Οδηγός επισκεπτών για το Petit Palais στο Παρίσι

Ένα αγνόητο στολίδι για την κλασική και μοντέρνα τέχνη στην πρωτεύουσα

Το πρόσφατα ανακαινισμένο Petit Palais, που βρίσκεται κοντά στην περίφημη Avenue des Champs-Elysées , στεγάζει 1.300 έργα τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα. Αυτή η υποτιμημένη συλλογή, την οποία οι τουρίστες συχνά παραβλέπουν απλώς και μόνο επειδή δεν το έχουν ακούσει ποτέ, μπορεί να υπερηφανεύεται για αριστουργήματα από καλλιτέχνες όπως οι Gustave Courbet, Paul Cézanne, Claude Monet και Eugene Delacroix.

Εγκαινιάστηκε το 1900 για την Παγκόσμια Έκθεση του ίδιου έτους και παρουσιάστηκε σε συνεργασία με το γειτονικό Grand Palais , το ανάγλυφο "petit" είναι ένα εντυπωσιακό παράδειγμα αρχιτεκτονικής αρχιτεκτονικής και ένα από τα κοσμήματα του στέμματος της πόλης από τη σειρά του εποχή αιώνα γνωστή ως "Belle Epoque".

Οι πύλες εισόδου από σφυρήλατο σίδερο και διακοσμητικά στοιχεία οροφής, περίτεχνα θόλοι και πολύχρωμες τοιχογραφίες δίνουν στο χώρο το μεγαλείο ενός πραγματικού παλατιού. Το μουσείο καλών τεχνών μετακόμισε μόνο στο κτήριο το 1902.

Το καλύτερο κομμάτι? Είναι εντελώς δωρεάν

Στο πλαίσιο ενός μεγάλου δικτύου δημοτικών μουσείων, όλοι οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη μόνιμη συλλογή στο Petit Palais δωρεάν. Εν τω μεταξύ, τα προσωρινά εκθέματα που πραγματοποιήθηκαν εδώ διερευνούν τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης, της φωτογραφίας και άλλων μέσων. Εάν έχετε έναν σκληρό χρόνο να αποφασίσετε αν θα εστιάσετε το χρόνο σας στην κλασική ή τη σύγχρονη τέχνη και αφού έχετε δει τα περισσότερα από τα 10 κορυφαία μουσεία του Παρισιού, αυτό το ταπεινό στολίδι μιας συλλογής θα πρέπει σίγουρα να βρίσκεται στο ραντάρ σας.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Avenue Winston Churchill, 8ο διαμέρισμα
Μετρό: Champs-Elysees Clemenceau
Τηλ .: + 33 (0) 1 53 43 40 00
Πληροφορίες στον Ιστό: Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (στα αγγλικά)

Αξιοθέατα και αξιοθέατα για να δείτε κοντά:

Ωρες λειτουργίας:

Το μουσείο (μόνιμα και προσωρινά εκθέματα που περιλαμβάνονται) είναι ανοικτό για τους επισκέπτες κάθε μέρα εκτός από τις Δευτέρες και τις αργίες , από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. Το γραφείο εισιτηρίων κλείνει στις 5:00 μ.μ., οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε φτάσει τουλάχιστον μερικά λεπτά πριν για να εξασφαλίσετε ότι εισέρχεστε και αποφύγετε την απογοήτευση.

Ημέρες και ώρες κλεισίματος: Το μουσείο είναι κλειστό τις Δευτέρες και την 1η Ιανουαρίου, 1η Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου.

Εισιτήρια και εισδοχή:

Η είσοδος στη μόνιμη συλλογή στο Petit Palais είναι δωρεάν για όλους. Για πληροφορίες σχετικά με τις τρέχουσες τιμές εισόδου και τις εκπτώσεις στα προσωρινά εκθέματα, συμβουλευτείτε αυτή τη σελίδα στον επίσημο ιστότοπο.

Διαβάστε σχετικές: Δωρεάν μουσεία στο Παρίσι

Προσωρινά Εκθέματα:

Το Petit Palais φιλοξενεί τακτικά προσωρινά εκθέματα που διερευνούν τη μοντέρνα τέχνη , τη φωτογραφία και ακόμη και τη μόδα. Το μουσείο φιλοξένησε τα τελευταία χρόνια εκθέματα όπως ένα ευρέως θαυμαστό αφιέρωμα στη μόδα του Γάλλου σχεδιαστή Yves Saint Laurent. Επισκεφθείτε αυτή τη σελίδα για μια λίστα με τρέχοντα προσωρινά εκθέματα στο μουσείο.

Στιγμιότυπα από τη Μόνιμη Συλλογή:

Η μόνιμη συλλογή στο Petit Palais έχει συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας του μουσείου, με έργα δωρεά από ιδιωτικές και κρατικές συλλογές. Πίνακες, γλυπτά και άλλα μέσα από την Αρχαία Ελλάδα μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα αποτελούν τα περισσότερα από 1.300 έργα της συλλογής.

Τα κυριότερα φτερά της μόνιμης συλλογής περιλαμβάνουν τον Κλασσικό Κόσμο, με σημαντικά ρωμαϊκά έργα τέχνης από τον 4ο έως τον 1ο αιώνα π.Χ., καθώς και πολύτιμα αντικείμενα από την αρχαία Ελλάδα και την Ετρουσκική αυτοκρατορία. την Αναγέννηση , τα οποία παρουσιάζουν αντικείμενα τέχνης, έργα ζωγραφικής, έπιπλα και βιβλία που χρονολογούνται από τον 15ο έως τον 17ο αιώνα και προέρχονται από τη Γαλλία, τη Βόρεια Ευρώπη, την Ιταλία και τον Ισλαμικό Κόσμο. τμήματα που επικεντρώνονται στη δυτική και ευρωπαϊκή τέχνη από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. και το Παρίσι το 1900 , εστιάζοντας στο πολυτελές τέχνασμα και παρουσιάζοντας εκπληκτικούς πίνακες, γυαλί, γλυπτά, κοσμήματα και άλλα μέσα.

Οι επιλεγμένοι καλλιτέχνες σε αυτό το τελευταίο τμήμα συμπεριλαμβάνουν τους Gustave Doré, Eugene Delacroix, Pierre Bonnard, Cézanne, Maillol, Rodin, Renoir, κρυστάλλους Baccarat και Lalique και πολλά άλλα.

Για πλήρεις λεπτομέρειες σχετικά με τις εργασίες στη μόνιμη συλλογή, επισκεφτείτε αυτή τη σελίδα.