Αεροδρόμιο Rome Fiumicino προς Ρώμη Termini (κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός)

Η εύκολη πρόσβαση από το κεντρικό αεροδρόμιο της Ρώμης στο κέντρο της πόλης

Το σημαντικότερο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, γνωστό και ως Leonardo da Vinci Airport , (κωδικός αεροδρομίου: FCO) είναι 26χλμ. (16 μίλια έξω από τη Ρώμη). Τείνει να αναφέρεται με το παλιό του όνομα - Fiumicino, αφού η πόλη είναι κοντά.

Υπάρχουν τόσο λεωφορεία και τρένα μεταξύ του αεροδρομίου και του σιδηροδρομικού σταθμού. Διαβάστε περισσότερα για τις εναλλακτικές λύσεις σας στο κάτω μέρος της σελίδας.

Το τρένο μεταξύ του αεροδρομίου Fiumicino της Ρώμης και του σιδηροδρομικού σταθμού Termini

Το Leonardo Express είναι το όνομα του τρένου που θα σας μεταφέρει από το κύριο διεθνές αεροδρόμιο της Ρώμης, το Fiumicino, στον κεντρικό σταθμό Termini της Ρώμης.

Ένα τρένο Leonardo Express αφήνει κάθε μισή ώρα προς κάθε κατεύθυνση.

Δείτε επίσης:

Από τη Ρώμη Termini: Τα τρένα για το αεροδρόμιο αρχίζουν στις 5:52 το πρωί, με τρένα που τρέχουν στα 22 και 52 λεπτά μετά την ώρα. Το τελευταίο τρένο της ημέρας αναχωρεί στις 22.52 (22:52)

Από το Διεθνές Αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης: Τα τρένα για το σταθμό Termini ξεκινούν στις 6:35 το πρωί, με τρένα που εκτελούνται σε 5 και 35 λεπτά μετά την ώρα. Το τελευταίο τρένο της ημέρας αναχωρεί στις 23.35 (11:37 μ.μ.)

Το τρένο καλύπτει τα 37 χλμ σε περίπου 31 λεπτά. Τα εισιτήρια κοστίζουν περίπου 15 ευρώ. Ελέγξτε τις τρέχουσες τιμές στο Leonardo Express

Σημείωση: αυτά τα προγράμματα μπορεί να αλλάξουν, αλλά γενικά τα τρένα τρέχουν κάθε τριάντα λεπτά.

Στον σταθμό Termini, το Leonardo Express βρίσκεται στο κομμάτι 24 (μπορεί να αλλάξει).

Να γνωρίζετε ότι οποιαδήποτε προσφορά που θα σας βοηθήσει να αγοράσετε εισιτήρια ή να μεταφέρετε τις τσάντες σας είναι πιθανό να οδηγήσει σε απαίτηση χρημάτων από εσάς.

Πού να αγοράσετε εισιτήρια στη Ρώμη Termini

Εάν δεν θέλετε να αγοράσετε ηλεκτρονικά (βλ. Παραπάνω), τα εισιτήρια μπορούν να αγοραστούν στα κυριότερα παράθυρα εισιτηρίων, καθώς και στις αυτόματες μηχανές εισιτηρίων και στα καταστήματα ειδήσεων / καπνού στο φουαγιέ του σταθμού Termini.

Επικυρώστε τα εισιτήριά σας πριν από την επιβίβαση στο τρένο χρησιμοποιώντας τα μηχανήματα κοντά στην πίστα, που ονομάζονται obliteratrici στα ιταλικά.

Αγορά εισιτηρίων στο αεροδρόμιο

Αφού σηκώσετε τις αποσκευές σας, ακολουθήστε τις πινακίδες για το Stazione FS / σιδηροδρομικό σταθμό . Θα πρέπει να ανεβείτε σε 2 ορόφους για να το βρείτε.

Αγοράστε ένα εισιτήριο "Per Termini" στο μετρητή εισιτηρίων FS ή από ένα από τα μηχανήματα του σταθμού. Ένα εισιτήριο κοστίζει κάτω από 15 ευρώ. Πρέπει να επικυρώσετε το σημειωμένο σας, εισάγοντάς το στη μηχανή επικύρωσης πριν μπείτε στο τρένο.

Μεταφορές από άλλα αεροδρόμια στην Ιταλία

Για πληροφορίες σχετικά με άλλες ιταλικές μεταφορές αεροδρομίου ή για να λάβετε περισσότερες πληροφορίες και ενημερωμένες τιμές εισιτηρίων για το Leonardo Express, ανατρέξτε στις μεταφορές Trenitalia προς και από τη σελίδα του αεροδρομίου.

Εναλλακτικές λύσεις για τη σιδηροδρομική υπηρεσία από το Fiumicino προς την κεντρική Ρώμη

Φυσικά, μπορείτε να πάρετε ταξί στην κεντρική Ρώμη χρησιμοποιώντας τη στάση ταξί μπροστά από το αεροδρόμιο του Fiumicino. Χρησιμοποιείτε μόνο εξουσιοδοτημένα ταξί (λευκά οχήματα με ταξίμετρο) που διατίθενται στις περιοχές αφίξεων κάθε τερματικού. Μια βόλτα ταξί στη Ρώμη θα κοστίσει περίπου 40 ευρώ.

Υπάρχουν επίσης λεωφορεία από το αεροδρόμιο. Το τρένο είναι ταχύτερο, αλλά είναι πιο ακριβό. Το λεωφορείο προσφέρει επίσης μια σύντομη πανοραμική περιήγηση σε μερικά από τα κύρια αξιοθέατα της πόλης (θα πάτε πέρα ​​από το Κολοσσαίο, τουλάχιστον).

Διατίθεται επίσης υπηρεσία μεταφοράς από / προς το αεροδρόμιο της Ρώμης, υπηρεσία van που σας μεταφέρει στο ξενοδοχείο ή ιδιωτική σας διεύθυνση στη Ρώμη.

Θα μπορούσατε επίσης να πάρετε μια ιδιωτική μεταφορά από το αεροδρόμιο της Ρώμης στο ξενοδοχείο σας και να έχετε έναν όμορφο άντρα να σας περιμένει στο αεροδρόμιο με ένα μικρό σημάδι που λέει το όνομά σας σε αυτό.