Μικρά Μουσεία στις Μεγάλες Πόλεις: Ισπανική Εταιρεία της Αμερικής

El Greco, Goya & Velazquez ζωγραφική σε μια ισπανική τέχνη

Ακόμη και οι ντόπιοι νέοι της Νέας Υόρκης δεν φαίνεται να γνωρίζουν την ισπανική κοινωνία της Αμερικής , ένα από τα πιο γεμάτα θησαυρούς μουσεία στον κόσμο. Χτισμένο ως δημόσιο σπίτι για μια ιδιωτική συλλογή της Iberic τέχνης, η ισπανική κοινωνία περιέχει έργα ζωγραφικής El Greco, Francisco Goya, Diego Velazquez και John Singer Sargent. Οι μεσαιωνικοί τάφοι των ισπανικών βασιλείων εκτίθενται όπως τα ρωμαϊκά ψηφιδωτά και η μεταλλοτεχνία Visigothic.

Η βιβλιοθήκη διαθέτει μια πρώτη έκδοση του Don Quixote από τον Cervantes και έναν χάρτη του κόσμου που έκανε ο Juan Vespucci.

Ο πίνακας που θα αναγνωρίσετε αμέσως είναι αυτός που σας καλωσορίζει στην είσοδο. Η Δούκισσα της Αλμπας από τον Francisco Goya. Ναι, είναι το ίδιο που είδατε μιά φορά στο βιβλίο της ιστορίας της τέχνης και εκεί είναι, όλα από την μοναξιά του, σε ένα μουσείο στην 155η οδό στο Μανχάταν.

Άνοιξε το 1908 ως το κόσμημα στέμμα μιας πανεπιστημιούπολης τέχνης που ονομάζεται Audubon Terrace, η ισπανική κοινωνία της Αμερικής περιέχει τη συλλογή του Archer Milton Huntington (1870-1955). Ως διάσημος κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας σιδηροδρόμων, ο Huntington παρατήρησε ότι η πολιτιστική ζωή της Νέας Υόρκης συνέχιζε να κινείται μακρύτερα. Αν και έζησε σε αυτό που είναι γνωστό σήμερα ως "Museum Mile" του Μανχάταν, αγόρασε ένα μεγάλο οικόπεδο στο βόρειο Μανχάταν που ήταν το κτήμα του John James Audubon. Ο στόχος του ήταν να δημιουργήσει μια πολιτιστική πανεπιστημιούπολη που περιελάμβανε την Αμερικανική Νομισματική Εταιρεία, την Αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Γραμμάτων, την Αμερικανική Γεωγραφική Εταιρεία και το Μουσείο της Αμερικανικής Ινδίας.

Όλα τα σχέδια ήταν καλά, εκτός από το ότι η πόλη σταμάτησε να αναπτύσσεται προς βορρά. Αντ 'αυτού, η πόλη άρχισε να μεγαλώνει προς τον ουρανό και οι ουρανοξύστες κρατούσαν την πολιτιστική ζωή της Νέας Υόρκης σε αρκετά κάτω από την 155η οδό. Η περιοχή γύρω από την πανεπιστημιούπολη Audubon Terrace έγινε ως επί το πλείστον κατοικία και τα μουσεία του Huntington's uptown δεν απολάμβαναν ποτέ τον όγκο των επισκεπτών που άξιζαν.

Σήμερα η ισπανική κοινωνία μοιάζει σαν να το έκανε όταν άνοιξε για πρώτη φορά, καθιστώντας το σχεδόν μουσείο μουσείου. Το χειμώνα, είναι ψυχρός στις γκαλερί και το καλοκαίρι δεν υπάρχει κλιματισμός. Το μπάνιο είναι αρχαίο. Δεν υπάρχει καφενείο και μόνο ένα μικρό περίπτερο με λίγα βιβλία προς πώληση. Αλλά βήμα μέσα και αισθάνεστε σαν να είστε μέσα σε ένα κιβώτιο κοσμημάτων. Η τέχνη κυριολεκτικά γεμίζει σε κάθε γωνιά. Κοιτάξτε κάτω από τις ζωγραφιές για τις Ιβηρικές πέτρες της Εποχής του Χαλκού, ανακαλύψτε τη ζωγραφική John Singer Sargent σε μια σκοτεινή γωνία στο επάνω επίπεδο και κοιτάξτε κοντά στην είσοδο των βιβλιοθηκών για το enconchado , μια εικόνα που κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου από ένθετο μαργαριταριού.

Αν και το μουσείο είναι αρκετά μικρό για να εξερευνήσετε πλήρως σε μια ώρα ή δύο, εδώ είναι μερικά σημεία.

Η Δούκισσα της Αλμπας

Η προαναφερθείσα δούκισσα της Αλμπας σας υποδέχεται με την είσοδο. Ζωγραφισμένο το 1797 από τον Francisco Goya, είναι τεχνικά ένα πένθιμο πορτρέτο, ένα από τα πολλά που η δούκισσα επέτρεψε σε μια μακρά απομονωμένη περίοδο μετά τον θάνατο του συζύγου της. Κοιτάξτε προς τα κάτω με τη Δούκισσα να δείχνει και θα δείτε τις λέξεις "σόλο Γκόγια". Η λέξη "σόλο" αποκαλύφθηκε μόνο όταν καθαρίστηκε η ζωγραφική.

Σοόλα Τοιχογραφίες

Αν η τέχνη είναι μόνο ένα περιστασιακό ενδιαφέρον για εσάς, οι τοιχογραφίες του Joaquín Sorolla y Bastida μπορεί να αλλάξουν τη ζωή σας για πάντα.

Ο Huntington ανέθεσε στη Sorolla να δημιουργήσει τον τοιχογραφικό κύκλο που απεικονίζει τη ζωή στις περιοχές της Ισπανίας για την ισπανική κοινωνία της Αμερικής. Παρόλο που θα πρέπει να απαιτούνται για κάθε μαθητή της ζωγραφικής στον κόσμο, πιθανότατα θα είστε μόνοι στην γκαλερί, όπου μπορείτε να απολαύσετε το φως που λυγίζει τα καλάθια των πορτοκαλιών, μια σκηνή σκηνής semana santa ή τα λουλούδια των χορευτών της Σεβίλλης.

Χάρτης του Κόσμου

Θα πρέπει να έρθετε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, όταν η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή για να δει τον Χάρτη του Κόσμου από το 1526 από τον Juan Vespucci, ανιψιό του Amerigo, ενός Φλωρεντινού που εργάστηκε για την Ισπανία στο House of Commerce της Σεβίλλης. Ο χάρτης περιλαμβάνει το Μεξικό, τις ακτές της Φλώριδας και την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ισπανική κοινωνία της Αμερικής

Broadway μεταξύ της 155ης και της 156ης οδού

(212) 926-2234

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Ώρες: Τρίτη-Κυριακή 10 π.μ.-4:30 μ.μ. εκτός από τα γενέθλια του Λίνκολν, γενέθλια της Ουάσιγκτον, Μεγάλη Παρασκευή και Πάσχα, Ημέρα Μνήμης, Ημέρα Ανεξαρτησίας, Ημέρα των Ευχαριστιών, Παραμονή Χριστουγέννων, Ημέρα των Χριστουγέννων, 29 Δεκεμβρίου-1 Ιανουαρίου.