Τι είναι το Lake Effect Snow;

Λίμνη Effect Snow, που ονομάζεται επίσης χιονοπτώσεις, προέρχεται από ψυχρό, αρκτικό αέρα που ταξιδεύει πάνω σε ένα σχετικά ζεστό σώμα νερού. Ο ψυχρός, ξηρός αέρας παίρνει την υγρασία της λίμνης και το κατακάει, με τη μορφή χιονιού, πάνω από τη γη. Στο Κλίβελαντ, ο άνεμος φυσάει γενικά από τη δύση κατά μήκος της λίμνης Erie και απορρίπτει το χιόνι Lake Effect στα ανατολικά προάστια της πόλης, από το Shaker Heights μέχρι το Μπάφαλο.

Πότε εμφανίζεται η επίδραση της λίμνης;

Στο Κλίβελαντ, το χιόνι Lake Effect εμφανίζεται στις αρχές της σεζόν, πριν η λίμνη Erie έχει την ευκαιρία να παγώσει.

Κατά τη διάρκεια των περισσότερων χειμώνων, η λίμνη Erie, η πιο ρηχή από όλες τις Μεγάλες Λίμνες παγώνει γύρω στα μέσα Ιανουαρίου. Αφού καταψυχθεί, ο ψυχρός αέρας δεν μπορεί να πάρει την υγρασία από τη λίμνη και η Λίμνη Effect σταματά. Το Snow Effect χιονιού εμφανίζεται συχνά ξανά στο τέλος του χειμώνα και νωρίς την άνοιξη, όταν η λίμνη αρχίζει να αποψύχεται.

Τι σημαίνει αυτό στο Κλίβελαντ;

Η λίμνη Effect παράγει έντονη χιονόπτωση, έως και 6 "σε μία ώρα, είναι επίσης σχετικά απρόβλεπτη και μπορεί να προηγηθεί περίοδος ηλιοφάνειας, ενώ στις αρχές του φθινοπώρου, όταν οι θερμοκρασίες εδάφους είναι σχετικά υψηλές, θα έχετε περιστασιακά thunderersnow - χιόνι συνοδεύεται από βροντές Στο βορειοανατολικό Οχάιο, η "ζώνη χιονιού" εκτείνεται ανατολικά της πόλης, από τα προάστια "ύψη" σε όλη τη διαδρομή μέχρι τη γραμμή του κράτους PA.

Άλλες περιοχές με χιονισμένο χιόνι

Το Lake Effect εμφανίζεται σε όλες τις Μεγάλες Λίμνες, συνήθως στις νοτιοανατολικές ακτές. Δεδομένου ότι η Λίμνη Effect τραβιέται στα υψηλότερα υψόμετρα, τα φαινόμενα βρίσκονται επίσης στο εσωτερικό της χώρας, όπως οι κορυφές Appalachian της Δυτικής Βιρτζίνια.

Εκτός από τις πέντε Μεγάλες Λίμνες, η Λίμνη Effect εμφανίζεται επίσης πάνω από τη Μεγάλη Αλάτι Λίμνη της Γιούτα.

Οφέλη από την επίδραση της λίμνης

Εκτός από τη δημιουργία γραφικών χειμωνιάτικων σημάτων στις μικρές πόλεις του ανατολικού Οχάιου, όπως το Chardon, το Burton και το Madison, το Snow Effect χιόνι έχει ένα μονωτικό όφελος για τους οίνους της Λίμνης και του Ashtabula County Ohio, τους παραγωγούς και τους καλλιεργητές φυτωρίων.

Η κουβέρτα του χιονιού βοηθά να διατηρηθεί η θερμοκρασία του εδάφους ακόμη και η πρόωρη κατάψυξη συμβάλλει στην παραγωγή μερικών από τις καλύτερες Icewine στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το φαινόμενο της λίμνης στον λαϊκό πολιτισμό

Ο όρος "Λίμνη Effect" έχει γίνει τόσο ριζωμένο στο νοτιοανατολικό Οχάιο λεξικό ότι είναι ακόμη και να γίνει ένας τίτλος βιβλίου. Ο συγγραφέας μυστηρίου Cleveland, Les Roberts , τιτλοφορείται το πέμπτο μυθιστόρημά του Μιλάνο Ιακώβιτς, Lake Effect.