Οι κοκκινιστές στις καυτές σάλτσες της Νέας Ορλεάνης

"Ποια από αυτές τις ζεστές σάλτσες πρέπει να χρησιμοποιήσω;" Αυτή η ερώτηση μας έθεσε περισσότερες φορές από ό, τι μπορούμε να μετρήσουμε. Ένας φίλος μπαίνει έξω από την πόλη, πηγαίνουμε σε ένα εστιατόριο Cajun ή ψυχής , το φαγητό φτάνει και ξαφνικά ο μικρός καυτός σκύλος στο κέντρο του τραπεζιού μοιάζει απίστευτα τρομακτικό.

Επιλέξτε καλά και θα έχετε τα τρόφιμα της Λουιζιάνα με τον τρόπο που προορίζονταν να δοκιμάσετε. Επιλέξτε άσχημα και θα καταστρέψετε τα πάντα.

Δεν υπάρχει πίεση ή τίποτα. Να σταματήσει. Να πάρει μια ανάσα.

Ιστορικό

Πρώτα απ 'όλα, ας δώσουμε ένα γρήγορο υπόβαθρο. Γιατί είναι όλες αυτές οι ζεστές σάλτσες στο τραπέζι ούτως ή άλλως; Δεν είναι αρκετά πικάντικο το φαγητό του Cajun;

Λοιπόν όχι. Τουλάχιστον όχι συνήθως. Παραδοσιακά, το φαγητό Cajun, παρά τη φήμη του, δεν είναι πικάντικα ζεστό. Είναι καλά καρυκευμένο και βαριά καρυκευμένο, ναι, αλλά τυπικά, θερμότητα (όπως στις μονάδες Scoville) προστίθεται στο τραπέζι, όχι στην κουζίνα. Και, φυσικά, διαφορετικές σάλτσες πηγαίνουν με διαφορετικά πράγματα. (Αυτό το τελευταίο κομμάτι δεν έχει σχεδιαστεί για να συγχέει τους επισκέπτες, συμβαίνει απλώς να τους διαφωτίζει κάθε φορά.)

Γι 'αυτό στα περισσότερα εστιατόρια του Cajun (και σχεδόν σε κάθε σπίτι του Cajun που έχω πάει ποτέ), μια μικρή ποικιλία από ζεστά καρυκεύματα παίρνουν μόνιμη κατοικία στη μέση του τραπεζιού. Προσθέστε τα όπως θέλετε. Θυμηθείτε σε κάθε περίπτωση ότι είναι ευκολότερο να προσθέσετε περισσότερα από ό, τι αφαιρείτε! Εδώ είναι οι συνηθισμένοι ύποπτοι και μερικές προτάσεις για τον τρόπο χρήσης τους.

Συνήθης ύποπτοι σάλτσες της Νέας Ορλεάνης

Πιπεριές στο Ξύδι: Εάν στο τραπέζι υπάρχει ένα βάζο που φαίνεται να είναι μικροσκοπικά τουρσιά που επιπλέουν σε ένα καθαρό υγρό, μην τα φάτε. Λοιπόν, μπορείτε, αλλά είναι συνήθως αρκετά ζεστό, ώστε να είστε έτοιμοι. Αντ 'αυτού, παρατηρήστε ότι το καπάκι του μπουκαλιού έχει πιθανώς ένα flip-top το οποίο, όταν ανοίξει, αποκαλύπτει μια τρύπα αναδευτήρα.

Αυτό το ξύδι με πιπέρι που πιπιζόταν συνήθως αναταράσσεται πάνω από τα πράσινα λαχανικά (ειδικά τα πράγματα όπως τα collards ή τα γογγύλια) και μερικές φορές πάνω από τηγανητά θαλασσινά ή σε σούπες.

"Ζεστή Σάλτσα": Συνήθως, όταν κάποιος από τη Λουιζιάνα αναφέρεται απλώς σε ζεστή σάλτσα, μιλάμε για κάτι σαν τη σάλτσα ζεστού κόκκινου πιπεριού Crystal ή Louisiana (υπάρχουν πολλά άλλα, αυτά είναι τα δύο πιο συνηθισμένα). Αυτές οι σάλτσες είναι με βάση το ξύδι και γενικά σε μεσαία κλίμακα, με θερμότητα. Είναι σάλτσες γενικής χρήσης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ή σχεδόν σε οτιδήποτε.

Σάλτσα Tabasco: Η σάλτσα Tabasco είναι παρόμοια με τη ζεστή σάλτσα, με την παρασκευή κόκκινου πιπεριού με βάση το ξίδι, αλλά γίνεται με πιό ζεστές πιπεριές. Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το Tabasco πολύ ζεστό για να βάλει τίποτα όπου δεν αραιώνεται (δηλαδή, είναι εντάξει ανακατεύεται σε σούπες και γκούμπου , αλλά πολύ έντονη για να πασπαλίζουμε σε ένα πιάτο τηγανητά θαλασσινά). Αν σας αρέσει πολύ ζεστό, πηγαίνετε στην πόλη, αλλά αν δεν είστε τόσο τολμηροί, δοκιμάστε μια κανονική ζεστή σάλτσα αντ 'αυτού.

Σάλτσα σκόρδου Cajun Power: Αυτή είναι μια ελαφριά, ελαφρώς γλυκιά σάλτσα με γεύση σκόρδου που έχει γίνει πολύ δημοφιλής στα εστιατόρια του Cajun τις τελευταίες δεκαετίες. Είναι υπέροχο για τα τρόφιμα που απαιτούν τόσο ζεστασιά και επιπλέον καρυκεύματα - αγαπώ τα αυγά και τις ομελέτες, για παράδειγμα, και είναι πολύ καλό στα λαχανικά.

Μπορεί να καλύψει υπερβολικά τη γεύση ενός πιάτου που είναι ήδη ωριμασμένο, γι 'αυτό ασκείστε λεπτότητα εδώ, αλλά αν σας αρέσει η θερμότητα και σας αρέσει το σκόρδο, δοκιμάστε αυτό σίγουρα.

Το Κροολικό καρύκευμα του Tony Chachere : Ο Tony Chachere's - η τελευταία λέξη είναι απίθανα προφέρεται σαν "satchery" - ή ένας από τους ανταγωνιστές του (Slap Ya Mama, Magic Seasoning του Chef Paul Prudhomme, Zatarain's, κ.λπ.) σε θαλασσινά εστιατόρια βράζει. Είναι ένα μίγμα μπαχαρικών, όχι υγρό, και περιέχει καγιέν, μαύρο πιπέρι, σκόνη σκόρδου και αλάτι (μερικές εκδόσεις έχουν σκόνη κρεμμυδιού, πάπρικα ή άλλα μπαχαρικά) και πηγαίνει καλά πάνω από σχεδόν οτιδήποτε. Χρησιμοποιήστε την ίδια ποσότητα που χρησιμοποιείτε για αλάτι, αλλιώς θα βρείτε το φαγητό σας πολύ αλμυρό. Το Tony's μπορεί επίσης να αναμειχθεί με μαγιονέζα για να κάνει μια γρήγορη βουτιά για βραστά ράχη, και σε καραβίδες, θα βρείτε συχνά και τους δύο στο τραπέζι για τον ίδιο σκοπό.