Τουριστικός οδηγός για Mazatlán

Αυτή η πόλη του λιμανιού του Κεντρικού Ειρηνικού προσφέρει το καλύτερο και των δύο κόσμων: μια σχολαστικά αποκατασταθεί αποικιακή παλιά πόλη και ένα δέκα μίλι μακρύ ημισέληνο αμμουδιά. Ένας από τους κοντινότερους προορισμούς του θέρετρου του Μεξικού προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Mazatlán είναι ένας καλά εδραιωμένος τουριστικός προορισμός που διατηρεί ακόμα τις μεξικανικές παραδόσεις και ατμόσφαιρα. Το vibe είναι χαραγμένο και γαλήνιο , αλλά δεν υπάρχει καμία έλλειψη διασκέδασης, χάρη στη διοργάνωση θαλάσσιων σπορ και δραστηριοτήτων παρακολούθησης άγριων ζώων.

Τοποθεσία Mazatlán:

Το Mazatlán βρίσκεται στην ακτή του Ειρηνικού, στην πολιτεία Sinaloa, παράλληλα με τη νότια άκρη της χερσονήσου Baja California. Ακριβώς δίπλα είναι η πολιτεία Nayarit, με τις ζωντανές παραλίες των πόλεων και τις γοητευτικές παράκτιες κοινότητες όπως η Punta Mita και το Puerto Vallarta απλά πέρα ​​από τα σύνορα στην πολιτεία Jalisco .

Ιστορία του Mazatlán:

Ο Mazatlán, που σημαίνει «τόπος ελάφια» στη γλώσσα Nahuatl, ήταν ένα ύπνο ψαροχώρι μέχρι τις αρχές του 19ου αιώνα, όταν ξεκίνησε τη μετατροπή του σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι που δέχτηκε σκάφη από την Ασία και την Ευρώπη. Η δεκαετία του '30 είδε τον τουρισμό να αποτελεί σημαντικό κλάδο και από τη δεκαετία του '70 η ζωντανή, τουριστική-κολλώδης Zona Dorada (Χρυσή Ζώνη) ήταν σε πλήρη εξέλιξη, τελικά μειώθηκε καθώς οι επισκέπτες μεταφέρθηκαν σε άλλες πόλεις του Μεξικού όπως το Acapulco . Τα τελευταία χρόνια, η πόλη έχει υποστεί αναγέννηση χάρη σε ένα ευαίσθητο κίνημα αποκατάστασης που βοήθησε στη διατήρηση και ανακαίνιση της όμορφης αποικιακής περιοχής και των ιστορικών κτηρίων της παλιάς πόλης.

Τι να δείτε και να κάνετε στο Mazatlán:

Πού να μείνετε στο Mazatlán:

Για την αποικιακή ατμόσφαιρα στο Centro Histórico, δεν μπορείτε να νικήσετε το The Melville , ένα boutique ξενοδοχείο 20 δωματίων που στεγάζεται σε ένα νεοκλασικό πρώην ταχυδρομείο στο Constitución. Η καταπράσινη αυλή και οι αντίκες που συλλέγονται με το χέρι σε κάθε δωμάτιο προσδίδουν στον τόπο έναν αέρα του ρομαντισμού του Παλαιού Κόσμου. Διαβάστε κριτικές και σχόλια για The Melville.

Το Casa Lucila είναι ένα boutique ξενοδοχείο οκτώ δωματίων που βρίσκεται στην παραλία και συνδυάζει παραδοσιακό μεξικάνικο στιλ με σύγχρονες ανέσεις όπως τηλεοράσεις επίπεδης οθόνης, εσπρέσο και ένα μικρό σπα που προσφέρει μια σειρά από μασάζ και περιποιήσεις σώματος.

Διαβάστε κριτικές και βαθμολογήστε για Casa Lucila.

Το Hotel La Siesta μπορεί να μην έχει την πιο εντυπωσιακή διακόσμηση γύρω, αλλά έχει μεγάλη αξία και πολλά από τα δωμάτια έχουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Διαβάστε κριτικές και σχόλια για Hotel La Siesta.

Να πάρει εκεί και γύρω:

Το διεθνές αεροδρόμιο Rafael Buelna απέχει 17 μίλια από τη Zona Dorada. Αρκετοί εγχώριοι αερομεταφορείς των ΗΠΑ εξυπηρετούν τη διαδρομή, μεταξύ των οποίων η Continental και η US Airways. Ψάχνετε για πτήσεις προς Μαζατλάν.

Παρόλο που δεν υπάρχουν δημόσια λεωφορεία μεταξύ του αεροδρομίου και της πόλης, τα ταξί είναι άφθονα και οικονομικά προσιτά. Υπάρχει μια υπηρεσία πορθμείων, Baja Ferries, μεταξύ La Paz στο Baja California Sur και Mazatlán: είναι μια διαδρομή 17 ωρών όμως και τα νερά μπορεί να είναι τραχιά.

Για να περάσετε γύρω από το Mazatlán, μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατα ή hop στην τοπική έκδοση των καμπίνων, pulmonias , υπαίθρια αμαξοστοιχίας γκολφ που μπορούν να σας κουνήσουν ανάμεσα σε αξιοθέατα για μια προ-διαπραγματευόμενη χούφτα πέσος.

Περισσότερα ανάγνωση για Mazatlán και Sinaloa:

Ενώ η Mazatlán θεωρείται γενικά ασφαλής για τους τουρίστες, έχει αναφερθεί στη βία που σχετίζεται με καρτέλ ναρκωτικά στη Sinaloa και στα γύρω κράτη. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τις προειδοποιήσεις κυβερνητικών ταξιδιών για την πολιτεία Sinaloa .

Όπως και σε άλλες παράκτιες περιοχές του Μεξικού, ο καιρός μπορεί να γίνει άβολα ζεστός μεταξύ των μηνών Μαΐου και Οκτωβρίου. Η υψηλή / τουριστική περίοδος πέφτει ανάμεσα στα τέλη Νοεμβρίου και τον Απρίλιο όταν οι ημέρες είναι ευχάριστα ζεστές. Σεπτέμβριος και Οκτώβριος είναι οι κύριοι μήνες εποχής τυφώνα. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το ταξίδι στο Μεξικό κατά τη διάρκεια της εποχής τυφώνα .

Ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα ζυθοποιεία του Μεξικού, Pacifico, έχει την έδρα της στο Μαζατλάν.