Συμβουλές για τη σεισμική ασφάλεια: Τι να κάνετε κατά τη διάρκεια σεισμού

Η ασφάλεια του σεισμού δεν πρέπει να είναι μεγάλη ανησυχία όταν ταξιδεύετε στο Λος Άντζελες, αλλά στην απίθανη περίπτωση που συμβαίνει σεισμός ενώ βρίσκεστε στην πόλη, δεν βλάπτει να μάθει τι να κάνει κατά τη διάρκεια σεισμού και να έχει σχέδιο. Μικροί τρόμοι συμβαίνουν αρκετά τακτικά στη Νότια Καλιφόρνια, αλλά οι μεγαλύτεροι σεισμοί που κάνουν ζημιά είναι πολύ λιγότερο συχνές.

Ακολουθούν οι συστάσεις της FEMA για την επιβίωση ενός σεισμού, με λίγες προσθήκες.

Εάν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

CAVEAT: Όλες οι συμβουλές για να πάρεις έπιπλα υποθέτει ότι βρίσκεσαι στην Καλιφόρνια σε ένα σεισμογενές κτίριο και ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πέσεις και να πετάξεις συντρίμμια. Αν οι τοίχοι πέφτουν και η οροφή πέφτει, συνιστάται να ξαπλώνετε ΕΠΟΜΕΝΟ σε κρεβάτι, καναπέ, γραφείο ή βαρύ έπιπλο. Σε αυτές τις συνθήκες, το τρίγωνο του χώρου που δημιουργείται όταν ένα ράφι, τοίχος ή μέρος μιας οροφής πέφτει πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι έπιπλα είναι η καλύτερη σας ευκαιρία να μην καταστραφεί.

Αν Υπαίθρια

Αν βρίσκεστε σε μετακινούμενο όχημα

Αν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια

Μετά από σεισμό

Πακέτα που μπορούν να σας βοηθήσουν να επιζήσετε έναν σεισμό

Ήταν ένας σεισμός;

Αν νομίζετε ότι αισθανθήκατε ένα βιασύνη που μπορεί να ήταν σεισμός, μπορείτε να ελέγξετε το Global Map Incident Map ή το USGS Latest Earthquakes Map ή να ελέγξετε @USSBigQuakes στο Twitter, το οποίο θα στείλει ειδοποιήσεις για οτιδήποτε μεγέθους 2.5.

Δείτε ποιος να καλέσετε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης .