Λήψη του λεωφορείου στο Δουβλίνο

Η τέχνη της χρήσης της δημόσιας συγκοινωνίας χωρίς να απογοητεύεται

Κάνοντας λεωφορείο στο Δουβλίνο; Τα καλά νέα πρώτα - είναι γενικά μια μεγάλη εμπειρία για να εξερευνήσετε το Δουβλίνο με το λεωφορείο, και το σύστημα λειτουργεί είναι αρκετά εύκολο να κυριαρχήσει.

Ωστόσο, έχει τις παγίδες της. Ιστορίες των τουριστών που εγκαταλείφθηκαν στο πίσω μέρος του πέρα ​​από το σκοτάδι, για να πολεμήσουν το δρόμο τους πίσω στο Δουβλίνο είναι συνήθως υπερβολικές ... αλλά σπάνια εντελώς φανταστικές. Μην γίνετε ο ήρωας εάν μια τέτοια ιστορία, απλώς ακολουθήστε μερικές απλές συμβουλές.

Πάρτε έναν χάρτη λεωφορείων του Δουβλίνου

Το γραφείο του λεωφορείου του Δουβλίνου στην οδό O'Connell μπορεί να παρέχει καλούς χάρτες που περιγράφουν τις διαδρομές. Δεδομένου ότι είναι ελεύθεροι, ίσως είναι καλή ιδέα να το πάρετε αμέσως. Εναλλακτικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του λεωφορείου του Δουβλίνου και αναζητήστε συνδέσεις λεωφορείων με το όνομα του δρόμου - αν και αυτό είναι πολύ λιγότερο οπτικό και πολύ πιο περίπλοκο.

Αποκτήστε τα σχετικά χρονοδιαγράμματα

Μόλις έχετε έναν χάρτη, θα μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα τις διαδρομές που είναι πιο πιθανό να ταξιδέψετε - όπως μεταξύ του ξενοδοχείου σας και του κέντρου της πόλης. Μπορείτε να παραλάβετε εκτυπωμένα δρομολόγια χωρίς αριθμό δρομολογίου στο γραφείο λεωφορείων του Δουβλίνου. Ή μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπό τους και να λάβετε χρονοδιαγράμματα. Σημειώστε ότι μόνο οι μεγάλες στάσεις λεωφορείων θα εμφανίζουν όλα τα δρομολόγια ... και αυτά συχνά υποβαθμίζονται.

Εξετάστε μια κάρτα Leap

Εάν προγραμματίζετε να χρησιμοποιείτε το λεωφορείο τακτικά και αρκετές φορές την ημέρα - ίσως θελήσετε να αγοράσετε μια κάρτα Leap, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές ιδιωτικές λεωφορειακές γραμμές, το LUAS , το DART και ακόμη και το προαστιακό σιδηροδρομικό δίκτυο .

Αποθηκεύστε την Αλλαγή

Εάν δεν χρησιμοποιείτε κάρτα Leap, πρέπει να είστε έτοιμοι να μεταφέρετε τους οδηγούς αλλαγής - οι οδηγοί θα δέχονται μόνο τον σωστό ναύλο σε μετρητά. Μπορείτε να πληρώσετε υπερβολικά, η αλλαγή δεν δίνεται - αντί να πάρετε ένα δελτίο που σας επιτρέπει να εξαργυρώσετε την περίσσεια στην οδό O'Connell (αδέξια). Οι οδηγοί είναι κατά καιρούς πολύ απρόθυμοι να δεχτούν χαρτονομίσματα καθόλου, και οι πιστωτικές κάρτες δεν θα σας φέρουν πουθενά, κυριολεκτικά

Προσδιορίστε μια στάση λεωφορείου

Οι στάσεις των λεωφορείων αναγνωρίζονται κανονικά με ένα μπλε σήμα "lollypop" που δείχνει το λογότυπο του λεωφορείου του Δουβλίνου (τα κόκκινα σημάδια συνήθως σημαίνουν στάσεις λεωφορείου Eireann ). Σε μια πολύ μινιμαλιστική στιγμή, αποφασίσαμε να μην είναι απαραίτητες περισσότερες πληροφορίες σε περισσότερες στάσεις, επομένως δεν περιμένουν πίνακες πληροφοριών, χρονοδιαγράμματα ή ακόμη και χάρτες διαδρομών.

Πολλές εκσυγχρονισμένες στάσεις λεωφορείων δείχνουν τώρα την κατά προσέγγιση ώρα κατά την οποία θα φθάσει το επόμενο λεωφορείο, χρησιμοποιώντας μια οθόνη LCD.

Βεβαιωθείτε ότι είστε στην σωστή πλευρά του δρόμου

Η ιρλανδική κίνηση στα αριστερά - η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σύγχυση αν έρχεστε από την ηπειρωτική Ευρώπη ή την Αμερική. Η κανονική αίσθηση της κατεύθυνσής σας μπορεί να σας οδηγήσει στην λανθασμένη πλευρά του δρόμου, αντί να τραβήξετε ένα λεωφορείο στο κέντρο της πόλης, ίσως να πιάσετε κάποιον που πραγματικά έρχεται από εκεί.

Ουρά ή κερδίστε μαραμένες ματιές

Οι άνθρωποι στην Ιρλανδία θα επιβιβάζονται κατά τρόπο ομαλό όταν επιβιβάζονται σε ένα λεωφορείο, με μόνο κάτοχοι εισιτηρίων να συμπιέζονται πέρα ​​από αυτούς που περιμένουν να πληρώσουν τον οδηγό. Πηγαίνετε στην ουρά και βρίσκεστε στο άκρο λήψης ματιών και ματωμένων παρατηρήσεων.

Προσέξτε για το λεωφορείο σας και ελέγξτε το σήμα

Οι περισσότερες στάσεις λεωφορείων εξυπηρετούν αρκετές διαδρομές - γι 'αυτό προσέξτε τα λεωφορεία που πλησιάζουν και ελέγξτε τον αριθμό της διαδρομής. Στη συνέχεια, ελέγξτε την πινακίδα. Αν και η χρήση μπορεί να είναι ακανόνιστη (και ξεκάθαρη σύγχυση), θα πρέπει να εμφανίζει τη γενική κατεύθυνση.

Ο Lar είναι Ιρλανδός για το "City Center" , ως Seirbhis για "εκτός υπηρεσίας" και "Bus Full" σημαίνει ακριβώς αυτό.

Πάντα βεβαιωθείτε ότι είναι η σωστή διαδρομή

Σημειώστε ότι ορισμένες διαδρομές χωρίζονται σε υποδιατάξεις Α, Β και Γ, που εκτελούνται παράλληλα για κάποιο χρονικό διάστημα, και στη συνέχεια σχίζονται δραματικά. Αν βρίσκεστε σε 38 ° C και θα πρέπει να είστε σε 38Α, ίσως να έχετε πάρει επίσης την γρήγορη υπηρεσία στη Λάσα - αν έχετε αμφιβολίες, ρωτήστε τον οδηγό αν πραγματικά περάσει τον προορισμό σας.

Κυλήστε το λεωφορείο προς τα κάτω - Κυριολεκτικά

Τα λεωφορεία γενικά δεν σταματούν χωρίς να το ζητήσετε. Αν δεν σηματοδοτήσετε σαφώς την πρόθεσή σας να επιβιβαστείτε στο λεωφορείο, θα παραμείνετε στη στάση του λεωφορείου (και η βροχή θα τεθεί σε δύο δευτερόλεπτα αργότερα). Πετάξτε το λεωφορείο καλώντας τον οδηγό. Και ποτέ δεν εμπιστεύεστε άλλους ανθρώπους να το κάνουν - ίσως να περιμένουν μια διαφορετική διαδρομή ή απλά να καταστρέψουν!

Πάρτε μια θέση ... ή Κρατήστε Σφιχτά

Η καλύτερη συμβουλή μετά την είσοδό σας στο λεωφορείο είναι "Βρείτε μια θέση, τώρα!" Τα λεωφορεία τείνουν να πάνε αρκετά γρήγορα, ειδικά γύρω από τις γωνίες, και τα παλαιότερα λεωφορεία τείνουν να χαλάσουν όπως δεν υπάρχει αύριο. Εκτός αν καθίσετε ή κρατήσετε σφιχτά θα σας πεταχτούν.

Αποκτήστε την εμπειρία IMAX σε ένα Doubledecker

Αν είναι δυνατόν, καθίστε στα μπροστινά καθίσματα του άνω καταστρώματος - η θέα είναι εκπληκτική. Μερικές φορές κυριολεκτικά, καθώς οι οδηγοί τείνουν να προτιμούν να έρχονται σε στάση μόλις εκατοστά μακριά από τα λεωφορεία μπροστά τους. Περιστασιακά κραυγές πανικού από τους πρώτους επισκέπτες στο Δουβλίνο είναι το αποτέλεσμα.

Προσέξτε για τη στάση σας

Και πάλι - τα λεωφορεία μετακινούνται πλήρως μέχρι να τους ζητηθεί να σταματήσουν, αυτό σημαίνει ότι οι τελευταίες εκατοντάδες μέτρα μέχρι τη στάση σας μπορεί να είναι πολύ γρήγορες. Και δεν υπάρχουν ανακοινώσεις. Σε περίπτωση αμφιβολίας ζητήστε από τον οδηγό να σας βοηθήσει και να σας δώσει μια φωνή, οι περισσότεροι θα το κάνουν με χαρά.

Πατήστε το κουμπί για να κάνετε τη στάση του λεωφορείου

Εάν βλέπετε ότι η στάση σας πλησιάζει (ή γνωρίζετε ότι είναι η επόμενη), πιέστε το πλήκτρο "Διακοπή" και θα ακούσετε ένα ικανοποιητικό * PING * . Ο οδηγός θα επιβραδυνθεί στη συνέχεια όταν πλησιάσει την επόμενη στάση, δίνοντάς σας χρόνο να φτάσετε στην έξοδο.

Σκεφτείτε το βήμα σας!

Με την κυκλοφορία του Δουβλίνου να είναι διαβόητη για τους οδηγούς που πηγαίνουν μέσα και έξω από τις λωρίδες, περιμένετε το λεωφορείο να περιστρέφεται περιστασιακά και να χαλαρώνει ανά πάσα στιγμή. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν διαπραγματευτείτε τις σκάλες από το ανώτερο κατάστρωμα προς τα κάτω, ώστε να έχετε μια καλή λαβή.

Ξεχάσατε κάτι;

Τα γραφεία του λεωφορείου του Δουβλίνου στην O'Connell Street θα σας βοηθήσουν σε όλες τις έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των περιουσιακών στοιχείων που χάθηκαν ή ξεχάστηκαν στα λεωφορεία. Μην περιμένετε όμως θαύματα - πολλοί Δουβλίσιοι συμμορφώνονται με τον κώδικα "Finders Keepers".