Βραβευμένες ταινίες της Όσκαρ κινηματογραφούνται στην Ουάσινγκτον, DC

Δεκάδες ταινίες, μερικές θεωρούνται κλασικά, έχουν κινηματογραφηθεί στην Ουάσινγκτον, DC όλα αυτά τα χρόνια. Εδώ είναι εκείνα που έχουν κερδίσει βραβεία Όσκαρ.

Ο κ. Smith πηγαίνει στην Ουάσιγκτον (1939) - Καλύτερο σενάριο

Ο ιδεαλιστικός νέος Jefferson Smith διορίζεται στη Γερουσία των ΗΠΑ και είναι καθοδηγημένος από τον γερουσιαστή Joseph Paine ο οποίος δεν είναι τόσο ευγενής όσο θα έδειχνε η φήμη του. Συμμετέχει σε ένα σχέδιο για να δυσφημίσει τον Σμιθ, ο οποίος θέλει να οικοδομήσει ένα κάμπινγκ για αγόρια όπου θα μπορούσε να φτάσει ένα πιο προσοδοφόρο έργο.

Αποφασισμένος να σταθεί εναντίον του Paine και των διεφθαρμένων συνομηλίκων του, ο Smith παίρνει την υπόθεσή του στο πάτωμα της Γερουσίας.

The More the Merrier (1943) - Καλύτερος υποστηρικτικός ηθοποιός, Charles Coburn

Λόγω έλλειψης στέγης στην Ουάσιγκτον κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, η Connie Milligan συμφωνεί να μισθώσει ένα μέρος του διαμερίσματός της στον πλούσιο συνταξιούχο Benjamin Dingle και στον στρατιώτη Joe Carter. Αν και η Connie είναι αφοσιωμένη στον Charles Pendergast, αγαπά τον Joe. Όταν ο Dingle παρατηρεί τα συμφέροντά τους ο ένας στον άλλον, προσπαθεί να παίξει τον συνομιλητή - αλλά αντιθέτως, προκαλεί προβλήματα για όλους.

Γεννήθηκε χθες (1950) - Η καλύτερη ηθοποιός, Judy Holliday

Ο επιχειρηματίας Harry Brock κατέρχεται στην Ουάσιγκτον DC για να αγοράσει τον εαυτό του έναν ή δύο σύμβουλο, φέρνοντας μαζί του την ερωμένη του, πρώην showgirl Billie Dawn. Ο Brock προσλαμβάνει τον εφημερίδα του Paul Verrall για να διδάξει την εθιμοτυπία της και να την κάνει πιο εμφανή στην κεφαλαιακή κοινωνία. Αλλά σπινθήρες σύντομα πετούν ανάμεσα στο ζευγάρι και ο Billie αντιλαμβάνεται ότι ο Χάρις δεν είναι παρά ένας διεφθαρμένος, διεφθαρμένος απατεώνας.

Ο εξορκιστής (1973) - Ήχος, προσαρμοσμένος σεναριογράφος

Αυτή η κλασική ταινία φρίκης είναι η ιστορία ενός 12χρονου που όταν ξεκινάει να παίζει περίεργα - μιλώντας σε γλώσσες - η ανησυχούμενη μητέρα της αναζητά βοήθεια από έναν τοπικό ιερέα που ζητά να εκτελέσει έναν εξορκισμό και η εκκλησία στέλνει έναν εμπειρογνώμονα για να βοηθήσει με τη δύσκολη δουλειά.

Μια σκηνή σε μια σκάλα στο Georgetown έχει κάνει το χώρο διάσημο. Έγιναν αρκετές συνέχειες στην ταινία.

Όλοι οι άνδρες του προέδρου (1976) Καλύτερος υποστηρικτικός ηθοποιός - Jason Robards, σκηνοθεσία τέχνης, ήχος και προσαρμοσμένο σενάριο

Η ταινία αναφέρει την ιστορία του σκανδάλου Watergate του 1974. Δύο νεαροί δημοσιογράφοι για το The Washington Post , ο Bob Woodward και ο Carl Bernstein, διερευνούν τη διάρρηξη του 1972 κατά της διάρρηξης του Δημοκρατικού Κόμματος στο συγκρότημα διαμερισμάτων Watergate . Με τη βοήθεια μιας μυστηριώδους πηγής, με την κωδική ονομασία Deep Throat, οι δύο δημοσιογράφοι κάνουν μια σύνδεση ανάμεσα στους διαρρήκτες και έναν υπάλληλο του Λευκού Οίκου.

Being There (1979) - Καλύτερος υποστηρικτικός ηθοποιός - Melvyn Douglas

Η Chance, ένας κηπουρός που κατοικούσε στην Washington, DC, αρχοντικό του πλούσιου εργοδότη του για όλη του τη ζωή και εκπαιδευμένος μόνο μέσω τηλεόρασης, αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι του όταν πεθάνει ο προϊστάμενός του. Ενώ περιπλανιέται στους δρόμους, συναντά τον επιχειρηματία Mogul Ben Rand ο οποίος αναλαμβάνει την πιθανότητα να είναι συνάδελφος ανώτερης τάξης τζέντλεμαν. Σύντομα η ευκαιρία εισάγεται στην υψηλή κοινωνία.

Οι Πέτρινοι Carvers (1984) - Καλύτερο Ντοκιμαντέρ (Σύντομα Θέματα)

Η ταινία εξετάζει μερικούς από τους τελευταίους λάτρεις της πέτρας που εργάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, εκείνους που ολοκληρώνουν τα γλυπτά που κοσμούν τον Εθνικό Καθεδρικό της Ουάσινγκτον .

JFK (1991) - Καλύτερος κινηματογράφος, μοντάζ ταινιών

Η ταινία παρουσιάζει την έρευνα για τη δολοφονία του Προέδρου John F. Kennedy υπό την καθοδήγηση του πληρεξούσιου της περιφέρειας New Orleans Jim Garrison. Μετά τη δολοφονία του υποτιθέμενου δολοφόνου Lee Harvey Oswald, ο Garrison ανοίγει ξανά την έρευνα, βρίσκοντας αποδείξεις για μια εκτεταμένη συνωμοσία πίσω από το θάνατο του Kennedy.

Η Σιωπή των Αμνών (1991) - Καλύτερος Ηθοποιός - Αντόνι Χόπκινς, Ηθοποιός - Τζόντι Φόστερ, Διευθυντής - Τζόναθαν Ντάμμε, Καλύτερη Εικόνα και Προσαρμοσμένο Σενάριο

Ένας φοιτητής στην ακαδημία κατάρτισης του FBI συνεντεύξεις τον Dr. Hannibal Lecter, έναν λαμπρό ψυχίατρο που είναι επίσης ένας βίαιος ψυχοπαθής, που υπηρετεί τη ζωή πίσω από τα μπαρ για διάφορες πράξεις δολοφονίας και κανιβαλισμού.

Forrest Gump (1994) - Καλύτερος ηθοποιός - Tom Hanks, Διευθυντής - Robert Zemeckis, Οπτικά Εφέ, Επεξεργασία, Εικόνα και Προσαρμοσμένο Σενάριο

Η ταινία απεικονίζει τη ζωή του Forrest Gump, ενός αργά-πνευματώδη και αφελούς ανθρώπου από την Αλαμπάμα που μαρτυρεί μερικά από τα καθοριστικά γεγονότα του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα, ενώ εμπνέει τους ανθρώπους με την παιδική του αισιοδοξία.

Ημέρα Ανεξαρτησίας (1996) - Βέλτιστα Οπτικά Εφέ

Η ταινία καταστροφής επικεντρώνεται σε μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων που συγκλίνουν στην έρημο της Νεβάδας μετά από μια καταστρεπτική εξωγήινη επίθεση και, μαζί με τον υπόλοιπο πληθυσμό, συμμετέχουν σε μια τελευταία πιθανή αντεπίθεση στις 4 Ιουλίου.

Traffic (2000) - Καλύτερος Ηθοποιός - Benicio Del Toro, Σκηνοθεσία - Steven Soderbergh, Επεξεργασία, Προσαρμοσμένο Σενάριο

Η ταινία βρίσκεται στον κόσμο της διακίνησης ναρκωτικών. Ένας συντηρητικός δικαστής διορίζεται από τον Πρόεδρο για να προωθήσει τον πόλεμο της Αμερικής ενάντια στα ναρκωτικά, μόνο για να ανακαλύψει ότι η έφηβη κόρη του είναι εξαρτημένη.