Το Δουβλίνο ανακάλυψε κρουαζιέρες στο Liffey

Ένα πολύ χαμηλόβαθμο σκάφος μέσα από την καρδιά του Δουβλίνου

Αν ψάχνετε για μια μοναδική περιήγηση στο Δουβλίνο, η ξεκούραστη κρουαζιέρα στο Liffey με την ανακάλυψη του Δουβλίνου (πρώην Liffey River Cruises) μπορεί να αξίζει μια σοβαρή εκτίμηση.

Η απόλαυσή σας μπορεί να εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από αυτό που πραγματικά περιμένετε. Στην επιφάνεια, αυτό είναι ένα από τα κλασικά περιηγήσεις με πλοίο μέσω μιας πρωτεύουσας σε μια μεγάλη πλωτή οδό. Είναι παρόμοιο με το πώς θα μπορούσαμε να διαβάσουμε το Λονδίνο στον Τάμεση, μέσω του Παρισιού στο Σηκουάνα ή κοντά στα αξιοθέατα της Βουδαπέστης στο Δούναβη.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα μειονεκτήματα σε αυτό στο Δουβλίνο. Το Liffey δεν είναι τόσο ευρύ, τα τείχη της αποβάθρας μπορεί να φαίνονται πολύ ψηλά κατά περιόδους και πολλά από τα κύρια αξιοθέατα, όπως το Trinity College, δεν είναι καθόλου εμφανή.

Ας αρχίσουμε όμως να τονίζουμε τα θετικά και στη συνέχεια να συνεχίσουμε να αναλύουμε τα αρνητικά.

Γιατί μια εκδρομή με το Δουβλίνο που ανακαλύφθηκε αξίζει τον κόπο σας

Το Dublin Discovered σίγουρα θα σας δείξει το Δουβλίνο από μια ασυνήθιστη προοπτική και με ένα χαλαρό ρυθμό. Και είναι απολύτως ευχάριστο, ακόμη και ο «βετεράνος του Δουβλίνου» θα δει την πόλη από μια νέα προοπτική. Επιπλέον, να θυμάστε ότι δεν θα κολλήσετε στην κυκλοφορία, η οποία είναι πάντα ένας κίνδυνος με άλλες εκδρομές που περιορίζονται στους πολυσύχναστους δρόμους της ιρλανδικής πρωτεύουσας. Ο προγραμματισμός θα είναι ευκολότερος εάν είστε σε αυστηρό χρονοδιάγραμμα. Και, τελικά, είναι μια κλασική βόλτα με πλοίο μέσω μιας πρωτεύουσας που διασχίζει τις όχθες ενός ποταμού.

Τα "κουμπιά" που πρέπει να γνωρίζετε

Πρώτα απ 'όλα, πρέπει να θυμάστε ότι ο Liffey είναι ένας παλιρροϊκός ποταμός, τουλάχιστον σε όλο το δρόμο μέσω του Δουβλίνου.

Συνεπώς, οι απόψεις σας ενδέχεται να είναι κάπως απογοητευτικές κατά περιόδους. Η φύση εργάζεται με τους περίεργους τρόπους της. Όταν η στάθμη του νερού πέσει σε ένα πραγματικό χαμηλό, τα τείχη της αποβάθρας κυριαρχούν στην άποψη (σε αντίθεση, παίρνει ελαφρώς κλειστοφοβική κάτω από τις γέφυρες Liffey κατά την παλίρροια). Πάντα να έχετε κατά νου ότι δεν μπορείτε να δείτε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα από το Liffey και ότι άλλοι επιτρέπουν μόνο σύντομες αναλαμπές.

Τούτου λεχθέντος, τα πολλά παράθυρα και (τουλάχιστον εν μέρει) γυάλινη οροφή επιτρέπουν τη μέγιστη ορατότητα των επιβατών. Θα έχετε σίγουρα ασυνήθιστη θέα σε αξιοθέατα όπως το Custom House, η γέφυρα Ha'penny, ο καθεδρικός ναός Christ Church και τα τέσσερα Δικαστήρια.

Liffey Cruises με ανακάλυψη του Δουβλίνου - συνιστάται;

Liffey ποτάμια κρουαζιέρες; Με μια πρώτη ματιά, μια ξενάγηση με πλοίο μέσω του Δουβλίνου ακούγεται σαν μια μεγάλη ιδέα. Μετά από όλα, η πόλη ορίστηκε από και εξακολουθεί να διασχίζει το Liffey. Έτσι, "δείτε τα αξιοθέατα από μια βάρκα" θα πρέπει να είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος για να γνωρίσετε το Δουβλίνο. Δυστυχώς, η πραγματικότητα είναι ελαφρώς διαφορετική. Ή μπορεί να είναι, αν οι καταστάσεις συνωμοτούν εναντίον σας.

Πρόβλημα νούμερο ένα: από τα κύρια αξιοθέατα του Δουβλίνου , δεν είναι πάρα πολλά που βρίσκονται ακριβώς στις όχθες του Liffey ή τουλάχιστον ορατά από εκεί. Για να είναι αμβλύ, μόνο το Custom House, τα Τέσσερα Δικαστήρια και ο καθεδρικός ναός της Χριστιανικής Εκκλησίας είναι πραγματικά να δει κανείς πλήρως. Από την άλλη πλευρά, θα δείτε πολλές γέφυρες από κάτω, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης γέφυρας Ha'penny. Αυτή η τελευταία άποψη μπορεί να είναι πολύ κοντά ή πιο πανοραμική, ανάλογα με την παλίρροια.

Αυτό μας φέρνει στο πρόβλημα αριθ. 2: ο Liffey είναι ένας παλιρροϊκός ποταμός και η στάθμη του νερού μπορεί να είναι στην πραγματικότητα πολύ χαμηλή κατά περιόδους, με αποτέλεσμα ακόμα πιο περιορισμένες απόψεις από το πολύ επίπεδη βάρκα με χαμηλή ιππασία.

Εάν είστε άτυχοι, θα δείτε πολλά από τα τείχη της αποβάθρας, το κάτω μέρος του Liffey (κάτω από αυτό είναι ένας περίεργος κόσμος των καροτσιών για ψώνια, των κώνων κυκλοφορίας και των ποδηλάτων που κολλάνε από τη λάσπη) και πρέπει να γεμίσουν το λαιμό σας για να πιάσει τα πραγματικά αξιοθέατα. Έτσι, σχεδιάστε μπροστά και νιώστε τις παλίρροιες. Το προσωπικό στο Dublin Discover θα είναι σε θέση να σας πει πότε το Liffey είναι "πλήρες".

Έτσι, θα πρέπει να συμμετάσχετε στο Δουβλίνο Ανακαλυφθέντα στο Liffey; Εάν είστε οπαδός των αστικών βόλτες με βάρκα και δεν σας πειράζει μια κάπως περιορισμένη θέα, μην αφήσετε τίποτα να σας σταματήσουν να ενταχθούν στην κρουαζιέρα που παρέχεται από το Δουβλίνο Ανακαλύφθηκε. Εάν, από την άλλη πλευρά, αναζητάτε πραγματικά μια περιεκτική ματιά σε όλα τα σημαντικά αξιοθέατα του Δουβλίνου, κάνετε μια περιήγηση με λεωφορείο ή μια βόλτα στο Δουβλίνο .

Βασικές πληροφορίες:

Ιδρύθηκε το Δουβλίνο Ιστοσελίδα: www.dublindiscovered.ie
Τηλέφωνο: 01-4730000
Διεύθυνση: Bachelors Walk, Δουβλίνο 1 (δίπλα στη γέφυρα O'Connell)

Οι εκδρομές διαρκούν περίπου 45 λεπτά.

Τίμημα γύρου: Ενηλίκων € 15 (€ 13,50 online), φοιτητές ή ηλικιωμένοι € 13, νέοι φοιτητές (13-17) € 11, παιδιά (4-12) € 9 - οικογενειακά εισιτήρια (2 + 2) στα € 35.

Ώρες εκδρομών: 10.30 π.μ., 11.30 π.μ., 12.30 μ.μ., 2.15 μ.μ., 3.15 μ.μ. και 4.15 μ.μ. - λάβετε υπόψη ότι οι χρόνοι αναχώρησης ποικίλουν ανάλογα με τις παλιρροιακές συνθήκες. Υπάρχει μια χειμερινή διακοπή μεταξύ Νοεμβρίου και Μαρτίου! Για ενημερωμένους χρόνους αναχώρησης, ανατρέξτε στον ιστότοπο που αναφέρεται παραπάνω.