Ασφαλής ταξίδια στην Ιρλανδία

Επίπεδα του εγκλήματος στην Ιρλανδία

Εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την Ιρλανδία κάθε χρόνο με πολύ λίγα παράπονα ή ζητήματα. Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στην Ιρλανδία, στο μεγάλο σχέδιο του κόσμου, έχετε επιλέξει ένα σχετικά ασφαλές μέρος. Καμία χώρα δεν είναι απόλυτα εγκληματική ή χωρίς ανησυχία, ωστόσο, η Ιρλανδία δεν έχει ένα υψηλό ποσοστό υψηλού κινδύνου για εγκλήματα.

Όπως και σε όλες τις μεγάλες πόλεις, οι πρωτεύουσες, όπως το Δουβλίνο της Ιρλανδικής Δημοκρατίας ή το Μπέλφαστ στο Βορρά, μπορεί να έχουν περισσότερα επικίνδυνα σημεία.

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι υπάρχουν βομβίδες, ταραχές, δεξαμενές και πυροβόλα όπλα, αλλά η ιρλανδική τρομοκρατία έχει μειωθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1990. Όπως σε οποιοδήποτε μέρος, όπως η πατρίδα σας ή ένας προορισμός ταξιδιού, να είστε έξυπνοι και να είστε ενήμεροι για το περιβάλλον σας.

Αριθμοί έκτακτης ανάγκης

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου, το Gardai (Δημοκρατία της Ιρλανδίας) ή το PSNI (Αστυνομική Υπηρεσία της Βόρειας Ιρλανδίας), και οι δύο μπορούν να προσεγγιστούν από οποιοδήποτε τηλέφωνο, καλώντας το 112 ή το 999. τους αριθμούς τηλεφώνου έκτακτης ανάγκης ή μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τις υπηρεσίες υποστήριξης τουριστών που προσφέρουν οι πρεσβείες.

Έγκλημα στην Ιρλανδία

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές γενικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε να είστε στόχος ή θύμα εγκλήματος.

Pickpockets και Bagsnatchers

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για τον απροσδόκητο τουρίστα, στην Ιρλανδία και μάλιστα σε όλο τον κόσμο, προέρχεται από ευκαιριακούς κλέφτες, που χρησιμοποιούν γεμάτα πλήθη ως κάλυμμα. Το πιο εύκολο έγκλημα για κάποιον που τραβάει είναι να πάρει τις τσέπες σας ή απλά να ρίξει μια τσάντα και να τρέξει για αυτό.

Πάρτε τις συνήθεις προφυλάξεις - φορέστε τα τιμαλφή σας κοντά και όσο πιο απρόσιτα γίνεται. Αν φοράτε μια τσάντα με ιμάντα, φορέστε τον ιμάντα στο σώμα σας, όχι χαλαρά από τον ώμο σας. Εάν βάζετε την τσάντα σας στο τραπέζι σε ένα εστιατόριο, ένα γρήγορο τέχνασμα είναι απλά να στερεώσετε το λουρί σε μια καρέκλα ή το πόδι σας.

Και, ποτέ δεν αφήνετε τα τιμαλφή σας όπως τα διαβατήρια, τα χρήματα και τις πιστωτικές κάρτες χωρίς επιτήρηση, ούτε καν στο ξενοδοχείο ή στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο.

Ληστεία ή σεξουαλική επίθεση

Ενώ σπάνια, η ληστεία εξακολουθεί να υπάρχει. Για να αποφευχθεί η απειλή για σωματική βλάβη σε αντάλλαγμα για τα τιμαλφή σας, η καλύτερη προφύλαξη είναι να αποφύγετε τους μοναχικούς δρόμους τη νύχτα ή τις νωρίς το πρωί - ακόμα κι αν σημαίνει ότι κάνετε μια παράκαμψη ή ταξί. Μην είστε φανταστικοί και flash διαμαντένια δαχτυλίδια, ένα λιπαρό πορτοφόλι ή κοσμήματα περισσότερο από απολύτως απαραίτητο.

Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε έναν πιθανό επιτιθέμενο που επιχειρεί να σας αποστερήσει, η καλύτερη αντίδραση είναι να συμμορφωθείτε με τις απαιτήσεις, εκτός αν μπορείτε να απευθύνεστε με ασφάλεια στους υπαλλήλους επιβολής του νόμου. Η καταπολέμηση της επιστροφής δεν συνιστάται. Ο κίνδυνος τραυματισμού σας αυξάνεται εντυπωσιακά αν προσπαθήσετε να αντισταθείτε. Μείνετε δροσεροί, ήρεμοι και συγκεντρωμένοι και μην προσφέρετε αντίσταση. Όπλα σε ληστείες είναι συνήθως γροθιές, μπότες ή μαχαίρια. Το έγκλημα από όπλο είναι σχετικά σπάνιο. Οι περισσότεροι πυροβολισμοί είναι συσχετισμοί που σχετίζονται με συμμορίες ή οικογένειες, και όχι ξένος κίνδυνος.

Για να μειώσετε τις πιθανότητές σας για βιασμό ή σεξουαλική επίθεση, μην σχεδιάζετε να παίρνετε μεθυσμένος, να παίρνετε ναρκωτικά, να σταματάτε με αυτοκίνητα, να πηγαίνετε σε μέρη ή μέρη ασυνόδευτα ή να περπατάτε μόνοι σας σε σκοτεινούς και έρημους δρόμους.

Στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε ή ακολουθείτε, τρέχετε προς τους ανθρώπους. Κλήση 112 για την αστυνομική / τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης.

Τρομοκρατική Δραστηριότητα

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, η απειλή της τρομοκρατίας από τους παραστρατιωτικούς των Ρεπουμπλικανών ή των Απελπισμένων έχει μειωθεί σημαντικά, αν και μερικοί δημοκρατικοί αντιφρονούντες θέλουν να υπονομεύσουν την ειρηνευτική διαδικασία με βίαια μέσα.

Η διεθνής τρομοκρατία έχει παρακάμψει μέχρι στιγμής την Ιρλανδία. Η απειλή δεν έχει εξαντληθεί, αφού οι Ιρλανδοί είναι μέρος των βρετανικών στρατευμάτων που αγωνίζονται στο Αφγανιστάν και το Ιράκ. Και, οι ιρλανδοί αερολιμένες χρησιμοποιούνται από τον αμερικανικό στρατό.

Οι ιρλανδικές αρχές προλαμβάνουν ενεργά τις τρομοκρατικές ενέργειες με μέτρα ασφαλείας. Οι αρχές πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένες για τυχόν τρομοκρατικά περιστατικά στα περισσότερα μέρη του Σμαραγδένιου Νήσου.

Ομοφυλοφιλικό, θρησκευτικό και ρατσιστικό έγκλημα μίσους

Συγκριτικά σπάνιες στις αγροτικές περιοχές και περισσότερο ένα μέρος της ζωής σε πόλεις και πόλεις, ομοφυλοφιλικά εγκλήματα ή «gay bashing», τείνουν να συμβαίνουν σποραδικά, συχνά κοντά στα γκέι hangouts.

Τα θρησκευτικά εγκλήματα μίσους είναι ασυνήθιστα αυτές τις μέρες, αν και ο ύπουλος βανδαλισμός που στρέφεται κατά της περιουσίας είναι πιθανότερο από τις πραγματικές αυθόρμητες φυσικές επιθέσεις. Στην Ιρλανδία, μπορεί να συμβεί αντισημιτισμός ή στερεότυπα για τους Εβραίους ή τους Μουσουλμάνους .

Τα ρατσιστικά εγκλήματα μίσους περιορίζονται κυρίως σε μεγαλύτερες αστικές περιοχές και μπορεί να είναι τόσο αυθόρμητα είτε προγραμματισμένα. Τα περισσότερα θύματα είναι μη καυκάσια.

Έγκλημα που σχετίζεται με το αυτοκίνητο

Οι επιθέσεις "Smash and grab" στα τουριστικά οχήματα αποτελούν καθοριστικό κίνδυνο. Τα περισσότερα από αυτά είναι εγκλήματα ευκαιρίας. Η καλύτερη πρόληψη είναι απλά να μην αφήνετε τσάντες ή πολύτιμα αντικείμενα σε απλό διάβασμα στο κορμό, ακόμα και όταν αφήνετε το αυτοκίνητο μόνο για λίγα λεπτά. Το ίδιο ισχύει για φορτηγά τροχόσπιτων ή σκηνές αν είστε κάμπινγκ - δεν φέρνουν τιμαλφή.

Κλοπή αυτοκινήτου και βανδαλισμός συμβαίνουν κυρίως όταν τα οχήματα είναι σταθμευμένα σε περιοχές που είναι απομονωμένες. Για να αποφύγετε την κλοπή, χρησιμοποιήστε έναν εποπτευόμενο χώρο στάθμευσης και ασφαλίστε πάντα τα αυτοκίνητα.

Το αυτοκίνητο-jacking σπάνια συμβαίνει. Ως προφύλαξη, κλειδώστε τις πόρτες του αυτοκινήτου σας όταν οδηγείτε σε αστικές περιοχές.

Απάτη πιστωτικών καρτών ή απατεώνες

Η απάτη με πιστωτικές κάρτες αυξάνεται στην Ιρλανδία. Πληρώνει για να κρατήσει το PIN σας ασφαλές και να κρατήσει την κάρτα μέσα στην όραση όταν πληρώνει. Προσοχή για ύποπτη δραστηριότητα σε ή γύρω από τα ΑΤΜ, κάτι που μπορεί να υποδηλώνει ότι η πιστωτική κάρτα "απομακρύνεται" ή η στόχευση από εγκληματίες.

Υπάρχουν οριστικές περιπτώσεις κατάφωρης υπερφόρτισης για περιηγήσεις ή αναμνηστικά, τα οποία μπορεί να χαρακτηριστούν ως απάτη, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αν η τιμή δημοσιεύεται εκ των προτέρων και συμφωνείτε με την τιμή.

Οι μεγαλύτερες απάτες που απευθύνονται στους τουρίστες είναι σχετικά σπάνιες. Όπως πάντα, η συμβουλή προειδοποίησης επιστολή, που σημαίνει "Αφήστε τον αγοραστή beware" ισχύει για όλους όσους πιστεύουν ότι παίρνουν μια καλή συμφωνία. Εάν είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, τότε πιθανότατα είναι.