Ρώμη Γάτες και ένα ιερό ανάμεσα στα ερείπια της Ρώμης

Εκτιμάται ότι υπάρχουν περίπου 300.000 άγριες γάτες στη Ρώμη. Το δημοτικό συμβούλιο υποστηρίζει τις γάτες ως μέρος της αρχαίας κληρονομιάς της Ρώμης. Το 2001 οι γάτες που ζούσαν στο Κολοσσαίο, στο Φόρουμ και στην Αργεντινή Torre ονομαζόταν επίσημα μέρος της «βιοποικιλότητας» της πόλης.

Torre Αργεντινή και το ιερό γάτα

Οι γάτες τρέφονται κατά τη διάρκεια των πτωχών χρόνων από το επίπονο Gattare, ή "Γάτες Cat". Στην αρχαιότητα, η γάτα εκτιμάταν ιδιαίτερα για την υπεράσπιση της ανθρωπότητας από τις ασθένειες των τρωκτικών όπως η πανούκλα.

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις γάτες της Ρώμης είναι μέσω ενός μοναδικού Ιερού στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Caesar το 44 π.Χ., η Torre Argentina, μια ιερή περιοχή που περιέχει μερικούς από τους πρώτους ναούς της Ρώμης. Ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1929.

Οι γάτες μεταφέρθηκαν σύντομα στο προστατευμένο κάτω από το δρόμο επίπεδο - ακολουθούμενο από το "gattare", το πιο γνωστό από το οποίο ήταν το αστέρι της Ιταλικής ταινίας, Άννα Μαγκάνι.

Το καταφύγιο γάτας Torre Αργεντινής ξεκίνησε αργότερα σε μια ανασκαμμένη περιοχή κάτω από το δρόμο, η οποία χρησιμοποιήθηκε ως νυκτερινό καταφύγιο για γάτες και αποθηκευτικό χώρο για φαγητό. Μέσα από δωρεές επισκεπτών τουριστών και προσπάθειες συγκέντρωσης κεφαλαίων, το ιερό εξελίχθηκε σε επαγγελματική λειτουργία, φροντίζοντας τις γάτες με τη σίτιση, τη σπέρματα και την παροχή ιατρικής βοήθειας, ενώ μοιράζονταν κονδύλια με τα φτωχότερα ιερά γύρω από τη Ρώμη όταν ήταν διαθέσιμα.