Τι υπάρχει μέσα στο "Μυστικό Υπουργικό Συμβούλιο";

Έχει ανοιχτεί μόνο στο κοινό από το 2000

Το 1816, ένας σκανδαλώδης οδηγός με εικονογραφήσεις περάστηκε χέρι-χέρι στη Γαλλία. Συντάχθηκε από τον συνταγματάρχη Fannin, ο τίτλος του ήταν "Το Βασιλικό Μουσείο στη Νάπολη, Όντας Κάποιος Λογαριασμός των Ερωτικών Ζωγραφιών, των Χάλκινων Χαλιών και των Αγαλμάτων που περιέχονται σε αυτό το διάσημο" Υπουργικό "". Αν και είχε δημοσιευθεί επίσημα από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Νάπολης , οι γαλλικές αρχές κατέσχεσαν και κατέστρεψαν κάθε αντίγραφο που μπορούσαν να βρουν.

Τρία χρόνια αργότερα ο Φραγκίσκος Α ', ο βασιλιάς των δύο Sicilies, επισκέφτηκε το μουσείο και αποτρόπαινε από τις εκατοντάδες γλυπτά φαλλούρες και άτακτα μωσαϊκά. Ο ίδιος εγκατέλειψε τη γυναίκα του και την εντυπωσιακή μικρή κόρη του και διέταξε τα έργα να κρύβονται μακριά από την κοινή θέα. Καμία γυναίκα δεν θα μπορούσε να δει ποτέ αυτά τα έργα ξανά, δήλωσε. Μόνο κύριος με "γνωστή ηθική στάση" θα μπορούσε από εκείνο το σημείο να εισέλθει στο il gabinetto segreto .

Καθώς οι Γερμανοί και οι Άγγλοι άντλησαν την Ιταλία για την "Grand Tour", το μουσείο της Νάπολης έγινε δημοφιλές. Πατώντας χρήματα στις παλάμες των φρουρών του μουσείου, οι άνδρες ήταν σε θέση να αποκτήσουν πρόσβαση στους πορνογραφικούς θησαυρούς που ήταν κρυμμένοι μέσα στο μυστικό καταψύκτη.

Από πού προέρχεται η ερωτική τέχνη;

Στις 24 Αυγούστου 79, οι πολίτες της Πομπηίας ξύπνησαν σε μια κανονική ημέρα στην ευημερούσα ρωμαϊκή πόλη τους. Ο Όρος Βεζούβιος ξέσπασε και κατέστρεψε την πόλη.

Η λιωμένη λάβα χύνεται πάνω από τα συνεργεία κατασκευής που επισκευάζουν δρόμους, αρτοποιούς στους φούρνους τους και λάτρεις στα κρεβάτια τους.

Οι ομάδες διάσωσης απεστάλησαν από τον αυτοκράτορα Αύγουστο, αλλά χωρίς επιζώντες, η πόλη διαγράφηκε από τους ρωμαϊκούς χάρτες. Καθ 'όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης, οι ντόπιοι γνώριζαν ότι ο χώρος υπήρχε εκεί, αν και αδύνατο να έχει πρόσβαση καθώς ήταν καλυμμένο με πυριγενή πετρώματα και τέφρα.

Οι ανασκαφές δεν ξεκίνησαν μέχρι το 1748, διέταξε ο βασιλιάς Bourbon Charles III επειδή επιθυμούσε νέες αρχαιότητες για την προσωπική του συλλογή. Οι στρατώνες που διέταξε χτισμένο στο κέντρο της πόλης της Νάπολης (που τώρα είναι μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO) κατέστησαν αποθήκη για τα καλύτερα έργα τέχνης στην Πομπηία που θα ήταν ευάλωτα στους πολλούς κλητήρες της περιοχής.

Ολόκληρη η κουλτούρα της ρωμαϊκής πόλης και η ιδιωτική ζωή των πολιτών της ξεπήδησαν από τη σκληρή λάβα και επέστρεψαν στους ζωντανούς. Οι τοιχογραφίες με ερωτικές απεικονίσεις αφαιρέθηκαν από τα τείχη των πορνείων της Πομπηίας. Χιλιάδες μενταγιόν μορφής φαλλούθου, χτυπήματα ανεμοστρόβιλων και κηροπήγια μεταφέρθηκαν στο αποθετήριο στη Νάπολη. Οι μελετητές εξήγησαν ότι αυτές ήταν κάποτε αντικείμενα οικιακής χρήσης, συχνά τιμώντας τον θεό Priapus και χρησιμοποιούσαν ως γούρια καλής τύχης ή ταλαντεύματα της ανδροπρέπειας και της γονιμότητας.

Το 1849 το μυστικό υπουργικό συμβούλιο μπλοκάρει και σφραγίζεται. Η πρόσβαση δόθηκε μόνο σε δύο σύντομες περιόδους εντός 150 ετών. Τέλος, το 2000 η συλλογή δημοσιοποιήθηκε τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες. Στη συνέχεια, το 2005, εγκαταστάθηκε επίσημα στο μουσείο με τη δική του γκαλερί.

Πώς να δείτε το μυστικό γραφείο στη Νάπολη σήμερα

Μην φέρνετε τα παιδιά να δουν αυτό το μέρος του μουσείου.

Παρόλο που είναι προσβάσιμο από το κοινό, ο Gabinetto Segreto έχει ακόμα μια κλειστή πύλη μπροστά του και μια προειδοποίηση R rated. Ο καλύτερος τρόπος να το δείτε είναι να κλείσετε ραντεβού στη ρεσεψιόν όταν μπείτε στο μουσείο. Θα σας ρωτήσουν ποια ώρα και ποια γλώσσα προτιμάτε.

Εάν είστε αργά εκεί και η περιήγηση δεν είναι διαθέσιμη, ελέγξτε αν η πόρτα είναι στην πραγματικότητα κλειδωμένη. Συχνά δεν είναι και μπορείτε να μπείτε μέσα. Απλά κλείστε την πόρτα πίσω από σας για να κρατήσετε τα παιδάκια.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης

Piazza Museo, 19, 80135

Ώρες 9 π.μ.-7:30 μ.μ., Τετάρτη έως Δευτέρα

Παρακαλείστε να σημειώσετε ότι οι γκαλερί ανοίγουν και κλείνουν χωρίς προειδοποίηση και η ιστοσελίδα του μουσείου δεν είναι πολύ χρήσιμη. Ζητήστε από τον θυρωρό του ξενοδοχείου να σας καλέσει και να επιβεβαιώσετε ότι οι αίθουσες που θέλετε να δείτε είναι ανοιχτές. (039.081.4422149) Εκτός από το Secret Cabinet, προγραμματίζετε να περάσετε τουλάχιστον 3 ώρες στο μουσείο.

Είναι η μεγαλύτερη συλλογή της κλασσικής τέχνης στον κόσμο