Ασία την άνοιξη

Πού να βρείτε καλό φεστιβάλ καιρός και διασκέδαση

Η Ασία την άνοιξη είναι θαυμάσια - ανάλογα με το πού επιλέγετε να ταξιδέψετε, φυσικά.

Πολλά εαρινά φεστιβάλ στην Ασία γιορτάζουν το τέλος του χειμώνα και ξεκινούν τις μέρες του πλανήτη. Ο καιρός μπορεί να είναι εξαιρετικά ευχάριστος στην Ανατολική Ασία πριν από την θερινή θερμότητα και την υγρασία να κινηθεί για να αποθαρρύνει τη δραστηριότητα.

Από την άλλη πλευρά, πολλοί προορισμοί στη Νοτιοανατολική Ασία γίνονται αφόρητα ζεστός καθώς πλησιάζει η εποχή των βροχών. Ο Απρίλιος είναι συνήθως ο πιο καυτός μήνας στην Ταϊλάνδη.

Ίσως αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παίρνει κουβάδες του κρύου νερού που απορρίπτονται πάνω από το κεφάλι κάποιου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Songkran δεν ακούγεται τόσο κακό!

Σημείωση: Τεχνικά, οι εορτασμοί σε σεληνιακό νέο έτος τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο, όπως το Tet και το κινεζικό νέο έτος, θεωρούνται η παραδοσιακή αρχή της άνοιξης. Αλλά οι θερμοκρασίες δείχνουν διαφορετικά! Ο ορισμός της άνοιξης ποικίλλει μεταξύ των πολιτισμών, αλλά δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας βρίσκεται στο βόρειο ημισφαίριο, η «άνοιξη» εδώ αναφέρεται σε ταξίδια κατά τους μήνες Μάρτιο , Απρίλιο και Μάιο .

Μεγάλα ασιατικά φεστιβάλ την άνοιξη

Αυτές οι ανοιξιάτικες διακοπές και γεγονότα είναι αρκετά μεγάλες ώστε να επηρεάσουν την περιοχή. Προγραμματίστε την κράτηση μεταφοράς και διαμονής νωρίτερα από το συνηθισμένο.

Ορισμένα άλλα φεστιβάλ άνοιξης στην Ασία περιλαμβάνουν το Nyepi ( Ημέρα της Σιωπής του Μπαλί ), την Ημέρα επανένωσης στο Βιετνάμ και την ημέρα του Βεάακ - τον εορτασμό των γενεθλίων του Βούδα.

Νοτιοανατολική Ασία την άνοιξη

Η άνοιξη, συγκεκριμένα τον Απρίλιο και τον Μάιο, είναι ένας μεταβατικός χρόνος στη Νοτιοανατολική Ασία μεταξύ των εποχών των μουσώνων.

Οι θερμοκρασίες γίνονται ζεστές καθώς η ξηρή και πολυάσχολη σεζόν καταρρέει σε μέρη όπως η Ταϊλάνδη, το Λάος και η Καμπότζη.

Από την άλλη πλευρά, προορισμοί στο νότο, όπως το Μπαλί, τα νησιά Gili και τα Περτενιανά νησιά , αρχίζουν να βιώνουν λιγότερη βροχόπτωση και πιο ήρεμες θάλασσες. Η ορατότητα για καταδύσεις συνήθως δεν είναι τόσο μεγάλη την άνοιξη έως ότου καθαριστεί η νησίδα.

Αν δεν σας πειράζει η πιθανότητα σποραδικής βροχής, η άνοιξη μπορεί να είναι ένας πολύ καλός χρόνος για να γλιστρήσει σε δημοφιλή μέρη όπως το Μπαλί πριν φτάσουν τα πλήθη για την καλοκαιρινή περίοδο κορυφής γύρω στο Ιούνιο.

Ανοιξιάτικη ομίχλη στη Νοτιοανατολική Ασία

Η ποιότητα του αέρα στη Βόρεια Ταϊλάνδη γίνεται πολύ φτωχή, καθώς οι γεωργικές πυρκαγιές καίγονται από τον έλεγχο και παράγουν ομίχλη που καλύπτει εκατοντάδες τετραγωνικά μίλια.

Μπορούν επίσης να επηρεαστούν θέσεις στο Λάος και στη Βιρμανία (Μυανμάρ). Τα δάση είναι τόσο στεγνά, μπορεί να περάσετε από μεγάλες φωτιές καθώς ταξιδεύετε με λεωφορείο!

Οι φωτιές καίγονται κατά διαστήματα μέχρι να φτάσει η εποχή των μουσώνων, συνήθως τον Μάιο. Δυστυχώς, τα σωματίδια μπορούν να φτάσουν σε ανθυγιεινά επίπεδα. Εάν υποφέρετε από αναπνευστικά προβλήματα, ελέγξτε τις συνθήκες πριν ταξιδέψετε στις πληγείσες περιοχές.

Ιαπωνία την άνοιξη

Η Ιαπωνία γίνεται πολύ απασχολημένη την άνοιξη καθώς ξεκινάει το hanami (κερασιά). Τα μικρά λουλούδια ανθίζουν από το νότο στο βορρά μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου. Μεγάλες ομάδες ανθρώπων κατευθύνονται προς τα πάρκα για κάποια χαρά και καλή διασκέδαση.

Ακριβώς όπως χαλαμίει , η Χρυσή Εβδομάδα - η πιο πολυσύχναστη ώρα ταξιδιού της Ιαπωνίας - ξεκινάει στις 29 Απριλίου. Αρκετές εθνικές αργίες συμπίπτουν για να δημιουργήσουν μια παράξενη πολυάσχολη εβδομάδα. Η μέγιστη τουριστική περίοδος ξεκινάει τον Μάιο, λίγο αργότερα.

Παρόλο που η Χρυσή Εβδομάδα είναι συναρπαστική , θα πληρώσετε περισσότερα και θα περιμένετε περισσότερο χρόνο στις ουρές απ 'ό, τι συνήθως - σκεφτείτε να περιμένετε μια επιπλέον εβδομάδα ή δύο πριν επισκεφθείτε την Ιαπωνία.

Κίνα την άνοιξη

Η φασαρία του Πεκίνου είναι πολύ πιο ανεκτική την άνοιξη πριν η ρύπανση παγώσει τη θερινή ζέστη στην πόλη. Τα πράσινα, αγροτικά μέρη όπως το Yunnan είναι ιδανικά για φρέσκο ​​αέρα και ευχάριστες θερμοκρασίες πριν από τον Ιούνιο. Πολλά ντους από την άνοιξη μπορούν να βάλουν ένα αποσβεστήρα στη διασκέδαση στο Guilin και σε άλλα μέρη στο νότο, αλλά οι κάτοικοι εκτιμούν τον καθαρότερο αέρα!

Την Ινδία την άνοιξη

Σύμφωνα με το ημερολόγιο των ινδουιστών, η άνοιξη (Vasant Ritu) ξεκινάει στην Ινδία το Φεβρουάριο και τελειώνει τον Απρίλιο. Η εποχή των μουσών στην Ινδία αρχίζει συνήθως στις αρχές Ιουνίου και διαρκεί μέχρι τον Οκτώβριο. Η υπερβολική ζέστη και η υγρασία γίνονται ασφυκτικές σε ορισμένα μέρη της Ινδίας. Οι θερμοκρασίες μπορούν να κυμανθούν γύρω στους 105 βαθμούς Φαρενάιτ τον Απρίλιο! Εάν δεν είστε οπαδός ακραίων θερμότητας, κατευθυνθείτε καθαρά.

Το Holi, το μεγάλο Φεστιβάλ Χρώματος της Ινδίας, λαμβάνει χώρα την άνοιξη, συνήθως τον Μάρτιο.

Spring Travel στο Νεπάλ

Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Νεπάλ . Τα άγρια ​​λουλούδια ανθίζουν και οι ευκαιρίες πεζοπορίας αφθονούν . Η εποχή αναρρίχησης αρχίζει στο Everest, επομένως η άνοιξη είναι μια σπουδαία στιγμή για να κάνετε το ταξίδι στο Everest Base Camp .

Η άνοιξη παρέχει συνήθως την καλύτερη θέα στις ψηλότερες κορυφές του κόσμου πριν από την καλοκαιρινή υγρασία. Μάιος είναι μια καλή στιγμή για να χτυπήσει τις κορυφές.