Σύντομος οδηγός για την οδό O'Connell του Δουβλίνου

Η οδός O'Connell είναι η κύρια οδός του Δουβλίνου , η ευρύτερη (αλλά όχι και μακρύτερη) οδός της πρωτεύουσας της Ιρλανδίας και όσο πιο κοντά βρίσκεται το κέντρο του Δουβλίνου, όπως μπορείτε να είστε. Και παρόλο που εκλείφθηκε από την εκλεπτυσμένη Grafton Street στο Southside, η O'Connell Street και οι γύρω περιοχές εξακολουθούν να είναι ο κύριος προορισμός αγορών στο Northside.

Από τουριστική άποψη είναι αρκετά εύκολο - βασικά, όλοι πρέπει να δουν την οδό O'Connell όταν επισκέπτονται το Δουβλίνο και οι περισσότεροι επισκέπτες δεν θα μπορέσουν ούτως ή άλλως να αποφύγουν τη μεγάλη λεωφόρο.

Τα περισσότερα λεωφορεία τρέχουν σε αυτό το δρόμο, οι περισσότερες περιηγήσεις στο Δουβλίνο αγγίζουν αυτόν τον δρόμο.

O'Connell Street σε ένα Nutshell

Η οδός O'Connell είναι η κύρια οδός του Δουβλίνου, με κάποια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική, όπως το ιστορικό Γενικό Ταχυδρομείο. Είναι επίσης το κέντρο του Δουβλίνου και το σπίτι του "Spire", το ψηλότερο γλυπτό του κόσμου.

Τούτου λεχθέντος, η περιοχή μπορεί να είναι πολύ γεμάτη κατά τη διάρκεια των ωρών γραφείου και των αγορών και μπορεί να είναι κάπως «τραχύ» τη νύχτα .

Πρώην όνομα "Sackville Street" O'Connell Street είναι, χωρίς αμφιβολία, ο πιο εντυπωσιακός δρόμος στο Δουβλίνο. Αν και σχετικά σύντομη, είναι φημισμένη ως ο ευρύτερος αστικός δρόμος στην Ευρώπη. Πολυάριθμα μνημεία, ιστορικά κτίρια και μια ζωντανή ατμόσφαιρα περιμένουν τον επισκέπτη.

Τι να δείτε στην οδό O'Connell του Δουβλίνου

Ενώ η οδός O'Connell είναι τελικά ένας τυπικός δρόμος της πόλης και έχει κάποια άσχημα σημεία, χάρη στις λανθασμένες προσπάθειες εκσυγχρονισμού (π.χ. τα πρώην γραφεία του Eircom και των συμβουλίων, τα οποία έκλεισαν τώρα), η απότομη κυριαρχία του στο κέντρο της πόλης βόρεια του Liffey αυτό είναι απαράδεκτο από κάθε άποψη.

Περπατώντας νότια από την πλατεία Parnell προς τη γέφυρα O'Connell, θα δείτε

Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε την οδό O'Connell είναι ένας φανέουρος (ένας άσκοπος περιπατητής με χρόνο να χαθεί, μια σχεδόν ξεχασμένη τέχνη) - όχι με την αναζήτηση ορισμένων hotspots, αλλά με χαλαρό περίπατο πάνω και κάτω στο δρόμο, λαμβάνοντας στην αρχιτεκτονική, τα έργα τέχνης και το λαό του Δουβλίνου. Ο δρόμος είναι πάντα γεμάτος ζωή και πολυάσχολος, ακόμη και αργά το βράδυ (αν και ένας μεγάλος αριθμός άστεγων και όχι πολύ κοινωνικών ανθρώπων μπορεί κάποιες φορές να κάνει αρνητική εντύπωση μετά τη νύχτα). Και ο καλύτερος τρόπος να περπατήσετε πάνω και κάτω O'Connell Street είναι η κεντρική κράτηση, όπου κάποτε οι τραμ έτρεξαν, σπάνια χρησιμοποιούνται αυτές τις μέρες, ακόμα και όταν τα πεζοδρόμια είναι φραγμένα.

Εάν θέλετε να ζήσετε την οδό O'Connell Street σε μια γαλήνια και ήσυχη ατμόσφαιρα, έρχεστε σε ένα πρωινό της Κυριακής, όταν το Δουβλίνο φαίνεται σχεδόν έρημο μέχρι τις 11 το πρωί. Αν θέλετε να δοκιμάσετε την κόλαση στη Γη, προσπαθήστε να περιηγηθείτε στην οδό O'Connell σε οποιοδήποτε σαββατοκύριακο πριν από τα Χριστούγεννα λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν το λεωφορείο φαίνεται να είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για να αντιμετωπίσετε τις μάζες.