Οι μεγαλύτεροι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών πρέπει να αγοράσουν μια δεύτερη θέση;

Ορισμένοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ ανακοίνωσαν πολιτικές που ισχύουν για αυτό που αποκαλούν διακριτικά «επιβάτες μεγέθους» ή «επιβάτες που χρειάζονται επιπλέον χώρο» - με άλλα λόγια, επιβάτες αεροπορικών εταιρειών με υπέρβαρα φορτία. Η ορολογία είναι ευγενική, αλλά οι πολιτικές των αεροπορικών εταιρειών είναι, ως επί το πλείστον, απλές. Εάν, όταν καθίσετε στο κάθισμα του αεροπλάνου σας, χρειάζεστε μια προέκταση ζώνης ασφαλείας ή δεν μπορείτε να χαμηλώσετε και τα δύο υποβραχιόνια, ίσως σας ζητηθεί να πληρώσετε για ένα δεύτερο κάθισμα εκτός αν υπάρχει διαθέσιμος επιπλέον χώρος κάπου στο αεροσκάφος.

Πού μπορώ να βρω την πολιτική αγοράς της αεροπορικής εταιρείας;

Κάθε αεροπορική εταιρία εκδίδει ένα έγγραφο, συνήθως αποκαλούμενο συμβόλαιο μεταφοράς, το οποίο τεκμηριώνει τη νομική σχέση μεταξύ της αεροπορικής εταιρείας και των επιβατών της. Η σύμβαση μεταφοράς μπορεί να περιγράφει ή να μην περιγράφει την πολιτική της αεροπορικής εταιρείας σχετικά με τις αγορές εισιτηρίων για μεγαλύτερους επιβάτες. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Southwest Airlines, δηλώνουν λεπτομερώς την πολιτική τους που καλύπτει τους μεγαλύτερους επιβάτες στην ιστοσελίδα τους. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες προτιμούν να ασχολούνται με μεγαλύτερους επιβάτες κατά περίπτωση.

Οι πολιτικές διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την πολιτική της αεροπορικής σας εταιρείας, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών πολύ πριν από την κράτηση του εισιτηρίου σας. Θα λάβετε την απάντησή σας εγγράφως, η οποία μπορεί να σας προσφέρει κάποια προστασία αν έχετε πρόβλημα στο check-in για την πτήση σας.

Η αεροπορική εταιρεία μπορεί να αλλάξει τις πολιτικές της χωρίς να ενημερώνει τους πελάτες ή να εκδίδει δελτία τύπου. Οι πολιτικές και οι διαθέσιμες πληροφορίες υπόκεινται πάντοτε σε αλλαγές.

Εξετάστε την εκτύπωση (και την ανάγνωση) της σύμβασης μεταφοράς πριν την κράτηση της πτήσης σας, ώστε να κατανοήσετε την πολιτική της δεύτερης έδρας της αεροπορικής σας εταιρείας. Εάν προκύψει ερώτηση τελευταίας στιγμής, η αεροπορική σας εταιρεία θα πρέπει να έχει στη διάθεσή σας αντίγραφο της σύμβασης μεταφοράς που θα σας επιτρέψει να την αναθεωρήσετε στο μετρητή εισιτηρίων αερολιμένων.

Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αγορά ενός εισιτηρίου για μια δεύτερη θέση;

Αντί να αγοράσετε εισιτήρια για δύο γειτονικά καθίσματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα εισιτήριο για επαγγελματική ή πρώτης τάξεως, εάν η αεροπορική σας εταιρεία προσφέρει αυτές τις επιλογές. Θα πρέπει να εξετάσετε τον προϋπολογισμό σας, να κάνετε τα μαθηματικά και να αποφασίσετε ποια εναλλακτική λύση είναι καλύτερη για εσάς.

Τρέχουσες πολιτικές αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ όσον αφορά τους μεγαλύτερους επιβάτες

Alaska Airlines

Η ιστοσελίδα της Alaska Airlines αναφέρει ότι εάν δεν μπορείτε να χαμηλώσετε και τα δύο υποβραχιόνια, θα χρειαστεί να αγοράσετε ένα εισιτήριο για μια δεύτερη θέση. Δύο μεγαλύτεροι επιβάτες μπορούν να αγοράσουν ένα κάθισμα μεταξύ τους εάν χρειάζονται επιπλέον χώρο.

Αμερικάνικες αερογραμμές

Ο ιστότοπος της αμερικανικής εταιρείας δηλώνει ότι οι επιβάτες που χρειάζονται έναν αραίωμα ζώνης ασφαλείας και των οποίων το σώμα εκτείνεται περισσότερο από μία ίντσα πέρα ​​από το υποβραχιόνιο θα πρέπει να αγοράσουν ένα εισιτήριο για ένα δεύτερο κάθισμα.

Delta Air Lines

Το "δοκιμαστικό κριτήριο" της Delta για τους μεγαλύτερους επιβάτες είναι η ικανότητά τους να κάθονται στο κάθισμά τους ενώ τα υποβραχιόνια είναι κάτω. Εάν οι επιβάτες δεν μπορούν να χωρέσουν στις θέσεις τους, θα επανενταχθούν αν είναι δυνατόν, αλλά μπορεί να τους ζητηθεί να πληρώσουν για δεύτερη θέση.

Hawaiian Airlines

Οι επιβάτες που δεν μπορούν να χαμηλώσουν και τα δύο υποβραχιόνια ή των οποίων ο κορμός εκτείνεται σε έναν άλλο χώρο επιβατών πρέπει να αγοράσουν ένα εισιτήριο για μια δεύτερη θέση. Αν δεν υπάρχουν διαθέσιμα καθίσματα, ίσως δεν μπορείτε να πετάξετε.

Η Hawaiian Airlines προτείνει την αγορά μιας δεύτερης θέσης εκ των προτέρων.

Southwest Airlines

Η Southwest αποφάσισε να εφαρμόσει πλήρως τη μακροχρόνια πολιτική της στους Πελάτες Μεγέθους. Από αυτό το γράψιμο, οι πελάτες της Southwest που δεν μπορούν να μειώσουν και τα δύο υποβραχιόνια θα επανατοποθετηθούν εάν είναι δυνατόν. Η Southwest συνιστά να αγοράσει μια επιπλέον θέση εκ των προτέρων. Αυτό επιτρέπει στη Νοτιοδυτική να γνωρίζει ότι χρειάζεται χώρος. Μετά την πτήση σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Southwest για επιστροφή χρημάτων.

Spirit Airlines

Οι επιβάτες της Spirit Airlines πρέπει να είναι σε θέση να χαμηλώσουν και τα δύο υποβραχιόνια ή / και να κάθονται στο κάθισμά τους χωρίς να παραβιάζουν τον χώρο καθισμάτων των άλλων επιβατών. Διαφορετικά, θα τους ζητηθεί να αγοράσουν ένα εισιτήριο είτε για μεγαλύτερο κάθισμα (Big Front Seat) είτε για δεύτερο κάθισμα λεωφορείων. Μπορείτε να αγοράσετε μια δεύτερη θέση εκ των προτέρων αν δεν θέλετε να κινδυνεύσετε να μεταφερθείτε σε μεταγενέστερη πτήση ή να επιστρέψετε την κράτησή σας.

ενωμένες αερογραμμές

Η United απαιτεί από τους επιβάτες να είναι σε θέση να χαμηλώσουν και τα δύο υποβραχιόνια, να στερεώσουν τις ζώνες ασφαλείας χρησιμοποιώντας μόνο μία προέκταση ζωνών ασφαλείας και να αποφύγουν την παρεμπόδιση του χώρου των άλλων. Εάν δεν αγοράσετε μια επιπλέον θέση εκ των προτέρων, κινδυνεύετε να αναβάλλετε την πτήση σας εάν δεν μπορείτε ή δεν θα αγοράσετε ένα δεύτερο κάθισμα ή ένα ευρύτερο κάθισμα κατά την επιβίβασή σας.