Ασία τον Απρίλιο

Πού να πάτε τον Απρίλιο για φεστιβάλ καλών καιρικών συνθηκών και διασκέδασης

Ταξιδεύοντας μέσω της Ασίας τον Απρίλιο είναι μια μικτή τσάντα διασκέδασης φεστιβάλ και τις περισσότερες εποχές που αλλάζουν.

Στη Νοτιοανατολική Ασία, ο Απρίλιος είναι ένας μεταβατικός μήνας. Οι καταθλιπτικά ζεστές μέρες τελικά υποχωρούν στα απογεύματα το απόγευμα που χτίζουν την περίοδο των βροχών καθώς πλησιάζει ο νοτιοδυτικός μουσώνας .

Εν τω μεταξύ, χώρες όπως η Ινδονησία που βιώνουν βροχή θα αρχίσουν να στεγνώνουν σιγά σιγά καθώς μεταφέρουν τη βροχή προς τα βόρεια.

Τα πλήθη τουριστών θα βυθίσουν νότια προς το Μπαλί για καλύτερους καιρούς.

Αν και ο Απρίλιος θεωρείται πολύ καλά τον τελευταίο ξηρό μήνα σε μέρη όπως η Ταϊλάνδη, η θερμότητα είναι στην αιχμή του για το έτος. Η σκόνη και η τέφρα πληρώνουν τον αέρα μετά από τόσους διαδοχικούς ξηρούς μήνες. Μέχρι τον Απρίλιο, οι κάτοικοι είναι αρκετά καλά έτοιμοι για να αρχίσουν οι βροχοπτώσεις. Από την άλλη πλευρά, το Πεκίνο και άλλοι προορισμοί στην Ανατολική Ασία μπορούν άνετα να απολαύσουν τον ανοιξιάτικη καιρό .

Τα φεστιβάλ που γιορτάζουν την αλλαγή των εποχών αφθονούν σε ολόκληρη την Ασία. Ο Απρίλιος σηματοδοτεί την πραγματική έναρξη της άνοιξης στις χώρες της Ανατολικής Ασίας, όπως η Κίνα, η Ιαπωνία και η Κορέα. τα λουλούδια θα απολαύσουν τα άφθονα ντους του Απριλίου και θα αρχίσουν να ανθίζουν. Στην Ιαπωνία, τα πάρκα θα γεμίσουν με τους θαυμαστές των λουλουδιών για το hanami .

Ο Απρίλιος είναι ο τελευταίος μήνας για να απολαύσετε τον καλό καιρό στο Χονγκ Κονγκ και πολλούς άλλους δημοφιλείς προορισμούς πριν από την αύξηση των θερμοκρασιών και των βροχοπτώσεων. Η υγρασία μπορεί να γίνει πραγματική όχληση.

Μεγάλα γεγονότα και φεστιβάλ τον Απρίλιο

Αυτά τα μεγάλα γεγονότα θα επηρεάσουν σίγουρα το ταξίδι σε ορισμένα μέρη, όπως ξενοδοχεία και μεταφορές βιβλίο επάνω. Μην πιάσετε εν αγνοία. χρόνο το ταξίδι σας προσεκτικά να είναι σε κάθε μέρος λίγες μέρες νωρίτερα για να απολαύσετε τις γιορτές.

Πού να πάτε τον Απρίλιο

Ο καιρός βρίσκεται σε σταθερή μετάβαση σε όλη την Ασία τον Απρίλιο. Οι πρώτοι υπαινιγμοί του φθάνου του νοτιοδυτικού μουσούρου θα αρχίσουν να δείχνουν ότι οι βροχοπτώσεις αυξάνονται σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ως επί το πλείστον, τον Απρίλιο σηματοδοτεί την εκκαθάριση της πολυάσχολης περιόδου στην Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, το Λάος, την Καμπότζη και τα βόρεια τμήματα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δεν μπορείτε να παρατηρήσετε: Η Ταϊλάνδη είναι ένας τόσο δημοφιλής προορισμός που είναι απασχολημένος σχεδόν όλο το χρόνο , ανεξάρτητα από την εποχή!

Οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, όπως η Ινδονησία, θα φτάσουν στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νότιας Αμερικής, για να γίνουν ακόμη πιο απασχολημένοι. Ο Απρίλιος είναι ένας από τους καλύτερους μήνες για να απολαύσετε το Μπαλί πριν από το κύμα του καλοκαιριού. Οι Αυστραλοί αρπάζουν τις φτηνές πτήσεις προς το Μπαλί ακριβώς όπως αρχίζει ο χειμώνας στο Νότιο Ημισφαίριο.

Η άνοιξη θα οικοδομείται μέσα από μεγάλο μέρος της Κίνας, της Κορέας και της Ιαπωνίας, με θερμοκρασίες που ανεβαίνουν σε άνετα ύψη κατά τη διάρκεια των ημερών, αλλά βυθίζονται πίσω για δροσερές βραδιές.

Τα περισσότερα μέρη στην Ινδία θα είναι πολύ ζεστά και ξηρά .

Τα ντους της άνοιξης θα μετατρέψουν την Ανατολική Ασία ωραίο και πράσινο μετά από ένα μακρύ χειμώνα. Τα οπωροφόρα δέντρα - ιδιαίτερα τα κεράσια και τα δαμάσκηνα - θα ανθίσουν, καθιστώντας τα πάρκα και τους κοινόχρηστους χώρους ολοένα και πιο όμορφα και πολυάσχολα.

Απρίλιος και Μάιος είναι καλοί μήνες για να κάνετε κάποια πεζοπορία στο Νεπάλ πριν φτάσει η βροχή, το χιόνι και η καλοκαιρινή υγρασία να παρεμποδίσουν τις απόψεις. Ο Απρίλιος είναι ένας καλός συμβιβασμός μεταξύ ευχάριστου καιρού και λιγότερων ανθρώπων στο μονοπάτι. Ορισμένα μονοπάτια είναι πολύ απασχολημένα τον Μάιο με την εποχή αναρρίχησης του Everest σε πλήρη εξέλιξη.

Μέρη με τον καλύτερο καιρό

Μέρη με τον χειρότερο καιρό

Ο καπνός και η ομίχλη στη βόρεια Ταϊλάνδη

Ο καπνός και ο θόρυβος από τις παράνομες πυρκαγιές που εξαφανίζονται από τη Βόρεια Ταϊλάνδη , το Λάος και τη Βιρμανία μπορούν να προκαλέσουν εξαιρετική φτώχεια στην περιοχή. Οι δημοφιλείς τουριστικοί προορισμοί όπως το Pai επηρεάζονται.

Τα τελευταία χρόνια, τα σωματίδια έχουν φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα . Μερικές φορές το αεροδρόμιο στο Τσιάνγκ Μάι πρέπει να κλείσει λόγω της χαμηλής ορατότητας. Τα μεγάλα σωματίδια στον αέρα είναι πολύ ανθυγιεινά. Μερικές φορές τα πλαστικά απορρίμματα καίγονται ταυτόχρονα, προσθέτοντας επιπλέον τοξικότητα.

Οι συνθήκες βελτιώνονται γρήγορα μόλις αρχίσουν οι βροχές των μουσώνων, ωστόσο οι ταξιδιώτες με αναπνευστικά προβλήματα θα πρέπει να γνωρίζουν τα επίπεδα των σωματιδίων πριν προγραμματίσουν ένα ταξίδι στην περιοχή.