Από το Τσιάνγκ Μάι προς το Λάος

Επιλογές για τη μετάβαση στο Λάος από την Ταϊλάνδη

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να φτάσετε από το Τσιάνγκ Μάι στο Λάος. όλα έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Παρακάτω είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε ανάλογα με το χρόνο που έχετε και πού θέλετε να ξεκινήσετε την επίσκεψή σας στο Λάος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τα βασικά στοιχεία ταξιδιού του Λάος πριν πάτε.

Από το αεροπλάνο από το Τσιάνγκ Μάι προς το Λάος

Βασικά έχετε δύο επιλογές για πτήσεις προς το Λάος : Vientiane (κωδικός αεροδρομίου: VTE) ή Luang Prabang (κωδικός αεροδρομίου: LPQ).

Η πτήση στην πρωτεύουσα του Vientiane είναι συνήθως φθηνότερη, ωστόσο, θα έχετε μια μακρά, ορεινή βόλτα με το λεωφορείο για να αντέξει εάν τελικός στόχος σας είναι να δείτε Luang Prabang.

Μπορείτε επίσης να βρείτε φτηνές πτήσεις προς Udon Thani στην Ταϊλάνδη, στη συνέχεια να πάρετε το λεωφορείο απευθείας από το αεροδρόμιο προς Nong Khai και σε όλη τη γέφυρα φιλίας στο Λάος. Αλλά πρώτα, μάθετε τι να περιμένετε όταν φτάσετε σε μια νέα χώρα .

Η Visa στις εγκαταστάσεις άφιξης είναι διαθέσιμη στα αεροδρόμια της Vientiane και Luang Prabang.

Από το Τσιάνγκ Μάι προς το Λάος με λεωφορείο

Εάν η λήψη μιας βάρκας διάρκειας δύο ημερών δεν σας ταιριάζει, τα minivans τρέχουν μια μέρα στην άλλη από το Τσιάνγκ Μάι στη Vientiane στο Λάος. το ταξίδι διαρκεί περίπου 14 ώρες. Οι τιμές ποικίλλουν σημαντικά μεταξύ ταξιδιωτικών πρακτορείων και ξενώνων στο Chiang Mai. αγοράστε για την καλύτερη προσφορά. Οι τιμές ξεκινούν γύρω στα 900 ταϊλανδικά μπατ για το ταξίδι μιας ημέρας.

Θα αναχωρήσετε από το Τσιάνγκ Μάι περίπου στις 7 μ.μ. και θα φτάσετε στα σύνορα γύρω στις 6 π.μ. Ορισμένα ταξιδιωτικά γραφεία σας εξυπηρετούν ένα πολύ απλό πρωινό το πρωί, ενώ συμπληρώνετε τα έντυπα μετανάστευσης του Λάος για να επισπεύσετε τη διέλευση των συνόρων.

Διαβάστε περισσότερα για το τι να περιμένετε στα λεωφορεία στην Ασία .

Διέλευση του περιγράμματος

Αφού σβήνετε από την Ταϊλάνδη, θα επιβιβαστείτε στο minivan σας για να οδηγήσετε τη Γέφυρα Φιλίας στη μετανάστευση του Λάος. Θα σας ζητηθεί μια ενιαία φωτογραφία διαβατηρίου και μια χρέωση για την επεξεργασία της θεώρησης κατά την άφιξή σας. Οι τιμές των θεωρήσεων παρατίθενται σε δολάρια ΗΠΑ, ωστόσο, το τέλος μπορεί να καταβληθεί σε ταϊλανδικό μπατ, ή ευρώ.

Εάν είναι δυνατόν, πληρώστε σε δολάρια ΗΠΑ για να λάβετε το καλύτερο επιτόκιο. πιθανότατα θα λάβετε οποιαδήποτε αλλαγή στο ταϊλανδικό baht.

Οι αμοιβές και οι περιορισμοί των θεωρήσεων αλλάζουν συχνά. Οι Αμερικανοί πολίτες μπορούν να ελέγξουν τη σελίδα Laos του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για ενημερωμένες απαιτήσεις εισόδου.

Απάτη Alert: Αγνοήστε κάθε πρακτορείο ή άτομο ζητώντας χρήματα για να σας βοηθήσει με τη βίζα κατά την άφιξη κατά την άφιξη του Λάος . Τα έντυπα μπορούν να συμπληρωθούν αρκετά εύκολα στα σύνορα χωρίς βοήθεια. Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως η διεύθυνση του πρώτου ξενώνα σας ή μια επαφή στο Λάος. Όσο καταβάλλετε το τέλος επεξεργασίας, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα σας απαγορευτεί η είσοδος λόγω γραφειοκρατικών αντιφάσεων. Διαβάστε σχετικά με άλλες κοινές απάτες στην Ασία .

Μπορείτε να πληρώσετε τους οδηγούς στο ταϊλανδικό baht μέχρι να έχετε την ευκαιρία να πάρετε το Laos kip - το τοπικό νόμισμα - από ένα ATM. Εάν έχετε την ευκαιρία, ελέγξτε το παράξενο αλλά ενδιαφέροντα πάρκο του Βούδα στη Βιεντιάν, αμέσως μετά τη διέλευση των συνόρων.

Πηγαίνοντας στην Ταϊλανδέζικη Πρεσβεία

Όπως πολλοί άνθρωποι παίρνουν το minivan από το Τσιάνγκ Μάι στο Λάος για ταξίδια θεώρησης για να κάνουν αίτηση για μακρύτερες διαμονές στην Ταϊλάνδη, η διαδρομή σας θα τελειώσει μπροστά από την Ταϊλάνδη πρεσβεία.

Εάν σκοπεύετε να επιστρέψετε στην Ταϊλάνδη μετά το Λάος, να θυμάστε ότι θα λάβετε μόνο θεώρηση δύο εβδομάδων όταν διασχίζετε τη χερσόνησο εάν δεν πετάτε ή δεν υποβάλετε αίτηση για μεγαλύτερη θεώρηση στην πρεσβεία της Ταϊλάνδης στη Vientiane.

Συμβουλή: Αγνοήστε οποιονδήποτε έχει εγκατασταθεί μπροστά από την προσφορά της πρεσβείας της Ταϊλάνδης για να επεξεργαστεί τη βίζα σας, να σας βοηθήσει με τις φόρμες ή να φωτοτυπήσει. όλα μπορούν να γίνουν μόνοι σας όταν είστε μέσα στην πρεσβεία.

Να φτάσετε από την Ταϊλανδέζικη Πρεσβεία στην Vientiane

Θα χρειαστεί να κανονίσετε τη μεταφορά από την ταϊλανδέζικη πρεσβεία στην πόλη. Αγνοήστε τις υπερτιμημένες προσφορές από τους οδηγούς που περιμένουν έξω από την πρεσβεία. Διαπραγματευτείτε με τον οδηγό σας πριν μπείτε μέσα: Μπορείτε να πάρετε ταξί για λιγότερο από 100 ταϊλανδέζικα baht στη Rue Francois Ngin - την περιοχή των ταξιδιωτών στη Vientiane.

Από το Τσιάνγκ Μάι προς το Λάος με πλοίο

Έχετε τρεις επιλογές για να φτάσετε από Chiang Mai στο Luang Prabang με βάρκα: αργό σκάφος, γρήγορο σκάφος ή κρουαζιέρα πολυτελείας. Τα σκάφη αναχωρούν από τη συνοριακή πόλη Huay Xai στο Λάος και ταξιδεύουν κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ στο Luang Prabang.

Για να πάρετε μια από τις βάρκες στο Luang Prabang , θα πρέπει πρώτα να πάτε στο Chiang Khong στη Βόρεια Ταϊλάνδη, να καθαρίσετε την ταϊλανδική μετανάστευση και στη συνέχεια να περάσετε τον ποταμό στον Huay Xai όπου θα σφραγιστείτε στο Λάος.

Τα σκάφη αναχωρούν νωρίς το πρωί, οπότε πιθανότατα θα πρέπει να κάνετε μια νύχτα στο Τσιάνγκ Χονγκ και στη συνέχεια να φύγετε για το Λάος το επόμενο πρωί. Τα ταξιδιωτικά γραφεία στο Chiang Mai θα συνδυάζουν όλες τις απαραίτητες μεταφορές σε ένα ενιαίο πακέτο όταν κάνετε κράτηση.

Αργά σκάφη στο Λάος

Η πιο δημοφιλής και φθηνή επιλογή, τα αργά βάρκα από Τσιάνγκ Μάι προς Λουάνγκ Πραμπάνγκ παίρνουν δύο ολόκληρες μέρες και μία διανυκτέρευση στο μη-τόσο ευχάριστο χωριό Pak Beng. Ενώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε το ποτάμι και το τοπίο του χωριού καθώς βυθίζετε κατά μήκος του ποταμού Μεκόνγκ, τα αργά σκάφη είναι λιγότερο από πολυτελή. Θα κολλήσετε με την ίδια ομάδα ταξιδιωτών γεμάτη με μια υπερφορτωμένη βάρκα, έτσι μια μικρή τύχη είναι απαραίτητη για μια καλή εμπειρία. Πολλοί ταξιδιώτες - τόσο ντόπιοι όσο και αλλοδαποί - χρησιμοποιούν το σκάφος ως δικαιολογία για πάρτυ για δύο ημέρες.

Φτάστε νωρίς για να εξασφαλίσετε ένα καλύτερο σημείο στο σκάφος - κατά προτίμηση μακριά από τους δυνατούς κινητήρες. Πάρτε μαζί σας πολλά σνακ. τα τρόφιμα στο σκάφος είναι χαμηλότερης ποιότητας και σχετικά ακριβό. Μπορείτε να αγοράσετε μεσημεριανά γεύματα στο Pak Beng για το δεύτερο μισό του ταξιδιού.

Γρήγορες βάρκες στο Λάος

Το διαβόητο «γρήγορο βάρκα» από την Ταϊλάνδη στο Λουάνγκ Πραμπάνγκ είναι μια δυνατή, δυσοίωνη, δυνητικά επικίνδυνη εμπειρία που ποτέ δεν μπορείς να ξεχάσεις. Ενώ είναι απίστευτα χαοτικό και άβολο, τα ταχύπλοα ταχύπλοα σκάβουν τη διήμερη διαδρομή μόνο σε έξι ή οκτώ ώρες, ανάλογα με την στάθμη του νερού! Οι οδηγοί αποφεύγουν τα βράχια και τις υδρομασάζ, ωστόσο, τα ορατά συντρίμμια των άλλων ταχύπλοων σκαφών κατά μήκος της διαδρομής είναι λιγότερα από τη διασφάλιση.

Θα σας παρασχεθεί ένα σωσίβιο και ένα κράνος κατά τη συγκράτησή σας καθώς κάθεστε σε ένα ξύλινο πάγκο στο στενό κανό. Στεγανοποιήστε τις τσάντες και τα τιμαλφή σας καθώς η βροχή και το σπρέι από το ποτάμι συνήθως ξεσκονίζουν τα πάντα Θα χρειαστείτε αντηλιακό - τα σκάφη δεν καλύπτονται - και ωτοασπίδες για να προστατεύσετε τα αυτιά σας από τον εκκωφαντικό κινητήρα.

Πολυτελείς κρουαζιέρες

Αρκετές νέες εταιρείες προσφέρουν πλέον πολυτελείς εναλλακτικές λύσεις στα τυπικά αργά σκάφη. Ενώ το ταξίδι απαιτεί ακόμα δύο ολόκληρες μέρες και μία διανυκτέρευση στο Pak Beng, θα απολαύσετε μια πολύ πιο άνετη διαδρομή και καλύτερο φαγητό. Τα πολυτελή σκάφη είναι η πιο ακριβή επιλογή για να φτάσετε από το Τσιάνγκ Μάι στο Λάος.