Μουσεία παλεύουν πίσω ενάντια ISIS

Δείτε την τέχνη από την Αρχαία Εγγύς Ανατολή σε αυτά τα 5 Μουσεία

Τα μουσεία αγωνίζονται πίσω από τη λεηλασία και την καταστροφή αρχαιοτήτων στη Συρία και το Ιράκ. Ακριβώς όπως το ISIS χρησιμοποίησε τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης για να δείξει στον κόσμο πώς καταστράφηκε αρχαία αξιοθέατα όπως ο Hatra, το μουσείο Mosul και η Palmyra, τα μουσεία αγωνίζονται πίσω χρησιμοποιώντας το Facebook, το Twitter και το μοντέλο υπολογιστών για να προκαλέσουν ενδιαφέρον για την τέχνη και τον πολιτισμό της Αρχαίας Κοντά Ανατολή. Όσο περισσότερη εστίαση και προσοχή δίνεται σε αυτή τη χρονική περίοδο, τόσο περισσότερα αρχεία θα έχουμε για όσα έχουν καταστραφεί. Ενώ το ίδιο το αντικείμενο μπορεί να χαθεί, η σοφία που μπορεί να συλλεχθεί από αυτό θα αντέξει.

Ο Erin Thompson, ο μοναδικός καθηγητής τέχνης της Αμερικής, είναι ειδικός στην καταστροφή και λεηλασία αρχαιοτήτων από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS). Ήταν αρχικά σχεδιαστεί για την τέχνη της αρχαίας Εγγύς Ανατολή κατά την περιήγηση βιβλίων στη βιβλιοθήκη τέχνης της βιβλιοθήκης Πανεπιστημίου Κολούμπια κατά τη διάρκεια ενός κρύου χειμώνα της Νέας Υόρκης. Μια μητρική της Αριζόνα, αιχμαλωτίστηκε από εικόνες της αστυριακής πόλης ερήμου Nimrud από 3.500 π.Χ. Έκτοτε απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα. στην ιστορία της τέχνης και ένα JD στο Πανεπιστήμιο Columbia. Διδάσκει για το θέμα της εγκληματικότητας τέχνης και της κλοπής στο John Jay College, City University της Νέας Υόρκης και έχει γράψει ένα συναρπαστικό βιβλίο για τη συλλογή της τέχνης.

Βοηθά τους μαθητές της να κατανοήσουν τους αρχαίους πολιτισμούς της Ασσύριας, της Σουμέρια και της Βαβυλωνίας εξετάζοντας τις θρησκευτικές τους απόψεις για τη μετά θάνατον ζωή, που πιστεύεται ότι είναι μια σκοτεινή και θλιβερή ύπαρξη. Το μόνο φαγητό για φαγητό θα ήταν βρωμιά, δεν υπήρχε σεξ και θα ήταν για πάντα χωρίς τους αγαπημένους σας. Και αν ήσασταν βασιλιάς ή αγρότης, δεν υπήρχε ειδική ανταμοιβή ή τιμωρία για τις πράξεις σας στη μετά θάνατον ζωή. Ως εκ τούτου, οι παραβιάσεις εναντίον της κοινωνίας έπρεπε να αντιμετωπιστούν στο παρόν και γι 'αυτό ο νόμος και η τάξη ήταν τόσο σημαντικοί. Αυτές οι αρχαίες κουλτούρες επινόησαν τη γραφή, τη γεωργία και τα συστήματα νόμων και κυβέρνησης που οδηγούσαν στην τυποποιημένη περιγραφή του βιβλίου αυτού του χρόνου και τόπου ως "λίκνο του πολιτισμού".

Φυσικά, η περιφέρεια είναι τώρα διαβόητη για διαταραχές και οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μουσεία έχουν μείνει ευάλωτοι στους κακοποιούς. Το ISIS εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να διαδώσει την καμπάνια του φόβου, δημοσιοποιώντας βίντεο από αυτούς που τραβούσαν σφεντόνα σε ασσυριακά γλυπτά μέσα στο μουσείο Mosul. Λιγότερο γνωστοποιημένος είναι η καταστροφή των ισλαμικών ιερών τοποθεσιών. Και ακόμα πιο ήσυχα, κερδίζουν εκατομμύρια στη μαύρη αγορά από την πώληση και το εμπόριο κλαπέντων αρχαιοτήτων.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες επιτρέπουν στους ειδικούς να εντοπίζουν χιλιάδες τρύπες που έχουν εκσκαφεί σε αρχαιολογικό χώρο από κλητήρες. Εμπειρογνώμονες με αρχαιολογική εμπειρία συμμετέχουν στις λεηλασίες και μάλιστα «γραφειοκρατές τζιχάντ», όπως περιγράφει ο Θόμψον στην ομιλία του στο TEDx, εργάζονται για τη διαχείριση της πώλησης και του λαθρεμπορίου αντικειμένων μέσω της Τουρκίας και του Λιβάνου και πιθανώς στα χέρια των δυτικών συλλεκτών.

Αν και ο ISIS θέλει πολύ τον κόσμο να αισθάνεται ότι οι στρατιώτες ή οι κυβερνήσεις είναι ανίσχυροι να τους σταματήσουν, μια αξιοσημείωτη έκρηξη στην έρευνα για την περίοδο αντισταθμίζει τις προσπάθειές τους να σκιάζουν το παρελθόν. Ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος ήταν να κάνετε 3D σαρώσεις ευπαθών αντικειμένων και στη συνέχεια να μοιραστείτε τα σχήματα online δωρεάν, έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να κάνει 3D εκτύπωση, επιτρέποντάς τους να ζήσουν ακόμη και αν το πρωτότυπο καταστρέφεται.

Ευτυχώς, πολλά έργα τέχνης είναι ασφαλή σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Αν και ο Thompson είναι εμπειρογνώμονας σε αυτή τη χρονική περίοδο, ποτέ δεν έχει επισκεφθεί το Ιράκ ή τη Συρία. Ωστόσο, η αγάπη, ο θαυμασμός και η εξειδίκευση στον τομέα αυτό αναπτύχθηκαν με την προβολή και μελέτη της Αρχαίας Εγγύς Ανατολής στην συλλογή The Met , το Λούβρο , τη Βιβλιοθήκη & Μουσείο Morgan , το Βρετανικό Μουσείο και το Μουσείο Περγάμου . Έχω γράψει αυτό το κομμάτι για να ελπίζω να προκαλέσει το ενδιαφέρον σας σε αυτή τη χρονική περίοδο και να σας ενθαρρύνω να επισκεφτείτε αυτές τις συλλογές. Με τον τρόπο αυτό, θα υποστηρίξει με τη σειρά του τις προσπάθειες των ιστορικών που εργάζονται για να διατηρήσουν την αρχαία κουλτούρα και να αραιώσουν τη μόλυνση του φόβου που ισχυρίζεται η ISIS.

Μουσεία, όπως το Μουσείο Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας , εργάζονται σε σύζυγο με τον Smithsonian για να πραγματοποιήσουν εκγύμναση και προμήθειες έκτακτης ανάγκης ως απάντηση στον βομβαρδισμό του μουσείου Mosaic Ma'arra της Συρίας.

Αλλά οι μεγαλύτεροι ήρωες είναι οι επιμελητές, οι ιστορικοί και οι αρχαιολόγοι μέσα στη Συρία και το Ιράκ, που διατρέχουν κίνδυνο για τη ζωή τους για να προστατεύσουν την τέχνη. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης πήραν να τους αποκαλούν "Μνημεία Άνδρες" της Συρίας.

Αυτοί οι μελετητές τεκμηριώνουν τη ζημιά, προστατεύουν ό, τι μπορούν και καταγράφουν και τα χαμένα. Συχνά εργάζονται σε ελεγχόμενες από ανταρτών περιοχές όπου η ζωή τους κινδυνεύει πολύ. Ακόμα πιο επικίνδυνο είναι όταν θέτουν ως έμποροι αρχαιοτήτων να συλλαμβάνουν μια φωτογραφία των κλεμμένων αντικειμένων πριν εξαφανιστούν στη μαύρη αγορά. Είναι γενναίοι φύλακες της κοινής ιστορίας και του πολιτισμού μας.