Διασφάλιση της ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Ασία

Συμβουλές και πόροι ασφάλειας για να παραμείνετε υγιείς στο ταξίδι σας

Η Νοτιοανατολική Ασία συνήθως κάνει τις ειδήσεις όταν συμβαίνει κάτι τρομερό. Μετά από όλα, οι φυσικές καταστροφές και οι πολιτικές αναταραχές τραβάνουν περισσότερους οφθαλμούς από τους ευτυχείς ταξιδιώτες που απολαμβάνουν καλό φαγητό και γενικά τους χρόνους της ζωής τους.

Δυστυχώς, αυτό δίνει την εντύπωση ότι το ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία είναι μια επικίνδυνη, ανόητη πρόταση, όταν δεν είναι. Η διατήρηση της ασφάλειας στη νοτιοανατολική Ασία είναι μια μη-brainer? χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές ασφάλειας για να επιστρέψετε στο σπίτι ευτυχισμένη και υγιή.

Απάτες και αποδιοργανώσεις

Με τη φτώχεια ένα σημαντικό ζήτημα σε όλη την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι Δυτικοί θεωρούνται συχνά μηχανήματα με τα πόδια. Οι ταξιδιώτες συχνά δεν γνωρίζουν τις τοπικές τιμές και τα έθιμα, καθιστώντας τους έναν εύκολο στόχο για τους απατεώνες. Προσπαθήστε να μην αφήσετε μερικούς αδίστακτους κηδεμόνες να σας jade με μια άδικη προκατάληψη ενάντια στους κανονικά γνήσιους ανθρώπους.

Αυτή η νοοτροπία απάτης μοιάζει πιο εκτεταμένη στο Saigon του Βιετνάμ , ιδιαίτερα στην περιοχή του backpacker του Pham Ngu Lao . Οι περισσότερες απ 'αυτές τις απάτες πέφτουν σε ένα τραχύ πρότυπο, όμως: για να μάθετε πώς να αποφύγετε να ξεφύγετε από τους "επιχειρηματίες" ντόπιους στο Βιετνάμ, διαβάστε αυτή τη σύνοψη των απάτες στο Βιετνάμ ή να πάρετε μια ευρύτερη άποψη και να διαβάσετε περισσότερα για την αποφυγή λαϊκών απατών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη Ασία .

Για να εξοικονομήσετε χρήματα γενικά, πρέπει να μάθετε πώς να διαπραγματευτείτε τις τιμές σε ολόκληρη την περιοχή. Αυτή η δεξιότητα θα έρθει σε πρακτικό εάν είστε dickering κάτω με έναν οδηγό cyclo ή να πάρει την καλύτερη τιμή για ένα knick-knack σε μια από τις αγορές της Νοτιοανατολικής Ασίας .

Αλκοόλ και ναρκωτικά

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα ναρκωτικά ή το υπερβολικό οινόπνευμα συνήθως παίζουν ρόλο σε πολλά ταξίδια που έχουν πάει στραβά. Παρά το γεγονός ότι είναι εύκολα διαθέσιμα σε φαινομενικά άθερα μέρη όπως το Vang Vieng , το Λάος και τα νησιά Gili , τα ναρκωτικά είναι παράνομα σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Το να πιάσεις να μεταφέρετε φάρμακα είναι στην πραγματικότητα τιμωρείται από το θάνατο!

Αυτό το άρθρο σχετικά με τους νόμους περί ναρκωτικών στη Νοτιοανατολική Ασία θα έπρεπε να ζωγραφίζει μια σαφέστερη εικόνα. Σε όχι τόσο πολλές λέξεις, οι νόμοι περί ναρκωτικών στη Σιγκαπούρη είναι σκληροί και ανελέητοι που εφαρμόζονται στους ντόπιους και στους τουρίστες, οι νόμοι περί ναρκωτικών στο Μπαλί και στην υπόλοιπη Ινδονησία είναι σχεδόν εξίσου αυστηροί, αλλά επιβλητικοί. και η σκηνή φαρμάκων στην Καμπότζη σβήνει τα μάτια της μαριχουάνας (στην πράξη), αλλά σπάει τα σκληρότερα φάρμακα.

Το αλκοόλ είναι ως επί το πλείστον νόμιμο σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία, με λίγες εξαιρέσεις: η μικροσκοπική χώρα του Μπρουνέι , μαζί με τα συντηρητικά τμήματα της Ινδονησίας και της Μαλαισίας , απαγορεύουν εντελώς το μπουκάλι. Η Ινδονησία και η Σιγκαπούρη έχουν πρόσφατα πιέσει την απόρριψη με αυστηρότερους νέους νόμους . Για να μάθετε πού ενθαρρύνεται η μύτη και πού δεν είναι, διαβάστε τον σύντομο οδηγό μας για να πιείτε στη Νοτιοανατολική Ασία .

Συμβουλές για γυναίκες ταξιδιώτες

Οι πολιτισμικές διαφορές σημαίνουν ότι οι γυναίκες που ταξιδεύουν αποκτούν αθέμιτο μερίδιο της προσοχής από τους ντόπιους, ενώ ταξιδεύουν σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. Δεν μπορεί να βοηθηθεί: οι ντόπιοι υπερέχουν στις προσδοκίες των ίδιων των πολιτών για τις γυναίκες και στις γυναίκες, και οι περισσότερες τοπικές πολιτιστικές προσδοκίες των γυναικών τείνουν να κλίνουν συντηρητικές. Οι εκτεθειμένοι ώμοι, τα σύντομα σορτς και η στάση προς τα εμπρός - κάτι που θεωρούμε δεδομένο στη Δύση - συχνά παρερμηνεύονται με τον χειρότερο τρόπο.

Για να κάνει τα πράγματα χειρότερα, σε μέρη όπου το σκοτεινό δέρμα είναι ο κανόνας, το δίκαιο δέρμα θεωρείται εξωτικό και σέξι - αυξάνοντας την πιθανότητα ανεπιθύμητων προόδων.

Δεν φαίνεται δίκαιο ή σωστό να υπάρχουν κανόνες που ισχύουν μόνο για τις γυναίκες, αλλά δεν θα ήταν ρεαλιστικό να τους αφήσουμε έξω:

Πολιτικές καταστάσεις

Η πολιτική αναταραχή μπορεί να εμφανιστεί απροσδόκητα ακόμη και στα πιο καλά διακινούμενα τουριστικά μέρη.

Παρότι αυτές οι διαμάχες συνήθως δεν στοχεύουν αλλοδαπούς, είναι πιθανό να πιαστούν σε λάθος μέρος σε λάθος χρόνο. Ακόμα και ειρηνικές διαμαρτυρίες μερικές φορές έγιναν βίαια χωρίς προειδοποίηση

Καταγράψτε το ταξίδι σας με το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ σε περίπτωση που η κατάσταση επιδεινωθεί στο σημείο εκκένωσης. Αφού καταγράψετε το δρομολόγιο σας, οι προειδοποιήσεις ταξιδιού για τους προορισμούς σας θα αποσταλούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: Καταχώριση ταξιδίου του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ (offsite).

Λόγω των πολιτικών μετακινήσεων σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, η ασφάλειά σας ενδέχεται να μην καλύπτει τις επισκέψεις σας σε συγκεκριμένα σημεία. Πριν ξεκινήσετε το ταξίδι σας, ελέγξτε την ασφάλιση ταξιδιού σας για εξαιρέσεις που μπορεί να ακυρώσουν την κάλυψή σας.

Διαμονή Υγιής

Ενώ τα τσουνάμι και οι σεισμοί κυριαρχούν στις ειδήσεις, οι λιγότερο προφανείς απειλές όπως οι πυρετοί, τα κακά στομάχια και ο σοβαρός ηλιακός έγκαυμα συχνά καταστρέφουν περισσότερα ταξίδια στη Νοτιοανατολική Ασία.

Μια αφθονία εξωτικών - και συχνά πικάντικων - τροφίμων μπορεί να είναι ένα σοκ σε ανυποψίαστους δυτικούς στομαχούς. Παρόλο που δεν είναι ένα σφράγισμα, κανείς δεν θέλει να περάσει περιττό χρόνο σε καθιστικές τουαλέτες.

Με μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας που βρίσκεται κοντά στον ισημερινό, ο ήλιος είναι πολύ λιγότερο επιεικής από ό, τι στο σπίτι.

Αποφεύγοντας τα πράγματα που δαγκώνουν

Δυστυχώς, το όμορφο τοπίο και ο τροπικός καιρός έρχονται με μια τιμή: Περισσότερα πράγματα θέλουν να σας δαγκώσουν στη Νοτιοανατολική Ασία! Από αιφνιδιαστικές επιθέσεις μαϊμού, ενώ πεζοπορείτε σε κορίτσια σιωπηλά σας κάνει να γευματίσετε, χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να αποφύγετε να γίνετε φαγητό για την τοπική άγρια ​​φύση.

Ο πυρετός του δάγκειου πυρετού επικρατεί σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία. δεν υπάρχει εμβολιασμός. Ο καλύτερος τρόπος για την αποφυγή ασθενειών που προκαλούνται από κουνουπιές, όπως η ιαπωνική εγκεφαλίτιδα και η ελονοσία, δεν πρέπει να δαγκωθούν στην πρώτη θέση!

Τα κορίτσια ήταν κάποτε μόνο ένας εφιάλτης για τους ταξιδιώτες του προϋπολογισμού. τώρα, μπορούν να βρεθούν ακόμη και σε πολυτελή ξενοδοχεία.

Οι άτακτοι πίθηκοι μακάκων κάνουν σπουδαία θέματα για φωτογραφίες, αλλά ένα μόνο δάγκωμα ή γρατσουνιά μπορεί να σας στείλει στην τοπική κλινική για ενέσεις.

Πεζοπορία και ασφάλεια πεζοπορίας

Κανένα ταξίδι στη Νοτιοανατολική Ασία δεν ολοκληρώνεται χωρίς να περάσετε κάποιο χρόνο στα όμορφα τροπικά δάση ή στη ζούγκλα. Τα εθνικά πάρκα και τα μονοπάτια αφθονούν. υπαίθριοι ταξιδιώτες με μια σοβαρή όρεξη για περιπέτεια μπορεί ακόμη και να επιλέξουν να αναρριχηθούν σε κάποια ενεργά ηφαίστεια στην Ινδονησία.

Ο καιρός με έκπληξη, ο χαλαρός ηφαιστειακός σχιστόλιθος και άλλες απειλές έχουν μετατραπεί μερικές φορές σε διασκέδαση σε περιπέτειες επιβίωσης.