Ταξιδεύοντας στη Νοτιοανατολική Ασία κατά τη διάρκεια της μουσικής περιόδου

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, η Νοτιοανατολική Ασία έχει αναπτυχθεί πραγματικά ως τουριστικός προορισμός και παρόλο που ανέκαθεν έχει τραβήξει αρκετούς backpackers, η υποδομή και τα πολυτελή θέρετρα εκεί έχουν επίσης βελτιωθεί σημαντικά. Ωστόσο, ένα πράγμα που πολλοί άνθρωποι θα εξετάσουν όταν σχεδιάζουν ένα ταξίδι είναι η εποχή των μουσώνων, με την πλειοψηφία των ανθρώπων να επιλέγουν να αποφύγουν να ταξιδεύουν αυτή τη στιγμή του έτους.

Ωστόσο, σίγουρα δεν σημαίνει ότι είναι αδύνατο να πλησιάσετε την περιοχή αυτήν την εποχή του χρόνου και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν και κάποια αξιοθέατα για να ταξιδέψετε αυτήν την εποχή του χρόνου .

Τι είναι η περίοδος των μουσώνων και τι πρέπει να περιμένετε;

Ουσιαστικά, η εποχή των μουσώνων είναι η υγρή περίοδος στην περιοχή, και σε πρακτικό επίπεδο αυτό μπορεί να σημαίνει ότι οι περισσότερες περιοχές θα έχουν βροχή κατά την πλειοψηφία των ημερών. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις αυτό δεν σημαίνει ότι θα βρέξει όλη την ώρα, μάλλον είναι πιο συνηθισμένο για ένα βαρύ ντους που θα συμβεί κατά το απόγευμα, με την υπόλοιπη μέρα να μένει ξηρό. Το όφελος από αυτό είναι ότι κατά τη διάρκεια της εποχής μουσών, σίγουρα η περίοδος μετά το ντους θα είναι πιο δροσερή από ό, τι κατά την ξηρή περίοδο.

Ενώ θα πρέπει να αποδεχθείτε ότι το να περπατάτε ενώ η βροχή χύνεται είναι πολύ δύσκολη και καθώς οι συνθήκες οδήγησης γίνονται πολύ κακές, για τις υπόλοιπες μέρες οι υπηρεσίες θα λειτουργούν κανονικά.

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολύ λιγότεροι τουρίστες γύρω από αυτή την εποχή του χρόνου και ο ρυθμός της ζωής επιβραδύνεται καθώς όλοι πηγαίνουν σε εσωτερικούς χώρους για να καταφύγουν όταν αρχίσουν οι πτώσεις. Εφ 'όσον δίνετε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο και δεν υποθέτετε ότι θα είστε σε θέση να ταξιδέψετε μέσα από μια τέτοια βροχή, τότε ένα ταξίδι κατά τη διάρκεια της μουσώνης εποχής μπορεί να είναι πολύ ανταμείβοντας.

Πότε είναι η περίοδος των μουσώνων;

Σε γενικές γραμμές, η υγρή περίοδος στη Νοτιοανατολική Ασία βρίσκεται στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν και υπάρχουν μερικές περιφερειακές διακυμάνσεις και ακόμη και σε μεμονωμένες χώρες μπορεί να υπάρχουν μεγάλες διαφορές στην υγρή περίοδο. Το όνομα μουσώνη αναφέρεται στην πραγματικότητα στους επικρατούμενους ανέμους που επηρεάζουν την περιοχή, ενώ η Μαλαισία επηρεάζεται από δύο μουσώνες. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε τις εποχές στις επιμέρους χώρες, διαφορετικά μπορεί να σας πιάσουν.

Η σημασία του Wet Weather Gear

Ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να προετοιμαστείτε αν σκέφτεστε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα ταξίδια κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσών είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε ένα καλό σύνολο αδιάβροχων. Μπορεί να μην πιάνεστε πολύ συχνά, αλλά να είστε προετοιμασμένοι ότι ενώ τα περισσότερα από τα βαρύ ντους έρχονται το απόγευμα, δεν το κάνουν όλοι, οπότε έχοντας μερικά αδιάβροχα παντελόνια και ένα παλτό στο χέρι θα σας βοηθήσει να αποφύγετε να πιείτε. Τα ντους διασκορπίζονται γρήγορα μόλις τελειώσουν και δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να στεγνώσουν τα ρούχα σας εάν χάσετε.

Έντομα και άγρια ​​ζωή

Βεβαιωθείτε ότι έχετε φέρει μαζί σας το εντομοαπωθητικό σας, εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς ο καιρός κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσών αυξάνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών και άλλων εντόμων.

Ωστόσο, αυτό σημαίνει ότι εάν ψάχνετε να εντοπίσετε ζώα και άγρια ​​ζώα σε περιοχές όπως το Borneo, τότε τα ταξίδια σας αυτή τη στιγμή θα αυξήσουν τις πιθανότητές σας να εντοπίσετε τα είδη που τρέφονται με έντομα, και έτσι τα μεγαλύτερα πλάσματα γίνονται πιο ενεργά επίσης.

Σχεδιάζοντας το ταξίδι σας στις συνθήκες

Το σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε αν πρόκειται να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσών είναι να βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τον κατάλληλο προγραμματισμό όταν καθορίζετε το δρομολόγιό σας. Όταν ερευνάτε τα ταξίδια σας, και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τη σύνδεση των διαδρομών, δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο σε περίπτωση που το τρένο ή το λεωφορείο σας καθυστερήσει λόγω αυτών των συνθηκών. Μαζί με τον εαυτό σας δίνει αρκετό χρόνο, μπορεί επίσης να βοηθήσει να εξετάσει το είδος της μεταφοράς που πρόκειται να κρατήσετε, και πώς μπορούν να επηρεαστούν από τις έντονες βροχές, και στη συνέχεια σκεφτόμαστε έναν εναλλακτικό τρόπο για να φτάσετε στον προορισμό σας αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα.