Ο Βασιλικός Δρόμος στο Δουβλίνο

"Όλα κατά μήκος των τραπεζών του βασιλικού καναλιού ..."

Το Βασιλικό Κανάλι είναι ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά του Δουβλίνου , και το μονοπάτι πεζοπορίας παράλληλα με αυτό σπάνια χρησιμοποιείται από τους επισκέπτες. Το ίδιο το κανάλι οδηγεί από το Liffey στο Mullingar και οι Dubliners πρέπει να περάσουν και να το διασχίσουν εκατομμύρια φορές κάθε εβδομάδα. Συχνά, χωρίς καν να παρατηρούν τον ιδανικό αστικό πεζόδρομο κάτω από αυτά.

Ο Δρόμος του Βασιλικού Καναλιού είναι ιδανικός για κάποια σοβαρή έκταση των ποδιών μετά από μια μακρά πτήση. Για έναν βιαστικό περίπατο λίγο περισσότερο από τέσσερις ώρες (ή έντεκα μίλια), απλώς ακολουθήστε το Βασιλικό Κανάλι, ξεκινώντας από τη γέφυρα Newcomen στη Βόρεια οδό.

Για μικρότερη απόσταση, απλά πάρτε την επιλογή σας με τη βοήθεια ενός χάρτη.

Από το σταθμό Connolly έως το πάρκο Croke

Newcomen Bridge μόλις λίγα λεπτά με τα πόδια βόρεια του σταθμού Connolly και το ιδανικό σημείο εκκίνησης. Το Βασιλικό Κανάλι μόλις έφυγε από το (μαζικά ανακατασκευασμένο) λιμάνι και την περιοχή Docklands και τρέχει δυτικά από εδώ. Και το γοητευτικό Cottage Lockhouse στην 1η κλειδαριά θα σας χαμογελά καθώς ακολουθείτε το μονοπάτι προς τις φουτουριστικές κατασκευές του πάρκου Croke .

Αφού περάσετε κάτω από τη Γέφυρα του Clark, ο "Κροκερός" θα περάσει πάνω από σας, ένα μνημείο που αρμόζει στον τεράστιο ρόλο που παίζει η Κέλτικη Αθλητική Ένωση στη δημόσια ζωή της Ιρλανδίας.

Στο παλιό σχέδιο του Brendan Behan

Το παλιό μονοπάτι του χαλιού, που βελτιώθηκε πολύ από τους βικτοριανούς χρόνους, θα σας οδηγήσει στη συνέχεια μέσω της Γέφυρας Clonliffe και της Γέφυρας του Binn προς την άλλη πλευρά του Βασιλικού Κανάλι, το 2ο Κλειδί και ένα γοητευτικό άγαλμα του Brendan Behan. Ο γνωστός ποιητής και πότης απεικονίζεται σε συνομιλία με ένα πουλί σε έναν πάγκο.

Γιατί να μην καθίσετε μεταξύ τους και να έχετε μια λέξη με τα τοπικά περιστέρια τον εαυτό σας. Και πάρτε ένα ασυνήθιστο selfie.

Συνεχίζοντας προς το 3ο και 4ο κλειδαριά θα δείτε το πρώην νοσοκομείο Whitworth Fever στα δεξιά σας ... και κάποιες ψηλές καμινάδες στα αριστερά σας. Αυτό είναι το σύστημα κλιματισμού της βικτωριανής φυλακής Mountjoy, πρώην «φυλακή μοντέλου», και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για φυλάκιση σήμερα.

Οι διάσημοι κρατούμενοι συμπεριέλαβαν τον Behan, η μπαλάντα του "The Auld Triangle" (από το έργο "The Quare Fellow") περιγράφει αυτή τη φυλακή "κατά μήκος των όχθες του Βασιλικού Καναλιού".

Βιομηχανική κληρονομιά και Μαθηματική μεγαλοφυία

Η γέφυρα Cross Guns (επίσημα η Γέφυρα Westmoreland) και η κοντινή 5η και 6η Κλειδαριές περιβάλλονται από βιομηχανικά ερείπια, μερικά μετατρέπονται σε διαμερίσματα - οι απόψεις σε αυτό το τμήμα του Royal Canal vacillate μεταξύ "eyesore" και "γραφικό". Μπορείτε επίσης να εντοπίσετε το μνημείο O'Connell στο νεκροταφείο Glasnevin στα δεξιά σας. Και μπορεί να παρατηρήσετε μια σιδηροδρομική γραμμή που εξαφανίζεται σε μια σήραγγα κάτω από το Βασιλικό Κανάλι - αυτό σηματοδοτεί την αρχή του σχεδόν άγνωστου σιδηροδρομικού σήραγγας που τρέχει κάτω από το Πάρκο Φοίνιξ .

Μετά το 7ο Κλείδωμα, θα προσεγγίσετε τη Γέφυρα Broom σε ένα περιβάλλον που σχεδόν σας επιτρέπει να ξεχνάτε ότι είστε ακόμα στο Δουβλίνο. Μιλώντας για ξεχνώντας - η γέφυρα είναι επίσημα ονομάζεται Rowan Hamilton Bridge. Ο διάσημος μαθηματικός ήταν έξω για μια βόλτα με τη σύζυγό του εδώ το 1843, όταν η έμπνευση τον ξεπέρασε. Χωρίς το μολύβι και το χαρτί έτοιμο έσπασε αμέσως τον τύπο που είχε φτάσει στις πέτρες της Γέφυρας Broom. Η σύζυγός του πρέπει να έχει ενθουσιαστεί από τόση προσοχή.

Δεν θα ενθουσιαστείτε από την έκταση του βασιλικού καναλιού που οδηγεί στη Γέφυρα του Reilly, είναι σχεδόν άσχημη.

Αλλά, μετά, το σκηνικό γίνεται και πάλι αγροτικό, με το περίεργο άλογο που ρίχνεται μέσα. Περάστε το 8ο και 9ο Κλείδωμα συν τους πανταχού παρόντες ψαράδες και θα φτάσετε στη Γέφυρα του Λονγκφορντ. Το Halfway House είναι κοντά, αν χρειάζεστε αναψυκτικά - και μπορείτε να επιλέξετε να πάρετε το τρένο πίσω στο κέντρο της πόλης του Δουβλίνου από το σταθμό Ashtown.

Η οδός Navan

Εάν επιθυμείτε να συνεχίσετε, θα περάσετε τώρα τη 10η και την 11η κλειδαριά - η τελευταία είναι μια πολύ περίπλοκη κλειδαριά για να διαπραγματευτείτε μια απότομη άνοδο. Η ιστορική γέφυρα Ranelagh που έρχεται μέχρι τώρα φαίνεται να μην έχει νόημα, απλά διατηρήθηκε όταν χτίστηκε η γειτονική σύγχρονη Dunsink Bridge. Αλλά όλα αυτά δεν θα σας προετοιμάσουν για το εντυπωσιακό Navan Road Interchange, που ολοκληρώθηκε το 1996.

Εδώ ο τεράστιος κυκλικός κόμβος N3, η σιδηροδρομική γραμμή και το Βασιλικό Κανάλι διασχίζουν τον τροχό M50, παράλληλα με τους αποχετευτικούς αγωγούς και τους αγωγούς νερού, σε μια σύνθετη πλέξη από σκυρόδεμα και χάλυβα.

Φορτηγά βροντή πάνω και κάτω από σας, η σιδηροδρομική κουδουνίστρα δίπλα σας ... παίρνει πιο ήσυχη μετά Talbot γέφυρα και το 12ο Lock στη γέφυρα Granard. Ορισμένοι μεταποιημένοι μύλοι, μερικά εστιατόρια και ένας σταθμός βάσης για στενά σκάφη μπορούν να βρεθούν. Εκτός από το σταθμό Castleknock για άλλη μια ευκαιρία να πιάσει το τρένο πίσω στο Δουβλίνο.

Μέσα από το βαθύ βύθισμα και προς το Leixlip

Αν συνεχίσετε θα περάσετε από μια προαστιακή περιοχή και σύντομα θα φτάσετε στο "The Deep Sinking". Εδώ ο Βασιλικός Κανάλι είναι στενός και σε απόσταση 30 ποδιών κάτω από το bridlepath, θανατηφόρο για το περιστασιακό άλογο βυθού που παρεκκλίνει παλιά και εξακολουθεί να είναι δυνητικά επικίνδυνο σήμερα.

Το χάσμα συνεχίζεται πέρα ​​από το σταθμό Coolmine και την οδό Kirkpatrick Street. Μόνο μετά την Kennan Bridge η στάθμη του μονοπατιού θα γίνει λιγότερο ογκώδης και ευρύτερη. Η γέφυρα Callaghan και ο σταθμός Clonsilla είναι σχεδόν οι τελευταίες αστικές δομές, δίνουν ή παίρνουν μερικά νέα κτήματα. Επειδή αυτή είναι η αρχή της ζώνης μετακίνησης, όπου οι Δουβλίνοι μετακόμισαν σε ένα πιο αγροτικό σπίτι ... μέχρι το αστικό τοπίο, τον τρόπο ζωής και τα προβλήματα που τους έφεραν.

Συνεχίζετε ευθεία, ακολουθώντας το παρελθόν του Royal Canal και το κτίριο του Royal Canal Amenity Group μέσω της αγροτικής Ιρλανδίας. Σύντομα θα περάσετε από το County Dublin στο County Kildare και στη Cope Bridge θα πρέπει να το καλέσετε μια μέρα - είτε να τραβήξετε ένα τρένο πίσω από το σταθμό Leixlip Confey ή να περπατήσετε μέσω του Hill Captain στο Leixlip για ένα καλό μέρος για φαγητό και ποτό. Μπορείτε να πάρετε λεωφορεία για το κέντρο της πόλης του Δουβλίνου και από εδώ ...

Μερικές πρακτικές συμβουλές

Για να μεγιστοποιήσετε την απόλαυσή σας από το Βασιλικό Κανάλι, ίσως να θέλετε: