Βασικές πληροφορίες για τους πρώτους επισκέπτες στις Φιλιππίνες

Θεωρήσεις, Νόμισμα, Διακοπές, Καιρός, Τι να φοράτε

Ταξιδεύοντας στις Φιλιππίνες ; Θα χαρούμε να γνωρίζουμε ότι ελάχιστοι φραγμοί στην είσοδο τοποθετούνται στην είσοδο των επισκεπτών.

Αυτή η πολιτική ανοιχτής πόρτας δεν είναι καθολική και η ασφάλεια παραμένει πραγματική ανησυχία για τους ταξιδιώτες στις Φιλιππίνες. Διαβάστε σχετικά με τους τελωνειακούς περιορισμούς, τις απαιτήσεις θεώρησης (όπως είναι) και τις ανησυχίες ασφαλείας για τους επισκέπτες στις Φιλιππίνες στο παρακάτω άρθρο.

Τι μπορείτε (και δεν μπορείτε) να φέρετε στις Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες είναι μία από τις ευκολότερες χώρες στον κόσμο που εισέρχονται χωρίς βίζα. οι πολίτες των 150+ χωρών που έχουν διπλωματικές σχέσεις με τις Φιλιππίνες δικαιούνται να εισέλθουν και να παραμείνουν έως και 30 ημέρες χωρίς να εξασφαλίσουν θεώρηση επισκεπτών, εφόσον το διαβατήριό τους είναι έγκυρο τουλάχιστον έξι μήνες μετά την άφιξή τους και αποδεικνύουν την παραλαβή τους ή επιστροφής.

Εάν επιθυμείτε να παραμείνετε περισσότερο, πρέπει να λάβετε Επέκταση Visa πριν από το ταξίδι σας από Προξενείο Φιλιππίνων ή Πρεσβεία ή από το Γραφείο Μετανάστευσης στις Φιλιππίνες.

Ορισμένες εξαιρέσεις από τον κανόνα: Οι πολίτες της Βραζιλίας και του Ισραήλ μπορούν να παραμείνουν έως και 59 ημέρες. οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο μπορούν να μείνουν έως και 14 ημέρες. και οι πολίτες με πορτογαλικά διαβατήρια που έχουν εκδοθεί πριν από τον κύκλο εργασιών στο Μακάο μπορούν να μείνουν μόνο μέχρι 7 ημέρες.

Οι πλήρεις απαιτήσεις καταλόγου και εισόδου για διαφορετικές εθνικότητες μπορούν να προβληθούν εδώ. Διαβάστε για τις απαιτήσεις βίζας στη Νοτιοανατολική Ασία για κατόχους διαβατηρίου ΗΠΑ .

ΗΘΗ και εθιμα. Οι επισκέπτες μπορούν να φέρουν τα προσωπικά τους αντικείμενα χωρίς δασμούς, καθώς και δύο χαρτοκιβώτια τσιγάρων ή δύο κονσέρβες καπνού σωλήνων, μέχρι ένα λίτρο αλκοόλ και ένα απεριόριστο ποσό ξένο νόμισμα. Οι κανόνες μπορεί να είναι διαφορετικοί για τους επαναπατριζόμενους πολίτες (balikbayans) - σε περίπτωση αμφιβολίας, επικοινωνήστε με την Πρεσβεία ή το Προξενείο στην πατρίδα σας.

Όλες οι αντίκες που σκοπεύετε να αναχωρήσετε πρέπει να συνοδεύονται από πιστοποιητικό από το Εθνικό Μουσείο. Απαγορεύεται επίσης να απομακρυνθείτε από τη χώρα περισσότερα από $ 10,000.00 (δέκα χιλιάδες δολάρια).

Παράνομα ναρκωτικά. Οι Φιλιππίνες ακολουθούν την τάση στη Νοτιοανατολική Ασία, όπου οι νόμοι καταρρέουν σκληρά για την παράνομη χρήση ναρκωτικών .

Και η σημερινή διοίκηση φαίνεται ιδιαίτερα αιμοσταγμένη όσον αφορά τα ναρκωτικά.

Η Φιλιππίνων επικίνδυνων ναρκωτικών πράξη μπορεί να σας πάρει 12 χρόνια στο pokey για την κατοχή του μόλις 0,17 ουγκιά της μαριχουάνας? ανεπίσημα, η αστυνομία ήταν γνωστό ότι πυροβόλησε τους πιθανολογούμενους εμπόρους ναρκωτικών στους δρόμους χωρίς να έχει ίχνος. Είναι αυτονόητο - μην εισάγετε παράνομες ναρκωτικές ουσίες στις αποσκευές σας!

Απαιτείται υγεία και ανοσοποίηση

Όταν επισκέπτεστε τις Φιλιππίνες, θα σας ζητηθεί να παρουσιάσετε πιστοποιητικά υγείας εμβολιασμού κατά της ευλογιάς, της χολέρας και του κίτρινου πυρετού, εάν προέρχεστε από γνωστές μολυσμένες περιοχές. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα θέματα υγείας που σχετίζονται με τα Φιλιππίνες συζητούνται στη σελίδα του CDC στις Φιλιππίνες ή στη σελίδα MDTravelHealth.

Οι μεγάλες πόλεις διαθέτουν περισσότερο από επαρκείς ιατρικές υπηρεσίες, παρόλο που ίσως να μην ειπωθούν οι πόλεις και οι απομακρυσμένες περιοχές. Η ανοσοποίηση κατά του τυφοειδούς, της πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας Α και της ιαπωνικής εγκεφαλίτιδας μπορεί να είναι σοφή, καθώς και προφυλάξεις κατά της ελονοσίας και του πυρετού του δαγκείου .

Το άρθρο μας σχετικά με τη διατήρηση της ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ασία έχει μερικές συμβουλές για τους ταξιδιώτες που θέλουν να μένουν υγιείς κατά την επίσκεψή τους.

Θέματα Φιλιππινέζων Χρημάτων

Το νόμισμα στις Φιλιππίνες είναι το πέσο (PhP), διαιρούμενο σε 100 Centavos.

Τα κέρματα έρχονται σε ονομαστικές αξίες των 1, 5, 10 και 25 centavos, P1 και P5 και σημειώνονται σε ονομαστικές αξίες 10, 20, 50, 100, 500 και 1.000 pesos. Όλες οι εμπορικές τράπεζες, τα περισσότερα μεγάλα ξενοδοχεία και ορισμένα εμπορικά κέντρα εξουσιοδοτούνται να ανταλλάσσουν ξένο νόμισμα.

Οι πιστωτικές κάρτες American Express, Diners Club, MasterCard και Visa είναι ευρέως αποδεκτές σε ολόκληρη τη χώρα. Οι επιβάτες ταξιδιών (κατά προτίμηση American Express) γίνονται δεκτοί σε ξενοδοχεία και μεγάλα πολυκαταστήματα. Μάθετε περισσότερα για τα χρήματα στις Φιλιππίνες .

Φιλοδώρημα. Η κατάρρευση δεν είναι υποχρεωτική, αλλά ενθαρρύνεται. Τα εστιατόρια που επιβάλλουν χρέωση υπηρεσιών δεν χρειάζονται συμβουλές, αλλά αν αισθάνεστε γενναιόδωρα, μπορείτε να αφήσετε επιπλέον συμβουλή για το προσωπικό αναμονής. απλά αφήστε κάποια αλλαγή πίσω μετά την πληρωμή σας.

Ασφάλεια στις Φιλιππίνες

Οι Φιλιππίνες έχουν ορισμένα ζητήματα ασφάλειας και ασφάλειας που πρέπει να είναι υψίστης σημασίας για κάθε ταξιδιώτη.

Στις μεγάλες πόλεις όπως η Μανίλα, η άλεση της φτώχειας κάνει τα εγκλήματα όπως η κλοπή δυστυχώς συνήθη περιστατικό. Οι ταξιδιώτες είναι γενικά ασφαλείς έξω από τη Μανίλα, εκτός από τμήματα του νότιου νησιού Mindanao όπου μια βίαιη μουσουλμανική εξέγερση απειλεί την ασφάλεια των εξωτερικών.

Ένας αιματηρός πόλεμος κατά των ναρκωτικών, ο οποίος ξεκίνησε από τον Πρόεδρο, έχει (μέχρι στιγμής) αποφύγει τουρίστες και μεγάλους τουριστικούς προορισμούς. Η αντίληψη της αχαλίνωτης δολοφονίας στις Φιλιππίνες δυστυχώς δυσχέρανε την εμπιστοσύνη του τουρισμού.

Κοιτάξτε τον κατάλογο των απάτες γύρω από τη Νοτιοανατολική Ασία για μια επισκόπηση των παγίδων που ταξιδεύουν στην ευρύτερη περιοχή.

Πού να έχω;

Αφού φθάσετε στις Φιλιππίνες - είτε από το διεθνές αεροδρόμιο NAIA ή με άλλα μέσα (για να αποφύγετε τη συμφόρηση της πρωτεύουσας Μανίλα ), πάρτε μια αεροπορική εταιρεία ή ένα λεωφορείο για να ταξιδέψετε στο υπόλοιπο νησί.

Τα κορυφαία μέρη για να επισκεφθείτε στις Φιλιππίνες κυμαίνονται από την πολυάσχολη δραστηριότητα της Μανίλα μέχρι τα πανέμορφα μονοπάτια πεζοπορίας του Banaue Rice Terraces .

Αυτή η διαδρομή διάρκειας δύο εβδομάδων σας μεταφέρει κατευθείαν στα κυριότερα σημεία των Φιλιππίνων .