Κλίβελαντ και Βορειοανατολικά Οχάιο

Εάν φυτεύετε λουλούδια, δέντρα και θάμνους στην ευρύτερη περιοχή του Κλίβελαντ , πρέπει να ξέρετε για τις αναπτυσσόμενες ζώνες. Αυτή η περιοχή είναι ασυνήθιστη σε αυτήν την περιοχή που καλύπτει τρεις ζώνες USDA 5b, 6a και 6b και βρίσκεται σε τρεις ζώνες στις ζυγαριές Sunset Climate - ζώνες 39, 40 και 41. Τι σημαίνουν και οι δύο; Εδώ είναι μια πιο προσεκτική ματιά σε κάθε ένα από αυτά.

USDA Ζώνη ανθεκτικότητας των φυτών

Ο χάρτης USDA είναι η πιο συνηθισμένη κλίμακα, τουλάχιστον στη Μέση και τη Βορειοανατολική Αμερική.

Είναι αυτό που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι κηπουροί και παιδικοί σταθμοί και αυτό που χρησιμοποιείται από τους περισσότερους εθνικούς καταλόγους κήπων, βιβλία, περιοδικά, άλλες εκδόσεις. Αυτός ο χάρτης διαιρεί τη Βόρεια Αμερική σε 11 ξεχωριστές ζώνες. Κάθε ζώνη είναι 10 μοίρες διαφορετική σε έναν μέσο χειμώνα από την παρακείμενη ζώνη. Έχουν γίνει ορισμένες τροποποιήσεις, όπως οι υποζώνες, και οι 6α και 6b προστέθηκαν.

Η πλειοψηφία του Βορειοανατολικού Οχάιο βρίσκεται στη ζώνη 6α, που σημαίνει ότι το πιο κρύο που έχει η περιοχή είναι μεταξύ -5 και -10 βαθμών Φαρενάιτ. Οι παράκτιες περιοχές της λίμνης Erie (σε απόσταση περίπου 5 μιλίων από τη λίμνη) βρίσκονται στη ζώνη 6b, πράγμα που σημαίνει ότι η ψυχρότερη θερμοκρασία είναι μεταξύ -5 και μηδέν βαθμούς Φαρενάιτ. Οι περιοχές χαμηλού υψομέτρου, όπως το Εθνικό Πάρκο Cuyahoga Valley και η κοιλάδα Mahoning κοντά στο Youngstown, βρίσκονται στη ζώνη 5b, πράγμα που σημαίνει ότι οι χαμηλότερες θερμοκρασίες μπορούν να φτάσουν μεταξύ -10 και -15 βαθμούς Φαρενάιτ.

Ηλιόλουστη κλιματική κλίμακα

Οι ζώνες ηλιοβασιλέματος βασίζονται σε ένα συνδυασμό παραγόντων: τόσο τα άκρα όσο και τους μέσους όρους θερμοκρασίας (ελάχιστο, μέγιστο και μέσο όρο), μέση βροχόπτωση, υγρασία και συνολική διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Και πάλι, το Βορειοανατολικό Οχάιο πέφτει σε τρεις ξεχωριστές ζώνες - 39, 40 και 41. Η ζώνη 39 είναι οι παράκτιες περιοχές της λίμνης Erie , σε όλη τη διαδρομή γύρω από τη λίμνη. Η ζώνη 40 ξεκινά περίπου πέντε μίλια νότια της λίμνης, πηγαίνει ανατολικά σε περίπου I-271 και δυτικά μέχρι τα σύνορα της Ιντιάνα. Η ζώνη 41 ξεκινά επίσης περίπου πέντε μίλια νότια της λίμνης και εκτείνεται ανατολικά του I-271 στις περιοχές Geauga, Trumbull και Ashtabula στα σύνορα της Πενσυλβανίας.

Καλλιέργεια Ζώνες και τον Κήπο σας

Τι σημαίνουν οι καλλιεργητικές ζώνες στον κήπο σας; Διάφορα πράγματα. Σας δίνουν μια ένδειξη για το πότε ο τελευταίος βαρύς (δηλαδή θανάσιμος) παγετός θα είναι στην περιοχή σας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν είναι ηλιόλουστο στα τέλη Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου, είναι πολύ νωρίς για να φυτευτούν αυτές οι ντομάτες, πετούνιες ή άλλα φυτά που δεν μπορούν να αντέξουν σε βαριά παγετό. Επιπλέον, οι ζώνες ανάπτυξης σας λένε ποια φυτά θα ευδοκιμήσουν στον κήπο σας. Τα περισσότερα θερμοκήπια και οι έμποροι λιανικής πώλησης θα επισημάνουν την αναπτυσσόμενη περιοχή ζώνης των φυτών που πωλούν. Εάν αγοράζετε από άλλο έμπορο λιανικής πώλησης, μπορείτε να ελέγξετε τη βέλτιστη ζώνη καλλιέργειας για το συγκεκριμένο φυτό online.