Μυστικά Μουσείων: Η Βιβλιοθήκη και το Μουσείο Morgan

Λάθος βιβλιοθήκες, κρυμμένη ταυτότητα και ζωδιακό κώδικα

Η ανακαίνιση του 2006 του The Morgan Library & Museum δημιούργησε μια σύγχρονη μουσική εμπειρία για τους επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσης όλων των κτιρίων και χώρων για ειδικές εκθέσεις, παραστάσεις και διαλέξεις. Μέσα στο αρχικό κτίριο του 1906 κάποτε γνωστό ως "βιβλιοθήκη του κ. Morgan" κάποια από τα καλύτερα μυστικά της Νέας Υόρκης βρίσκονται αναμένοντας να ανακαλυφθούν.

Το Renzo Piano-σχεδιασμένο αίθριο ενώνει την παλιά βιβλιοθήκη, το παράρτημα χτίστηκε στο σημείο όπου JP

Ο Morgan κάποτε ζούσε και ο brownstone όπου ζούσε ο γιος του Jack Morgan. Η JP Morgan ήταν ο πιο διάσημος τραπεζίτης της Αμερικής και ένας συλλέκτης τέχνης και χειρογράφων. Τμήματα των συλλογών του βρίσκονται σε άλλα μουσεία, κυρίως στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης , αλλά οι μεγαλύτεροι θησαυροί του παραμένουν στο μουσείο. Το 1924, η συλλογή άνοιξε στο κοινό.

Εδώ είναι ένας ξεναγός για τα μυστικά του The Morgan.

Η Ροτόντα

Μόλις η κύρια είσοδος στη βιβλιοθήκη, ο χώρος επηρεάστηκε έντονα από την ιταλική αναγέννηση. Οι πίνακες στον θόλο της ροτόντα εμπνεύστηκαν από τους πίνακες που έκανε ο Ραφαήλ για τον Πάπα Ιούλιο Β στο Stanza della Segnatura. Όπως ο Πάπας ο οποίος ήταν και ο προστάτης του Μιχαήλ Αγγελο, ο Μόργκαν είδε τον εαυτό του ως προστάτη των τεχνών.

Το Γραφείο του Βιβλιοθηκονόμου

Το μικρό δωμάτιο βόρεια της στρογγυλής που πλαισιώνεται από κίονες lapis lazuli ήταν το γραφείο του βιβλιοθηκονόμου μέχρι τη δεκαετία του 1980. Ο πιο διάσημος από όλους τους βιβλιοθηκονόμους της Morgan ήταν ο Belle da Costa Greene (1879-1950) που ο Morgan προσέλαβε το 1905 για να διαχειριστεί τη συλλογή του από σπάνια βιβλία και χειρόγραφα.

Αργότερα έγινε ο πρώτος διευθυντής του δημόσιου μουσείου, μια σπάνια θέση εξουσίας για μια γυναίκα εκείνη την εποχή. Ακόμη πιο περίεργο είναι ότι η Greene έκρυψε τη φυλετική της ταυτότητα που την χαρακτηρίζει ως "χρωματιστή" στο πιστοποιητικό γέννησής της. Είχε αλλάξει το όνομά της για να διεκδικήσει μια ψεύτικη πορτογαλική καταγωγή που εξήγησε το πιο σκούρο δέρμα της.

Αν και ο πατέρας του Greene ήταν διάσημος σε ακαδημαϊκούς κύκλους επειδή ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που αποφοίτησε από το Κολλέγιο του Χάρβαρντ καθώς και τον πρώτο μαύρο βιβλιοθηκάριο και καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καρολίνας, αισθάνθηκε ότι η φυλετική του ταυτότητα θα είχε κρατήσει την πλάτη του από τα επιτεύγματα της κέρδισε στην τέχνη και σπάνιο βιβλίο κόσμο εκείνη την εποχή.

Μελέτη του κ. Morgan

Η JP Morgan χρησιμοποίησε αυτό το δωμάτιο ως προσωπική του μελέτη και είναι εδώ όπου συζητήθηκαν και συζητήθηκαν κεντρικά σημεία της αμερικανικής οικονομικής ιστορίας. Όταν ξέσπασε ο πανικός του 1907, ο Morgan βρισκόταν στη Βιρτζίνια, αλλά έδεσε το ιδιωτικό του αυτοκίνητο σε ατμομηχανή και επέστρεψε στη Νέα Υόρκη όλη τη νύχτα. Για τις επόμενες εβδομάδες εργάστηκε με συμβούλους στη βιβλιοθήκη και μελέτη και επεξεργάστηκε τη διάσωση και την κατάρρευση πολλών ιδρυμάτων. Αργότερα επικρίθηκε ο ρόλος του στην κρίση και έγινε το πρόσωπο του κακοδιατηρημένου τραπεζίτη που ο Frank Capra ίσως χρησιμοποίησε ως πρότυπο για τον χαρακτήρα του κ. Potter στην κλασική ταινία "Είναι μια θαυμάσια ζωή".

Στο εσωτερικό της μελέτης βρίσκεται το θησαυροφυλάκιο του κ. Morgan, το οποίο είναι ανοικτό στο κοινό. Λιγότερο γνωστό είναι ότι η βιβλιοθήκη ακριβώς στα δεξιά του θησαυρού είναι ψευδής. Αναζητήστε τη ραφή και το μεντεσέ, που αποκαλύπτει τον τόπο όπου η κοίλη θήκη ανοίγει.

Η βιβλιοθήκη

Μια μεγάλη βιβλιοθήκη δύο επιπέδων παρουσιάζει χιλιάδες βιβλία. Κοιτάξτε από τις δύο πλευρές των κύριων εισόδων για το φως που διαρρέει κάτω από τις βιβλιοθήκες καρυδιάς. Κάθε μία είναι στην πραγματικότητα μια πόρτα που οδηγεί σε κρυμμένες σκάλες πίσω από τα βιβλία. Συχνά κατά τη διάρκεια των πάρτι, ο Morgan άρεσε να φαίνεται να φαίνεται από το πουθενά, αφού κατέβηκε πίσω από τις στοίβες.

Το ανώτατο όριο της βιβλιοθήκης περιέχει ζωδιακές ενδείξεις που είναι διατεταγμένες με τρόπο που έχει προσωπικό νόημα για τον Morgan. Τα δύο σημεία αμέσως πάνω από την είσοδο είναι Κριός και Δίδυμος που αντιστοιχούν στην ημερομηνία γέννησής του και στον δεύτερο γάμο. Αυτά θα θεωρούνταν τα δύο του τυχερά αστέρια. Ακριβώς απέναντι από αυτούς τους Δίδυμους είναι ο Υδροχόος, το σύμβολο κάτω από το οποίο πέθανε η πρώτη του γυναίκα και η αληθινή αγάπη της ζωής του. Πέρα από τον Κριό του είναι ο Ζυγός, το σημάδι στο οποίο ανατέθηκε όταν εντάχθηκε στον πολύ μυστικό Zodiac Club.

Το Zodiac Club, που δημιουργήθηκε το 1865, είναι ένας σύλλογος με πρόσκληση μόνο για ένα δείπνο μία φορά το μήνα. Εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα και τα προηγούμενα μέλη περιλαμβάνουν τους πλουσιότερους μεγιστάνες και τους μετόχους της ιστορίας. Η JP Morgan εγκαινιάστηκε ως Αδελφός Ζυγός το 1903. Ο γιος του πήρε το κάθισμα όταν πέθανε και κράτησε τους αδελφούς του Ζωδιακού με το καλύτερο κρασί της Γαλλίας σε όλη την Απαγόρευση.