Ιρλανδία σε ένα Camper-Van

Ταξιδεύοντας ιρλανδικά δρόμους με το δικό σας κρεβάτι

Σε ένα κάμπινγκ-van από την Ιρλανδία; Λοιπόν, το ταξίδι σε ένα τροχόσπιτο έχει γίνει οικονομικά προσιτό και φαίνεται αρκετά φυσιολογικό αυτές τις μέρες - αλλά εξακολουθεί να διατηρεί μια ορισμένη μυστικιστική απόδραση στο άγνωστο. Και αν θέλετε να είστε σίγουροι ότι δεν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα (όπως το να εξαντλούν τα καύσιμα ... βλέπε παρακάτω), απαιτεί ένα ορισμένο ποσό προγραμματισμού. Χορηγημένος, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε χωρίς, αλλά σίγουρα παίρνει αυτό λίγο πιο εύκολο με τουλάχιστον βασικό σχεδιασμό.

Και έλεγχος δύο φορές. Το κάμπινγκ στην Ιρλανδία είναι σίγουρα μια απολαυστική αλλά και δύσκολη εμπειρία.

Να πάτε εκεί ή να προσλαμβάνετε εκεί;

Πρώτα πράγματα πρώτα - αν ζείτε στη Μεγάλη Βρετανία ή στην Ευρώπη και έχετε ήδη ένα φορτηγό-φορτηγό, θα είναι πολύ πιθανό να θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δικό σας όχημα στην Ιρλανδία. Αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα, ξεκινώντας από το να γνωρίζετε πραγματικά το όχημα, τον τρόπο με τον οποίο οδηγεί, ποιες είναι οι διαστάσεις του, ποιος είναι αυτός ο ήχος κραυγής στο πίσω μέρος. Και όπως ήδη πληρώσατε για το όχημα, είναι λογικό να το χρησιμοποιήσετε.

Έχοντας ένα όχημα στη Βρετανία ή την Ευρώπη, ωστόσο, σημαίνει ότι πρέπει να πάρετε το όχημα στην Ιρλανδία. Και εκτός από την οδήγηση, αυτό σημαίνει επίσης να πιάσουμε ένα πλοίο στην Ιρλανδία . Ποια μπορεί, ανάλογα με το χρόνο και τη διαδρομή, να είναι ένα πολύ δαπανηρό πράγμα. Και ακόμη και μέσα στο ίδιο πλαίσιο αναφοράς οδηγούν σε ενδιαφέροντα μαθηματικά προβλήματα.

Κάποιες φορές μπορεί να γίνει πολύ φθηνότερο να πιάσετε μια πτήση προς την Ιρλανδία και στη συνέχεια να νοικιάσετε ένα φορτηγό-van στο νησί.

Εταιρείες όπως το Celtic Campervans ή το Bunk Campers, για να αναφέρουμε μόνο δύο, θα σας βοηθήσουν.

Και αναφέροντας το κόστος - αν αποφασίσετε για το πλοίο, μπορεί να εξοφλήσει για να αποθηκεύσετε φαγητό και σνακ πριν επιβιβαστείτε. Οι τιμές των γευμάτων στο πλοίο μπορούν εύκολα να φτάσουν στα ζαλάδα ενός πολυτελούς εστιατορίου ... μείον την πολυτέλεια και μερικές φορές μείωσαν τη γεύση.

Στην Ιρλανδία - Μειωμένη Ελευθερία

Αφού έφτασε τελικά στην Ιρλανδία (ή πήρε την ενοικίαση σας), σύντομα θα αντιμετωπίζετε ένα άλλο πρόβλημα - η αγαπημένη ελευθερία να σταματήσετε και να μείνετε όποτε θέλετε, συχνά απλά δεν θα είναι εκεί. Η "μαλακή ποικιλία" είναι σημάδια που απαγορεύουν τη διανυκτέρευση σε χώρους στάθμευσης ή σε αποβίβαση. Η (κυριολεκτικά) σκληρή ποικιλία είναι μια πύλη εισόδου που επιτρέπει μόνο οχήματα κάτω από δύο μέτρα σε ύψος (με τη βοήθεια ενός συμπαγούς χάλυβα που ονομάζεται "bar tinker" πέρα ​​από το δρόμο) - τουλάχιστον χωρίς καμία δομική βλάβη στο όχημα .

Ο λόγος? Για κάποιον, αυτοί οι περιορισμοί προκάλεσαν την αποθάρρυνση των μη εγκατεστημένων μειονοτήτων από την αξίωση αυτών των περιοχών για ημιτελή μόνιμη κατοικία. Νόμοι έχουν επίσης περάσει τα τελευταία χρόνια που τιμωρούν σοβαρά την ολονύκτια ή μακρύτερη στάθμευση σε περιορισμένες περιοχές ή (χωρίς ρητή άδεια του ιδιοκτήτη) ιδιωτικής γης. Οι τουρίστες θα ενθαρρυνθούν γενικά να προχωρήσουν και να συμπεριφερθούν στο μέλλον, οι επαναλαμβανόμενοι παραβάτες ενδέχεται να θεωρήσουν το παραβατικό όχημα κατακρατημένο.

Αρκετοί οδηγοί φέρνουν την υπόδειξη απλά για να αγνοήσουν τις πινακίδες - δεν είναι καλή ιδέα, καθώς εκείνοι που έρχονται το επόμενο έτος θα βρουν σχεδόν σίγουρα το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων απρόσιτο για μεγαλύτερα οχήματα.

Ενώ ο οδηγός ενός τροχόσπιτου μπορεί να συμπεριφέρεται καλά και να παρκάρει μόνο για λίγη ώρα, η συμπεριφορά των άλλων θα οδηγήσει σε απογοήτευση με τη μορφή των "μπαστούνων".

Αυτά καθιστούν αδύνατη την στάθμευση, ακόμη και για λίγο, για να απολαύσουν τη θέα και συχνά δεν υπάρχει ασφαλής εναλλακτική λύση στο δρόμο. Συχνά θα δείτε τα camper-van να επιβραδύνουν, ακόμα και να σταματήσουν για μερικά δευτερόλεπτα (πιθανώς να τραβήξουν μια φωτογραφία), και στη συνέχεια να επιταχυνθούν και πάλι για να αναζητήσουν ένα άλλο, φιλικότερο σημείο.

Διαμονή σε ένα πάρκο τροχόσπιτων

Ο εντελώς νόμιμος τρόπος διανυκτέρευσης θα ήταν σε μια καθορισμένη περιοχή για φορτηγά-φορτηγά. Αυτά είναι συχνή στην Ευρώπη, είναι σχεδόν ανύπαρκτα ή τουλάχιστον πολύ δύσκολα στην Ιρλανδία. Ας μην συζητήσουμε την ασφάλεια εδώ ... το περίεργο που είδαμε δεν φαινόταν πολύ αξιόπιστο.

Έτσι τα πάρκα τροχόσπιτων είναι ο τρόπος να πάτε.

Καθώς δεν υπάρχει κεντρικό μητρώο για αυτούς, θα πρέπει να παραλάβετε πληροφορίες από το διαδίκτυο, από φυλλάδια ή φυλλάδια που θα βρείτε καθώς οδηγείτε, σε άλλους χώρους ή σε γραφεία πληροφοριών τουριστών .

Ή πηγαίνετε από στόμα σε στόμα, μεταξύ των χρηστών τροχόσπιτων ή μέσω της διαχείρισης του ιστότοπου που διαμένετε αυτήν τη στιγμή. Απευθύνεται σε άλλους ενθουσιώδεις συνιστάται ...

Η εντατική ανάλυση των φυλλαδίων δεν μπορεί να βοηθήσει αν το φυλλάδιο δεν έχει καμία ομοιότητα με την πραγματικότητα - δεν υπάρχει κανένα συμφωνημένο πρότυπο ως τέτοιο, οι αξιολογήσεις "αστέρι" φαίνεται να είναι σε πολλές περιπτώσεις οικιακές κατοικίες και ακόμη και επίσημες συστάσεις μπορεί να είναι τρομερά ξεπερασμένες. Βρήκαμε ιστότοπους που βαθμολογήθηκαν πολύ χαμηλά, αλλά προσέφεραν πολύ καλό επίπεδο. Άλλοι είχαν υψηλές βαθμολογίες, μόνο για να μοιάζουν με ένα στρατόπεδο προσφύγων μετά την αποχώρηση των προσφύγων για καλύτερα μέρη.

Όσον αφορά τις τιμές - δεν αντικατοπτρίζουν το πρότυπο που βρέθηκε πραγματικά.

Σε γενικές γραμμές, τα πάρκα τροχόσπιτων στη Βόρεια Ιρλανδία ήταν απόλυτα καλύτερο από ό, τι στη Δημοκρατία.

Ώρα της σεζόν

Προσθέτοντας τη σύγχυση είναι η μεταβλητή «εποχή» που μπορεί να βρεθεί - τα πάρκα τροχόσπιτων θα είναι ανοιχτά μεταξύ Μαρτίου και Οκτωβρίου, μεταξύ της ημέρας του Αγίου Πατρικίου και της Τράπεζας του Οκτωβρίου.

Αλλά, και αυτό είναι μεγάλο αλλά ... πολλά πάρκα τροχόσπιτων τρέχουν μόνο σε πλήρη εξυπηρέτηση μόνο από τα μέσα Μαΐου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Εκτός αυτών των χρόνων μπορεί να παραμείνετε εκεί, αλλά δεν είναι διαθέσιμες όλες οι διαφημιζόμενες παροχές. Ερευνήστε τηλεφωνικά αν χρειάζεστε κάτι επειγόντως!

Προβλήματα; Λοιπόν, υπάρχει το αέριο ...

Όταν ξεκινούσαμε για την Ιρλανδία, είχαμε τρία μπουκάλια αερίου γεμισμένα ... ή έτσι σκέφτηκα. Στην πραγματικότητα, κατάφερα να παραλείψω να ελέγξω σωστά τα μπουκάλια, μόνο για να διαπιστώσω ότι το ένα ήταν μισό γεμάτο, τα άλλα άδειά του. Ώρα για ξαναγέμισμα.

Τώρα έρχεται η κρίση - αυτά τα μπουκάλια φυσικού αερίου που αγοράζετε και ξαναγεμίζετε στην ήπειρο δεν είναι συμβατά με εκείνα της Ιρλανδίας. το αέριο είναι, αλλά τα εξαρτήματα δεν είναι. Έτσι, τα μπουκάλια σας δεν μπορούν να αντικατασταθούν από τα πλήρη, δεν μπορούν επίσης να ξαναγεμιστούν χωρίς να μετατραπούν (και αργότερα να τα μετατραπούν). Το οποίο θα οδηγήσει σε κρύες, σκοτεινές νύχτες και όχι ζεστό φαγητό, εκτός από το τραπέζι.

Η μόνη πηγή που θα μπορούσαμε να βρούμε ήταν μέσω του δικτύου Flogas - θα πρέπει να ελέγξετε μαζί τους για πιθανά σημεία αναπλήρωσης πριν ταξιδέψετε, τα email επικοινωνίας και οι αριθμοί τηλεφώνου βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Flogas.