Φεστιβάλ Ερήμου Τζέισαλμερ

Γνωστή ως "Χρυσή Πόλη", το Jaisalmer κάθεται στο κέντρο της έρημο Thar στην ινδική πολιτεία του Rajasthan. Αναζητήστε και θα νιώσετε τη μεγαλοπρέπεια της χρυσής ακρόπολης που βλέπει την περιοχή. Όχι μόνο αυτό είναι ένα μαγευτικό μέρος για να ζήσετε σε όλη τη λαμπερή δόξα του, είναι επίσης το σπίτι στο Jaisalmer Desert Festival, ένα από τα πιο εκκεντρικά φεστιβάλ σε όλη την Ινδία. Είναι σίγουρα το είδος μιας φορά σε μια εμπειρία ζωής που θα θέλετε να προσθέσετε στη λίστα κουβά σας.

Μιλάμε για ανταγωνιστικές αγώνες καμήλας, ποιος-έχει-το-καλύτερο-μουστάκια διαγωνισμούς, και πολλά ζωντανά χρώματα. Ένα τεράστιο κύριο σημείο του φεστιβάλ της ερήμου Jaisalmer είναι το τεράστιο παζάρι, το οποίο διαθέτει πολλά χειροτεχνήματα από το Ρατζαστάν. το ιδανικό μέρος για να ψωνίσετε αναμνηστικά για να μεταφέρετε μαζί σας την έρημο.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Αρχικά, το Jaisalmer Desert Festival ξεκίνησε από την Rajasthan Tourism Development Corporation ως έναν τρόπο να εκθέσει τους τουρίστες στην ενδιαφέρουσα κουλτούρα αυτής της περιοχής. Μην αφήστε αυτό να σας αποτρέψει από την παρακολούθηση, όμως. Αυτό το φεστιβάλ έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο εξωτικά γεγονότα στην Ινδία. Οι τουρίστες τόσο από την Ινδία όσο και από το εξωτερικό παρευρίσκονται εν αναμονή ενδιαφερόντων δραστηριοτήτων και διασκεδαστικών τριών ημερών.

Τι να περιμένεις

Τρεις μέρες από αυτό το υπερβολικό φεστιβάλ αρκούν για να δείξουν πόσο ξεχωριστή, μοναδική και περίεργη είναι η Ινδία. Υπάρχουν χορός, χειροποίητα αγαθά, πολύχρωμα κοστούμια και πολλοί ενδιαφέροντες διαγωνισμοί.

Εκτός από τους προαναφερθέντες διαγωνισμούς, ας προσθέσουμε το turban tying και το "Mr. Έρημος "με το μίγμα.

Εάν όλοι αυτοί οι διαγωνισμοί δεν είναι αρκετοί, θα περιβληθείτε από μία από τις πιο όμορφες απόψεις στον κόσμο. Με φόντο τον ηλιόλουστο ηλιοβασίλεμα, ο πλούσιος πολιτισμός και η κληρονομιά του Ρατζαστάν είναι σχεδιασμένα για όλους όσοι έρχονται και οι επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι με ανοιχτές αγκάλες.

Στο τέλος του φεστιβάλ, οι λαϊκοί τραγουδιστές φιλοξενούν ζωντανές παραστάσεις ακριβώς έξω από τους αμμόλοφους κάτω από το νυχτερινό ουρανό.

Εκτός από όλους τους διαγωνισμούς, υπάρχουν επίσης πολλές δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες. Μπορείτε να οδηγήσετε μια καμήλα, να δοκιμάσετε νόστιμο φαγητό από την περιοχή, να παρακολουθήσετε πολιτιστικές παραστάσεις, να πιάσετε ένα αγώνα πολεμών με καμήλες ή να ακούσετε ζωντανή μουσική. Υπάρχει ακόμη και μια καμήλα ρυμουλκούμενος του πολέμου. μπορούμε μόνο να φανταστούμε τον ενθουσιασμό που θα μπορούσε να φέρει. Ω, και σίγουρα θα σου φεύγουν οι χορευτές φωτιάς που φτύνουν την κηροζίνη από το στόμα τους, κρατώντας φωτιά βρώμικα, προκαλώντας "ooh's" και "aaahh's" από το πλήθος.

Αυτό μπορεί να είναι η ευκαιρία σας να δείτε ένα από τα πιο όμορφα πυροτεχνήματα που θα ζήσετε ποτέ. Τη νύχτα φωτίζουν την ακρόπολη καθώς εκρήγνυνται στον ουρανό.

Πράγματα που πρέπει να θυμάστε

Εάν πεθάνετε να δημιουργείτε σαν αστέρι Bollywood, τώρα είναι η ευκαιρία σας. στο Jaisalmer Desert Festival, θα έχετε πολλές πιθανότητες να φωτογραφηθείτε.

Τα πράγματα που αναφέρθηκαν προηγουμένως ότι πρέπει να δείτε είναι μόνο μια χούφτα από τις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες και εκδηλώσεις που το Φεστιβάλ Ερήμου Jaisalmer έχει να προσφέρει. Είναι σίγουρα έξυπνο να δώσετε στον εαυτό σας τις τρεις ολόκληρες ημέρες για να δοκιμάσετε πραγματικά όλα τα γκάζι. Μια μέρα μπορεί να θέλετε να οδηγήσετε μια καμήλα, και το επόμενο μπορεί να είναι πιο δελεασμένο από τους φιδιώτες γοητευτές, που πραγματικά είναι αρκετά γοητευτικό.

Πώς να πάτε εκεί

Το πλησιέστερο αεροδρόμιο στο φεστιβάλ της Jaisalmer Desert είναι το αεροδρόμιο Jodhpur. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να πετάξετε στο Δελχί και στη συνέχεια να πάρετε ένα λεωφορείο ή ένα τρένο στην πόλη, η οποία πρέπει να διαρκέσει περίπου 6 ώρες.

Μόλις βρίσκεστε στο Jaisalmer, υπάρχει ένα κέντρο τουριστικής βοήθειας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να βοηθήσει τους αλλοδαπούς σε οποιαδήποτε θέματα μπορεί να αντιμετωπίσουν.