Μουσείο Orangerie στο Παρίσι

Ένας ιμπρεσιονιστικός κόσμος

Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, το Musee de l'Orangerie στεγάζεται στο πρώην Orangery των Κήπων Tuileries, που χτίστηκε το 1852. Το κτίριο στεγάζει τώρα ένα από τα πιο φωτεινά επιτεύγματα του γαλλικού ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Claude Monet: Les Nymphéas , μια σειρά οκτώ τοιχογραφιών που πήρε τέσσερα χρόνια για να ολοκληρώσει και να αντιπροσωπεύσει ένα διαλογισμό για την ειρήνη (το έργο ολοκληρώθηκε κατά τη διάρκεια του Α 'Παγκοσμίου Πολέμου, καθιστώντας το όλο και πιό τραχύ).

Το L'Orangerie φιλοξενεί επίσης μια έκθεση της τέχνης του 19ου και του 20ού αιώνα, γνωστή ως συλλογή Jean Walter και Paul Guillaume, με αξιοσημείωτα έργα των Cézanne, Matisse, Modigliani ή Picasso.

Τοποθεσία και στοιχεία επικοινωνίας:

Το μουσείο Orangerie βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Jardin des Tuileries στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στο Λούβρο και απέναντι από την πλατεία Place de la Concorde.

Πρόσβαση:
Jardin des Tuileries (δυτικό άκρο, απέναντι από το Place de la Concorde)
Μετρό: Concorde
Τηλ .: +33 (0) 1 44 50 43 00

Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα (κάντε κλικ στο "Αγγλικά" στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης)

Ανοιχτό: Το μουσείο είναι ανοιχτό καθημερινά εκτός Τρίτης, 9:00 π.μ. - 6:00 μ.μ. Κλείσιμο Τρίτη, 1 Μαΐου και 25 Δεκεμβρίου (Ημέρα των Χριστουγέννων).

Εισιτήρια: Τα τελευταία εισιτήρια πωλούνται στις 5:30 μ.μ. Δείτε τις τρέχουσες τιμές εδώ. Δωρεάν κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα για όλους τους επισκέπτες.

Το Pass Museum Museum περιλαμβάνει την είσοδο στο Orangerie.

(Αγορά απευθείας στην Rail Europe)

Αξιοθέατα και αξιοθέατα σε κοντινή απόσταση:

Κύρια σημεία της μόνιμης συλλογής:

Το μνημειώδες Les Nymphéas (1914-1918) του Claude Monet είναι το βραβευμένο έργο του Orangerie.

Ο Monet επέλεξε το χώρο προσωπικά και ζωγράφισε συνολικά οκτώ πάνελ, έκαστο των οποίων έχει ύψος περίπου 2 μέτρα / ύψους 6,5 εκατοστά και εκτείνεται γύρω από τις καμπύλες επιφάνειες των τοίχων για να δώσει μια ψευδαίσθηση ότι βυθίζεται στο γαλήνιο περιβάλλον των φημισμένων κήπων του Monet στο Giverny.

Διαλογισμοί για την Ειρήνη και το Φως

Εργάζοντας από το ξέσπασμα του Α Παγκοσμίου Πολέμου το 1914, ο Monet οραματίστηκε τα έργα ως διαλογισμός για την ειρήνη. Οι ζωγραφιές αλλάζουν βαθιά υπό την επίδραση του φως της ημέρας, οπότε η επίσκεψη τους σε διαφορετικές ώρες της ημέρας θα προσφέρει μια νέα αισθητική εμπειρία κάθε φορά. Η απίστευτα λεπτή και όμορφη ψευδαίσθηση του φωτός στις τοιχογραφίες έχει αναμφίβολα ποτέ δεν έχει αναπαραχθεί και σίγουρα δεν μπορεί να εκτιμηθεί πλήρως από φωτογραφίες ή εκτυπώσεις.

Η συλλογή Jean Walter και Paul Guillaume
Εκτός από το αριστούργημα του Monet, σημαντικό έργο από καλλιτέχνες όπως οι Paul Cézanne, Auguste Renoir, Pablo Picasso, Rousseau, Henri Matisse, Derain, Modigliani, Soutine, Utrillo και Laurencin χαρίζουν αυτή τη μόνιμη συλλογή στο Orangerie, το οποίο πρόσφατα υπέστη σημαντικές ανακαινίσεις.