Εξερευνήστε το Dunn River Falls, Τζαμάικα

Η Τζαμάικα είναι ευλογημένη με άφθονο νερό, συμπεριλαμβανομένου ενός αριθμού καταρρακτών καταρράκτες όπου μπορείτε πραγματικά να ανεβείτε στον καταρράκτη. Ο πιο γνωστός είναι ο ποταμός Dunn's River, κοντά στο Ocho Rios στη βόρεια ακτή. Οι καταρράκτες του ποταμού του Dunn είναι 1.000 πόδια ψηλά και τα βράχια είναι τετραγωνισμένα σαν σκαλοπάτια. Οι λιμνοθάλασσες είναι διασκορπισμένες μεταξύ των βράχων. Οι πτώσεις ανοικοδομούνται συνεχώς από κοιτάσματα πετρωμάτων τραβερτίνης και οι γεωλόγοι καλούν το φαινόμενο του ποταμού Dunn ως ένα ζωντανό φαινόμενο εξαιτίας αυτής της ανακατασκευής.

Οι καταρράκτες του ποταμού Dunn αδειάζουν στην Καραϊβική Θάλασσα και αυτό το καθιστά μοναδικό στην περιοχή αυτή.

Πώς να πάτε εκεί

Σχεδόν όλα τα θέρετρα προσφέρουν εκδρομές στους καταρράκτες του ποταμού Dunn και ο ευκολότερος και πιο κοινός τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι με το λεωφορείο. Οι καταρράκτες του ποταμού Dunn είναι τόσο μεγάλο έλκηθρο στην Τζαμάικα ότι ο χώρος στάθμευσης είναι μια τεράστια θάλασσα τουριστικών λεωφορείων. Είναι πιθανό να βρείτε πολλούς πωλητές κοντά στα λεωφορεία.

Αναρρίχηση των καταράξεων

Όταν ανεβείτε τις πτώσεις θα είστε σίγουρα σε ένα πλήθος αναρριχητών. Θα ταξινομηθεί σε μια ομάδα μαζί με μερικούς από τους άλλους ορειβάτες και κάθε ομάδα παίρνει οδηγό. Οι οδηγοί θα πει όλα στην ομάδα να κρατούν τα χέρια, και όλοι πάνε, συνδέονται μεταξύ τους.

Φέρτε τις κάλτσες aqua εάν τις έχετε. τα ενοίκια αυτών των εύχρηστων ειδών υποδημάτων είναι διαθέσιμα, αλλά κοστίζουν σχεδόν όσο ένα νέο ζευγάρι στο σπίτι. Μια εναλλακτική λύση είναι να φορέσετε ανθεκτικά σανδάλια από καουτσούκ με στιβαρή κορυφή και πίσω μέρος γύρω από τη φτέρνα.

Ακόμη και με τα πλήθη, η περιπάτου στους καταρράκτες είναι πολύ διασκεδαστική. Οι οδηγοί φέρνουν άνετα κάμερες και κάνουν χρόνο για τις ευκαιρίες φωτογραφιών αυτού του υπέροχου θέαματος. Αλλά να είστε έτοιμοι να πάρει μούσκεμα. Φέρτε μια αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή αν θέλετε να έχετε τη δική σας.

Πολλά παιδιά κάνουν την αναρρίχηση στους καταρράκτες. Μια καλή ελάχιστη ηλικία για τους αναρριχητές παιδιών είναι 7 ετών, αλλά θα πρέπει να κάνετε αυτή την κρίση ανάλογα με το πόσο σίγουρος είναι το παιδί σας.

Άλλα πράγματα που πρέπει να κάνετε στους καταρράκτες

Εκτός από την αναρρίχηση στους όμορφους καταρράκτες του ποταμού Dunn, παρακολουθήστε το ηλιοβασίλεμα από αυτό το εκπληκτικό και ασυνήθιστο σκηνικό και απολαύστε άλλες γραφικές απόψεις προς τον ορίζοντα. Ή έχετε μια διαδρομή στην παραλία ή μια βόλτα για άσκηση γύρω από το πάρκο. Ελέγξτε τα φυτά κοντά στις πτώσεις, τα οποία περιλαμβάνουν τροπικά όπως μπαμπού, κρουτόν, φτέρες, κρίνα τζίντζερ, ορχιδέες και μια ποικιλία δέντρων φοίνικα και ψωμιού.

Φαγητό στα καταρράκτες

Υπάρχει μια καφετέρια στο πάρκο που σερβίρει κοτόπουλο, χοιρινό και ψάρι για ένα πραγματικό τζαμαϊκανικό γεύμα και επίσης σνακ. Ή μπορείτε να φέρετε ένα πικνίκ και να μαγειρέψετε τα αγαπημένα σας σε σχάρες που είναι διάσπαρτα γύρω από το πάρκο.

Άλλα καταρράκτες στην Τζαμάικα

Για μια πιο ήσυχη εμπειρία καταρράκτη, δοκιμάστε το YS Falls στα νοτιοδυτικά, περίπου μια ώρα από το Negril. Το YS Falls έχει επτά καταρράκτες που περιβάλλονται από κήπους και δέντρα, δημιουργώντας μια εντυπωσιακή εμπειρία. Οι όμορφες καταρράκτες Mayfield περιλαμβάνουν 21 μικρές καταρράκτες στον ποταμό Mayfield στο Glenbrook Westmoreland, Τζαμάικα.