Η γειτονιά Trastevere στη Ρώμη

Trastevere, Βοημίας της Ρώμης

Το Trastevere, η γειτονιά που διασχίζει τον ποταμό Τίβερη από το ιστορικό κέντρο της Ρώμης, είναι μια περιοχή που πρέπει να επισκεφθεί η Αιώνια Πόλη. Είναι μια από τις παλαιότερες κατοικημένες περιοχές της Ρώμης και χαρακτηρίζεται από στενούς λιθόστρωτους δρόμους, κατοικίες μεσαιωνικής εποχής και πολλά εστιατόρια, μπαρ και καφέ γεμάτα ζωντανές ντόπιες. Ο μεγάλος φοιτητικός του πληθυσμός (η Αμερικανική Ακαδημία στη Ρώμη και το Πανεπιστήμιο John Cabot βρίσκονται και τα δύο εδώ) προσθέτουν στο νεανικό, μποέμικο δρώμενο του Trastevere.

Η γειτονιά έχει προσελκύσει παραδοσιακά καλλιτέχνες, οπότε είναι δυνατό να βρεθούν μοναδικά δώρα στις μπουτίκ και στα στούντιο.

Παρόλο που η Trastevere ήταν κάποτε "γειτονιά", όπου οι περισσότεροι τουρίστες σπάνια έτρεχαν, το μυστικό είναι σίγουρα έξω και τα πλήθη έφτασαν. Ακόμα, τα πλήθη είναι λιγότερο πυκνά και συγκεντρωμένα από ό, τι σε άλλες περιοχές της Ρώμης. Το Trastevere διαθέτει μια σειρά από μικρά ξενοδοχεία, B & B και πανδοχεία , καθιστώντας την μια ιδανική περιοχή για να μείνετε, ειδικά για τους ταξιδιώτες που θέλουν να ζήσουν ένα πιο τοπικό σκηνικό όταν επισκέπτονται τη Ρώμη.

Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας πράγματα για να δείτε και να κάνετε στο Trastevere :

Επισκεφθείτε την Piazza di Santa Maria στο Trastevere, την κεντρική πλατεία:

Το κέντρο της δημόσιας ζωής στη γειτονιά είναι η Piazza di Santa Maria στο Trastevere, μια μεγάλη πλατεία έξω από την εκκλησία της Santa Maria στο Trastevere, μία από τις παλαιότερες εκκλησίες της πόλης και μία από τις κορυφαίες εκκλησίες για επίσκεψη στη Ρώμη . Είναι διακοσμημένο με πανέμορφα χρυσά ψηφιδωτά μέσα και έξω και στηρίζεται στην ίδρυση μιας εκκλησίας που χρονολογείται από τον 3ο αιώνα.

Επίσης στην πλατεία υπάρχει μια αρχαία οκταγωνική βρύση που αποκαταστάθηκε από τον Carlo Fontana τον 17ο αιώνα. Γύρω από τις άκρες της μεγάλης πλατείας υπάρχουν πολλά καφέ και εστιατόρια με υπαίθρια τραπεζάκια, πολλές καλές επιλογές για μεσημεριανό γεύμα, δείπνο ή σνακ μετά το γύρο.

Απολαύστε το Passeggiata, ή την βραδινή βόλτα

Το Trastevere είναι ίσως η καλύτερη γειτονιά στη Ρώμη για να μιλήσει και να συμμετάσχει στο la passeggiata , ή νωρίς το βράδυ.

Αυτό το παλαιό τελετουργικό περιλαμβάνει απλώς τους κατοίκους (και τους τουρίστες) να κάνει μια ευχάριστη βόλτα γύρω από τη γειτονιά, να σταματά στις πλατείες να κουτσομποτά και να συνομιλεί, και στη συνέχεια να περπατάει λίγο πριν το δείπνο. Αυτή η παρέλαση της ανθρώπινης ζωής αρχίζει συνήθως μετά τις 5 μ.μ. ή αργότερα, ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι και διαρκεί κάτω από τις 8 μ.μ. περίπου, όταν όλοι πηγαίνουν για φαγητό στο σπίτι ή σε ένα τοπικό εστιατόριο. Είναι μια υπέροχη παράδοση, και αυτή που κρατά το Trastevere βουίζει με τη ζωή και την τοπική γεύση.

Πίνετε και γευματίζετε σε ένα γειτονικό μπαρ ή εστιατόριο

Το Trastevere είναι μια από τις καλύτερες γειτονιές για φαγητό ή τη Ρώμη, λόγω του συνδυασμού αυθεντικών τραγωδών, δεκαετιών, καινοτόμων σύγχρονων εστιατορίων, απλών πιτσαριών και εστιατορίων και πολυσύχναστων μπαρ. Υπάρχει κάτι για σχεδόν κάθε προϋπολογισμό εδώ. Για μια τέλεια βραδινή έξοδο, ξεκινήστε με ένα aperitivo, ή πριν το δείπνο ποτό, είτε στέκεστε σε ένα μπαρ ή κάθονται σε ένα εξωτερικό τραπέζι. Στη συνέχεια, κατευθυνθείτε σε ένα εστιατόριο της επιλογής σας (φροντίστε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων) για ένα χαλαρό γεύμα. Ακολουθήστε αυτό το με μια μπίρα βιοτεχνίας σε ένα από τα μοντέρνα, καταπληκτικά μπαρ του Trastevere ή αν δεν είναι η ταχύτητά σας, απλά απολαύστε ένα gelato στη βόλτα σας πίσω στο ξενοδοχείο σας ή στη μίσθωση.

Περπατήστε στο Gianicolo για μια αξέχαστη θέα της Ρώμης

Το Gianicolo, ή το λόφο Janiculum, φημίζεται για τις σπάνιες απόψεις του για τον ορίζοντα της Ρώμης.

Από την πλατεία Piazza di Santa Maria στο Trastevere, είναι 10 λεπτά με τα πόδια προς την Fontana dell'Acqua Paola, ένα σιντριβάνι ορόσημο 1612, κάτω από το οποίο ξεδιπλώνονται οι στέγες της Ρώμης. Η βρύση φωτίζεται τη νύχτα και είναι εξαιρετικά δραματική. Αν συνεχίσετε να περπατάτε κατά μήκος του Passeggiata del Gianicolo, θα φτάσετε στο Terrazza del Gianicolo ή στη βεράντα του Janiculum, που προσφέρει ακόμα πιο επική θέα από ένα πιο ψηλό, πιο πράσινο περιβάλλον.

Άλλα αξιοθέατα του Trastevere

Άλλα αξιοθέατα στο Trastevere περιλαμβάνουν την εκκλησία Santa Cecilia στο Trastevere , η οποία περιλαμβάνει μερικά αξιοσημείωτα μεσαιωνικά και μπαρόκ έργα τέχνης και έχει μια καλή υπόγεια κρύπτη. το Μουσείο της Ρώμης στο Trastevere , το οποίο φιλοξενεί ενδιαφέροντα αρχεία της ρωμαϊκής αστικής ζωής από τον 18ο και τον 19ο αιώνα. και στην Piazza Trilussa, το άγαλμα του Giuseppe Gioacchino Belli , ποιητή που έγραψε τα έργα του στη ρωμαϊκή διάλεκτο και αγαπούσε ιδιαίτερα το Trastevere.

Την Κυριακή, κοντά στο τέλος της Viale Trastevere, οι έμποροι αντίκες και μεταχειρισμένων εγκαθιστούν πάγκους στη Porta Portese , μία από τις μεγαλύτερες αγορές ψύλλων στην Ευρώπη. Είναι ένα καλό μέρος για να ψωνίσετε αν δεν σας ενοχλούν τα μεγάλα πλήθη και κάνοντας κάποιο παζάρι. Το Mercato di San Cosimato, στην ομώνυμη πλατεία, είναι μια μικρή, υπαίθρια αγορά τροφίμων που διοργανώνεται το βράδυ της εβδομάδας και το Σάββατο.

Trastevere Μεταφορές:

Το Trastevere συνδέεται με την κεντρική Ρώμη και την Isola Tiberina (Tiber Island) μέσω αρκετών γεφυρών, μερικά από τα οποία είναι από την αρχαιότητα. Η γειτονιά συνδέεται επίσης με τη δημόσια συγκοινωνία μέσω λεωφορείων, γραμμών τραμ (αριθμοί 3 και 8) και του σιδηροδρομικού σταθμού Stazione Trastevere , όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να πάρουν τρένο στο αεροδρόμιο Fiumicino , στο Termini (κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός της Ρώμης) Lazio , όπως το Civitavecchia και το Lago di Bracciano.

Σημείωση του συντάκτη: Το άρθρο αυτό έχει επεξεργαστεί και ενημερωθεί από την Elizabeth Heath και τη Martha Bakerjian.