Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Νάπολης

Ένα εύκολο δρομολόγιο για την Πομπηία, το μουσείο και την πίτσα

Η πιο συλλεκτική συλλογή θησαυρών που έχω δει ποτέ κάτω από μια στέγη είναι στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στη Νάπολη. Ακόμη πιο απίστευτο, το μουσείο είναι συχνά άδειο από τους επισκέπτες. Είναι σχεδόν ένα έγκλημα πόσο λίγοι άνθρωποι επισκέπτονται αυτή τη συλλογή, γι 'αυτό θα πρέπει να πάτε τώρα.

Μέρος του λόγου για τον οποίο αυτό το μουσείο δεν είναι γεμάτο μαρμελάδες όπως πρέπει να είναι ότι η Νάπολη είναι συχνά μόνο ένα σημείο αναχώρησης για τους ταξιδιώτες στο δρόμο τους προς το Κάπρι ή την ακτή του Αμάλφι.

Πρόσφατα, ο τουρισμός στη Νάπολη έχει επιταχυνθεί χάρη σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται "Ferrante Fever". Ένα κουαρτέτο από μυθιστορήματα από την ψευδώνυμη ιταλική συγγραφέα Elena Ferrante έχει εμπνεύσει τους αναγνώστες να επισκεφτούν τη Νάπολη και να δουν τις τοποθεσίες τόσο έντονα περιγραφόμενες στα βιβλία. Το μουσείο αναφέρεται στο δεύτερο μυθιστόρημα της σειράς "Η ιστορία ενός νέου ονόματος", όταν η Έλενα, ανυπομονώντας να ξεπεράσει το κακό της βάθος, ξοδεύει χρόνο στο μουσείο για να εκπαιδεύσει τον εαυτό της πριν φύγει από τη Νάπολη για πανεπιστήμιο στην Πίζα.

Η Πομπηία βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τη Νάπολη και το μουσείο είναι το αποθετήριο των μεγαλύτερων θησαυρών της Πομπηίας, της Στάμπια και του Ηρακανείου. Ιδρύθηκε στη δεκαετία του 1750 από τον βασιλιά Bourbon Charles III της Ισπανίας, το κτίριο έχει επίσης υπηρετήσει ως τμήμα του Πανεπιστημίου της Νάπολης.

Ακολουθεί μια σύντομη λίστα με αυτά που θα ανακαλύψετε μέσα:

Μια από τις καλύτερες ταξιδιωτικές εμπειρίες στην Ιταλία είναι μια μέρα στην Πομπηία ακολουθούμενη από ένα βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο και, φυσικά, πίτσα.