Προφίλ του Shaker Heights, Ohio

Το Shaker Heights, που βρίσκεται οκτώ μίλια ανατολικά του κέντρου του Κλίβελαντ, είναι ένα προάστιο με δέντρα, με ποικίλο πληθυσμό, δρόμους με δέντρα και εξαιρετικά σχολεία.

Το προάστιο, κάποτε μέρος της Βόρειας Ένωσης Οικισμού των Shakers (εξ ου και το όνομα), ιδρύθηκε το 1912, ένα μέρος του σχεδίου Van Sweringen Brothers για ένα «προάστιο του κήπου». Περίπου το 70% της πόλης είναι εισηγμένη στο Εθνικό Μητρώο Ιστορικών Χώρων.

Ιστορία

Από το 1822 έως το 1889, η περιοχή που σήμερα είναι γνωστή ως Shaker Heights ήταν η έδρα της θρησκευτικής αποικίας των γεννητών, των Shakers North Union. Μετά την εγκατάλειψη της κοινότητας, οι κατασκευαστές Oris και Mantis Van Sweringen (που ανέπτυξαν επίσης το συγκρότημα Terminal Tower στο κέντρο του Cleveland) αγόρασαν γη που περιλάμβανε μεγάλο μέρος του πρώην χωριού Shaker.

Ο Van Sweringens σχεδίασε ένα προάστιο κήπου, που συνδέεται με το κέντρο της πόλης με το σιδηρόδρομο, με πάρκα, εξαιρετικά σχολεία και λίγα εμπορικά "βλέφαρα". Πολλά από τα σπίτια του Shaker Heights χρονολογούνται από τις αρχές του 20ου αιώνα.

δημογραφικά στοιχεία

Σύμφωνα με την απογραφή του 2010, το Shaker Heights έχει 28.448 κατοίκους, το 60% είναι άσπρο, 34% αφροαμερικάνων και 3% ασιατικοί. Επιπλέον, περίπου οι μισοί κάτοικοι του Shaker Heights είναι παντρεμένοι. Η μέση ηλικία είναι 40 και το μέσο εισόδημα νοικοκυριού είναι 63.983 δολάρια.

Ψώνια

Τα περισσότερα από τα Shaker Heights είναι οικιστικά. Ωστόσο, η πόλη έχει ψώνια στη λεωφόρο Van Aken και στο Warrensville Centre Road και είναι δίπλα σε ψώνια στην πλατεία Shaker Square και τη λεωφόρο Larchmere .

Εστιατόρια

Αν και το Shaker Heights απέχει λίγα μίλια από πολλά εστιατόρια στην Shaker Square (μέρος του Cleveland), το Cleveland Heights και το Larchmere , η ίδια η πόλη έχει σχετικά λίγα εστιατόρια. Μεταξύ αυτών είναι:

Γειτονιές

Το Shaker Heights αποτελείται από μια χούφτα γειτονιές.

Μεταξύ αυτών είναι οι Ludlow, Sussex, Mercer και Fernway.

Πάρκα

Οι χώροι πράσινου στο Shaker Heights περιλαμβάνουν τις Shaker Lakes και το συνοδευτικό Shaker Lakes Nature Center. Επίσης διατίθεται στους κατοίκους το Thornton Park, ένα συγκρότημα πολλαπλών εγκαταστάσεων με παγοδρόμιο και δύο πισίνες.

Εκπαίδευση

Τα σχολεία Heights Shaker είναι σταθερά κατατάσσονται μεταξύ των καλύτερων στη χώρα, με πάνω από το 90 τοις εκατό των φοιτητών τους που παρευρίσκονται στο κολλέγιο. Η τρέχουσα εγγραφή είναι περίπου 5600 μαθητές σε οκτώ κτίρια (πέντε K-4 σχολεία, ένα σχολείο 5-6 τάξεων, ένα γυμνάσιο και το γυμνάσιο).

Το Shaker Heights φιλοξενεί επίσης το γνωστό Laurel School (για τα κορίτσια), το Hathaway Brown (επίσης για τα κορίτσια) και την Πανεπιστημιακή Σχολή (για αγόρια).

Διάσημοι κάτοικοι των ανατολικών κραδασμών

Οι αξιοσημείωτοι κάτοικοι του Shaker Heights, παρελθόντος και σήμερα, περιλαμβάνουν τον ηθοποιό Paul Newman, τον μουσικό Jim Brickman, τον κωμικό Molly Shannon και τον αγώνα Roger Penske.

Ξενοδοχεία κοντά σε Shaker Heights

Αν και το μεγαλύτερο μέρος του Shaker Heights είναι οικιστικό, το προάστιο απέχει λίγα μόνο χιλιόμετρα από τα πολλά ξενοδοχεία που βρίσκονται στο Beachwood , κατά μήκος του I-271 και της Chagrin Boulevard και μόλις 15 λεπτά με το τρένο Rapid μακριά από τα κεντρικά ξενοδοχεία του Κλίβελαντ .