Ο καλύτερος τρόπος να περιηγηθείτε στο αεροδρόμιο Leonardo da Vinci-Fiumicino της Ρώμης

Επεξεργασμένο από τον Benet Wilson

Το αεροδρόμιο Leonardo da Vinci-Fiumicino (FCO) είναι η διεθνής μονάδα που εξυπηρετεί τη Ρώμη, την Ιταλία και είναι επίσης η έδρα της εταιρείας Alitalia. Είναι ένα πολυσύχναστο αεροδρόμιο, γι 'αυτό προσφέρουμε συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε στην εγκατάσταση, είτε φτάνετε είτε αναχωρείτε.

Άνοιξε το 1961 με δύο διάδρομους, το αεροδρόμιο Fiumicino βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων (18 μίλια) από το κέντρο της πόλης. Διαθέτει τεσσάρων τερματικών σταθμών για να εξυπηρετήσει τους 40 εκατομμύρια επιβάτες το χρόνο.

Τερματικό 1 λαβές εγχώριες πτήσεις, πτήσεις Σένγκεν και μεσαίες πτήσεις της Alitalia, καθώς και πτήσεις εσωτερικού και Σένγκεν που εκτελούνται από τις KLM, Air France, Hop !, Air Europa, Luxair, Compagnie Aérienne Corse Méditerranée SAEM, Etihad Regional-Darwin Airlines, Air berlin, Niki και η Air Serbia. Ο τερματικός σταθμός 2 χειρίζεται εσωτερικές πτήσεις, Σένγκεν και εκτός Σένγκεν, από τις εταιρείες Easyjet, Wizzair, Blue Air, Sun Express, Air Moldova και Meridiana, με εξαίρεση τις πτήσεις προς την Όλμπια και τις μακρινές πτήσεις από την Τ3.

Ο τερματικός σταθμός 3 χειρίζεται εσωτερικές πτήσεις, το Σένγκεν και το μη Σένγκεν. Ο τερματικός σταθμός 4 χειρίζεται απευθείας πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ που εκτελούνται από αεροπορικές εταιρείες της Αμερικανικής Αεροπορίας και της Ισραίας.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να ελέγξουν την κατάσταση σε πραγματικό χρόνο στην ιστοσελίδα του αεροδρομίου. Υπάρχουν έξι σημεία ελέγχου στο αεροδρόμιο Fiumicino με 66 σημεία μηχανών ακτίνων Χ για να ελέγχουν τους επιβάτες. Το αεροδρόμιο διευρύνει τις ζώνες ασφαλείας του για να μειώσει τα σημεία συμφόρησης των επιβατών.

Τα τελωνεία μπορεί να είναι μια αρκετά γρήγορη διαδικασία - μια γρήγορη ματιά στο διαβατήριό σας και τελειώσατε. Όμως, ανάλογα με τον όγκο των ταξιδιωτών και την αιχμή των εποχών, η διαδικασία μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά.

Αν πρέπει να μείνετε κοντά στο αεροδρόμιο, εξετάστε το Hilton Rome Airport Hotel, το οποίο συνδέεται με τους τερματικούς σταθμούς του Fiumicino μέσω καλυμμένης σήραγγας.

Προσφέρει επίσης δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς με λεωφορείο προς το κέντρο της Ρώμης, το οποίο λειτουργεί οκτώ φορές την ημέρα.

Στο επίπεδο των αφίξεων, υπάρχουν λεωφορεία και ταξί που κοστίζουν περίπου 40 ευρώ ή 44 δολάρια, για να φτάσετε στο κέντρο της πόλης. Το τρένο Tren Italia είναι επίσης μια επιλογή για να φτάσετε στη Ρώμη. Βγείτε εκεί μέσω του επιπέδου αναχωρήσεων, λαμβάνοντας τη διαδρομή πεζών που θα σας οδηγήσει στο σιδηροδρομικό σταθμό. Το διαρκές Leonardo da Vinci στη Ρώμη Termini είναι περίπου 10 ευρώ ($ 11). Η ελαφρώς πιο αργή, αλλά συχνή τακτική υπηρεσία είναι περίπου 5 ευρώ ($ 5).

Κατά την αναχώρηση από την FCO, αν ελέγχετε τις αποσκευές σας, προετοιμαστείτε για μια μακρά αναμονή και οι ταξιδιώτες καλούνται να εμφανιστούν τουλάχιστον τρεις ώρες πριν από μια διεθνή πτήση. Οι αεροπορικές εταιρίες επιθυμούν να τοποθετήσουν αυτοκόλλητα ασφαλείας σε διαβατήρια, οπότε αποφύγετε καθυστέρηση και βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα πριν προχωρήσετε στην πύλη σας.

Μόλις ολοκληρώσετε το check-in και την ασφάλεια, αναπνεύστε και απολαύστε τον τελικό ιταλικό καφέ σας σε ένα από τα καφέ του αεροδρομίου. Ή πηγαίνετε για ψώνια για να πάρετε δώρα τελευταίας στιγμής από καταστήματα όπως η Armani και η Gucci, μαζί με καταστήματα που πωλούν αφορολόγητα ιταλικά προϊόντα.