήλες και άλλα ζώα θα αρχίσουν να φτάνουν από περίπου τέσσερις ημέρες πριν από την επίσημη έναρξη της έκθεσης.

Ανακαλύψτε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις ημερομηνίες του Pushkar Fair , συμπεριλαμβανομένου του τι συμβαίνει κάθε μέρα και πότε θα διεξαχθεί το φεστιβάλ τα επόμενα χρόνια.

Πού και πώς γιορτάζεται η Έκθεση;

Στη μικρή πόλη Pushkar, κοντά στην Ajmer, που βρίσκεται στην άκρη της έρημο Thar στην πολιτεία του Rajasthan.

Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες πραγματοποιούνται στους εκθεσιακούς χώρους, που βρίσκονται δυτικά της πόλης, κοντά στη διασταύρωση της οδού Brahma Temple Road και της εθνικής οδού 89. Οι καμήλες είναι ντυμένες, παραδεισένιες, ξυρισμένες, μπαίνουν σε αγώνες ομορφιάς, αγωνίζονται, χορεύουν και διαπραγμάτευση. Ένα τεράστιο καρναβάλι πραγματοποιείται, με μια σειρά από μουσικούς, μάγους, χορευτές, ακροβάτες, γοητευτές φιδιών και carousel βόλτες για να διασκεδάσουν το πλήθος.

Ο Τουρισμός του Ρατζαστάν εκδίδει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων πριν από το φεστιβάλ, το οποίο μπορεί να αποκτηθεί δωρεάν από τα καταλύματα σας στο Πουσκάρ.

Ποια τελετουργικά εκτελούνται κατά τη διάρκεια της έκθεσης;

Προσκυνητές έρχονται σε αυτό το φεστιβάλ για να κολυμπήσουν στα ιερά νερά της λίμνης του Pushkar και να απαλλαγούν από τις αμαρτίες τους. Οι δύο μέρες γύρω από την πανσέληνο θεωρούνται ότι είναι η πιο ευοίωνη εποχή του χρόνου για κολύμβηση στη λίμνη. Εκείνοι που λούζουν την ημέρα της πανσέληνος λέγεται ότι λαμβάνουν ειδικές ευλογίες.

Τι μπορεί να αναμένεται στην Έκθεση;

Οι αμμόλοφοι εμφανίζονται μολυσμένοι με καμήλες όσο βλέπουν τα μάτια και ο πληθυσμός του Pushkar διογκώνεται σε περισσότερους από 400.000 ανθρώπους, με εισροή προσκυνητών, εμπόρων καμήλας και τουριστών. Οι αγώνες καμήλας είναι σίγουρα ένα highlight, αν και οι διαγωνισμοί κωμικής ομορφιάς με περίτεχνα διακοσμημένες και ξυρισμένες καμήλες είναι επίσης διασκεδαστικοί. Υπάρχει χορός ναών, συναυλίες μουσικής λαϊκής τέχνης και σύντηξης, πνευματικές περιηγήσεις και κληρονομιές με κληρονομιά και τέχνες και ένα παζάρι χειροτεχνίας. Και, φυσικά, η έκθεση θα ήταν ατελής χωρίς ανταγωνισμό μουστάκι!

Από την αρνητική πλευρά, η τεράστια εισροή τουριστών σημαίνει ότι πολλοί ντόπιοι θεωρούν την έκθεση ως μια ευκαιρία να κερδίσουν χρήματα. Να είστε προετοιμασμένοι να σας παραβιάζονται από ζητιάνους, τσιγγάνους και παιδιά.

Οι έμποροι καμήλων θα ζητήσουν επίσης γενναιόδωρα ποσά αν θέλετε να τραβήξετε τις φωτογραφίες τους.

Δείτε την έκθεση από ένα μπαλόνι θερμού αέρα

Είναι δυνατόν να παρακολουθήσετε το θέαμα της έκθεσης καμήλας από ψηλά, σε ένα μπαλόνι θερμού αέρα . Το SkyWaltz προσφέρει συναρπαστικές πτήσεις με μπαλόνια στο Pushkar τα πρωινά και τα βράδια.

Pushkar Fair Tours

Εγγραφείτε στο Vedic Walks για την ειδική περιήγησή τους στο Pushkar Fair. Τρέχει δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης, το πρωί και το βράδυ. Κατά την πρωινή ξενάγηση, θα δείτε τους προσκυνητές να κάνουν μια ιερή βουτιά στη λίμνη. Η βραδινή εκδρομή επισκέπτεται την πολυσύχναστη εκθεσιακή γη στην κορυφή της.

Πού να μείνετε κατά τη διάρκεια της έκθεσης

Η εισροή επισκεπτών κατά τη διάρκεια της έκθεσης καμήλας αναγκάζει να αυξηθεί η ζήτηση καταλυμάτων και οι τιμές να αυξηθούν αναλόγως. Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για τη διοργάνωση ενός τόπου διαμονής - είτε να φτάσετε μερικές μέρες πριν ξεκινήσει η εκδήλωση και να βρείτε κάπου (που είναι η φθηνότερη επιλογή) είτε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων.

Τα καταλύματα περιλαμβάνουν απλούς ξενώνες, πολυτελή ταπετσαρισμένα στρατόπεδα που βρίσκονται στην έρημο ειδικά για το φεστιβάλ, ξενοδοχεία κληρονομιάς και παραθεριστικές εκδρομές.

Εδώ είναι τα καλύτερα μέρη για να μείνετε σε έναν προϋπολογισμό κοντά στο εκθεσιακό κέντρο.

Να πάρει εκεί

Ο κοντινότερος σιδηροδρομικός σταθμός, ο οποίος δέχεται μεγάλες αποστάσεις τρένων ινδικών σιδηροδρόμων, είναι Ajmer. Η γραμμή αμαξοστοιχίας που συνδέει την Ajmer και την Pushkar ξεκίνησε στις αρχές του 2012. Ο επιβάτης Ajmer-Pushkar αναχωρεί από το Ajmer στις 10 π.μ. και φτάνει στο Pushkar στις 11.25 π.μ. Είναι ένα ανεπιφύλακτο τρένο, επομένως δεν μπορείτε να κάνετε κράτηση εισιτηρίων εκ των προτέρων. Το ναύλο είναι 10 ρουπίες. Το τρένο δεν τρέχει την Τρίτη ή την Παρασκευή.

Διαφορετικά, αν πάτε οδικώς, είναι μια άνετη διαδρομή 30 λεπτών μέσω του εύστοχα ονομάζεται Snake Mountain (Nag Parbat) προς Pushkar. Τα τοπικά λεωφορεία είναι ερειπωμένα και γεμάτα, αλλά ο ναύλος είναι μόνο 20 ρουπίες και το ταξίδι είναι πολύ αυθεντικό (μετάφραση, μάλλον τραχύ). Τα λεωφορεία αναχωρούν από το σταθμό των λεωφορείων, καθώς και κοντά στο σιδηροδρομικό σταθμό (με τα πόδια από το πεζοδρόμιο προς την αντίθετη πλευρά του δρόμου). Ένας τρόπος με ταξί συνήθως κοστίζει περίπου 500-600 ρουπίες, αλλά μπορεί να είναι περισσότερο κατά τη διάρκεια της έκθεσης καμήλας. Διαπραγματευτείτε σκληρά!

Εναλλακτικά, το πλησιέστερο αεροδρόμιο βρίσκεται στο Kishangarh, περίπου 40 λεπτά βορειοανατολικά της Ajmer. Εγκαινιάστηκε στις 11 Οκτωβρίου 2017. Το αεροδρόμιο θα λαμβάνει καθημερινές πτήσεις από το Δελχί, καθώς και άλλες πόλεις όπως το Udaipur και το Mumbai. Οι πτήσεις αναμένεται να λειτουργούν από μικρές αεροπορικές εταιρίες όπως οι Zoom Air και Supreme Airlines, εκτός από αερομεταφορείς όπως η Air India και η Spice Jet. Η άλλη επιλογή είναι το αεροδρόμιο της Jaipur , περίπου δυόμισι ώρες μακριά. Τα εισιτήρια ταξί για το Pushkar μπορούν να διπλασιαστούν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Αναμείνετε να πληρώσετε 2.000 ρουπίες προς τα πάνω.

Απάτες που πρέπει να γνωρίζετε

Εάν πάτε στη λίμνη στο Pushkar, είναι πιθανό ότι θα σας προσεγγίσουν οι Brahmins ή ιερείς ιερείς που θα σας δώσουν μια ευλογία (ακόμα και αν δεν το θέλετε ή δεν συμφωνείτε με αυτό) και να ζητήσετε μια μεγάλη δωρεά σε αντάλλαγμα . Θα σας πιέσουν να πληρώσετε και ακόμη και απειλείτε να καλέσετε την αστυνομία. Είναι επίσης κοινό για τους ντόπιους να έρχονται και να σας δώσουν λουλούδια ή πέταλα λουλουδιών, και στη συνέχεια απαιτούν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε σταθερά όποιον σας πλησιάζει.

Άλλες παρόμοιες αλλά μικρότερες εκθέσεις στο Ρατζαστάν

Ανησυχώντας για το γεγονός ότι η Έκθεση Camel Puskhar είναι πολύ εμπορική ή θέλετε να ζήσετε μια έκθεση αγροτικού στυλ στο Rajasthan σε μικρότερη κλίμακα; Δοκιμάστε την εκδήλωση Chandrabhaga στο Jhalawar ή στην έκθεση Kolayat κοντά στο Bikaner, που συμβαίνει περίπου την ίδια ώρα ( δείτε πληροφορίες και ημερομηνίες ). Και οι δύο συνδυάζουν την εμπορία βοοειδών (συμπεριλαμβανομένων των καμήλων) με ιερό προσκύνημα και κολύμβηση στις ιερές λίμνες.