Εθνική Πινακοθήκη Jeu de Paume στο Παρίσι

Ένας έξοχος χώρος σύγχρονης τέχνης κοντά στα Tuileries

Το Jeu de Paume είναι ένας από τους σημαντικότερους εκθεσιακούς χώρους στο Παρίσι αφιερωμένο στη φωτογραφία, το βίντεο, την εγκατάσταση και άλλες τέχνες με βάση την εικόνα. Το Jeu de Paume, που βρίσκεται στην άκρη του Jardin des Tuileries , δίπλα στο Musee de l'Orangerie με την εκπληκτική σειρά Nympheas από τον ιμπρεσιονιστή Claude Monet, φιλοξενεί τακτικά σημαντικά εκθέματα που αναδεικνύουν σημαντικούς φωτογράφους του 20ου και 21ου αιώνα, καλλιτέχνες βίντεο, κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες επιδόσεων.

Τα προηγούμενα χρόνια, τα προσωρινά εκθέματα περιλάμβαναν αναδρομές στους φακούς του 20ου αιώνα όπως ο Martin Parr, ο Lisette Model, ο Richard Avedon, ο Germaine Krull και ο Claude Cahun (εικόνα). Οι αναδρομικές ταινίες, οι εγκαταστάσεις πολυμέσων και άλλα εκθέματα συχνά προσελκύουν πλήθη σε αυτόν τον τόπο, ο οποίος όμως παραμένει περιέργως εκτός του ραντάρ για τους περισσότερους τουρίστες.

Τοποθεσία και πληροφορίες επικοινωνίας

Ο εκθεσιακός χώρος Jeu de Paume βρίσκεται στο δυτικό άκρο του Jardin des Tuileries, στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στο Λούβρο και απέναντι από το Place de la Concorde.

Πρόσβαση:
1 Place de la Concorde
Μετρό: Concorde
Κύρια είσοδος μέσω του κήπου Tuileries, από τη Rue de Rivoli. Για τους επισκέπτες με ειδικές ανάγκες, πάρτε την κύρια είσοδο στον κήπο από την πλατεία Place de la Concorde (ράμπα στα αριστερά).
Τηλ .: +33 (0) 1 47 03 12 50

Ώρες λειτουργίας και εισιτήρια

Το μουσείο είναι ανοιχτό Τρίτη από τις 12 μ.μ. - 9 μ.μ. Τετ-Παρ από τις 12 μ.μ. Σαβ-Κυρ από τις 10 π.μ.

Κλειστά τη Δευτέρα.

Εισιτήρια: Τα τελευταία εισιτήρια πωλούνται 30 λεπτά πριν από το κλείσιμο των εκθεσιακών χώρων. Δείτε όλες τις τρέχουσες τιμές εδώ.

Onsite καφέ-εστιατόριο: "Cuizines"

Στο εστιατόριο "Cuizines" του ξενοδοχείου, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ζεστά ή κρύα ποτά, σνακ και ελαφριά γεύματα (σάντουιτς, σαλάτες κλπ).

Αξιοθέατα και αξιοθέατα Κοντά στο Jeu de Paume

Μια μικρή ιστορία: