Πότε για να πάει στην Ιαπωνία

Οι καλύτεροι χρόνοι του χρόνου για να επισκεφθείτε την Ιαπωνία

Οι αλλαγές του καιρού, η εποχή των τυφώνων και τα πολυάσχολα φεστιβάλ θα πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων για το πότε θα μεταβούν στην Ιαπωνία.

Αν και η αποφυγή κακών καιρικών συνθηκών είναι συνήθως ο στόχος των διακοπών, οι διαδοχικές ηλιόλουστες ημέρες τραβούν μεγαλύτερα πλήθη στην Ανατολική Ασία. Θα πρέπει να μοιραστείτε τη μεταφορά και τα αξιοθέατα κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου. Τα ξενοδοχεία είναι ήδη λίγο ακριβό στο Τόκιο, αλλά πραγματικά ανεβαίνουν σταδιακά κατά τη διάρκεια μερικών από τα πιο πολυσύχναστα φεστιβάλ της Ιαπωνίας.

Ο Καιρός στην Ιαπωνία

Με ένα αρχιπέλαγος κοντά σε 7.000 νησιά που διασκορπίζονται από βορρά προς νότο στον Ειρηνικό, ο καιρός στην Ιαπωνία μπορεί να διαφέρει σημαντικά μεταξύ των περιοχών. Το Τόκιο μπορεί να είναι κοντά στο πάγωμα, ενώ οι άνθρωποι απολαμβάνουν τον καιρό του T-shirt μόνο λίγο νότια.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας απολαμβάνει τέσσερις ξεχωριστές εποχές μαζί με το χιόνι το χειμώνα, ωστόσο, η Οκινάουα και τα νησιά στο νότο παραμένουν ζεστά καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους. Η Βόρεια Ιαπωνία συχνά δέχεται έντονες χιονοπτώσεις που λιώνουν γρήγορα την άνοιξη. Το ίδιο το Τόκιο δεν λαμβάνει συνήθως πολύ χιόνι. Η Μεγαλόπολη πήρε ένα ξεσκόνισμα το 1962, και στη συνέχεια το χιόνι έκανε πρωτοσέλιδα και πάλι το 2014 και το 2016. Τον Ιανουάριο του 2018, μια μεγάλη χιονοθύελλα προκάλεσε διακοπές στο Τόκιο.

Βροχερή περίοδος στην Ιαπωνία

Ακόμη και όταν δεν υπάρχουν τυφώνοι που περιστρέφονται γύρω από το ξενοδοχείο για να αναμιγνύουν τα πράγματα, η Ιαπωνία είναι μια σχετικά υγρή χώρα με μεγάλες βροχοπτώσεις και υψηλή υγρασία.

Η περίοδος των βροχών στην Ιαπωνία συνήθως χτυπά τους καλοκαιρινούς μήνες , γύρω στα μέσα Ιουνίου μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

Στο Τόκιο, ο Ιούνιος είναι ένας πολύ βροχερός μήνας. Ιστορικά, οι ντους χαλαρώνουν λίγο αργότερα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και έπειτα επιστρέφουν με δύναμη και πάλι το Σεπτέμβριο.

Η προσθήκη στη μετεωρολογική τρέλα είναι η απειλή των τυφώνων. Τυπικά, οι περισσότεροι τυφώδες προκαλούν πρόβλημα για την Ιαπωνία μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου . Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένας τυφώνας στην περιοχή αλλάζει εντελώς τα πάντα που σχετίζονται με τον καιρό - και όχι συνήθως προς το καλύτερο.

Dry Season στην Ιαπωνία

Στην πραγματικότητα, ένας καλύτερος τρόπος για να καλέσετε την εποχή του χρόνου οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επισκέπτονται την Ιαπωνία θα είναι η "ξηρότερη" ή "λιγότερο βροχερή" σεζόν. Οι βροχερές μέρες είναι ένα πράγμα καθ 'όλη τη διάρκεια του χρόνου, οπότε το κτίριο πολύ σφιχτό από ένα ηλιοβασίλεμα με βάση το δρομολόγιο θα μπορούσε να οδηγήσει σε απογοήτευση.

Ευτυχώς, η Ιαπωνία έχει μερικούς πολύ ενδιαφέροντες τρόπους να περάσει χρόνο σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των βροχερών απογευμάτων.

Οι ξηροί μήνες στην Ιαπωνία είναι συνήθως Δεκέμβριος, Ιανουάριος και Φεβρουάριος. Το Νοέμβριο και το Μάρτιο είναι μήνες "ώμων" μεταξύ των εποχών - συχνά μια ιδανική στιγμή για να επισκεφθείτε οποιαδήποτε χώρα για να αποφύγετε τις τιμές και τις ομάδες αιχμής.

Θερμοκρασίες στο Τόκιο

Αν και η χαμηλότερη μέση θερμοκρασία στο Τόκιο εξακολουθεί να είναι περίπου 34 F, οι θερμοκρασίες κάποιες φορές πέφτουν κάτω από το πάγωμα τις χειμωνιάτικες νύχτες.

Ο Αύγουστος είναι συνήθως ο πιο καυτός μήνας στην Ιαπωνία και ο Ιανουάριος είναι ο ψυχρότερος.

Εδώ είναι μια δειγματοληψία των μέσων χαμηλών και υψηλών θερμοκρασιών στο Τόκιο:

Τυχαίο σεζόν στην Ιαπωνία

Η περίοδος τυφώνα για τον Ειρηνικό Ωκεανό τρέχει μεταξύ Μάιο και Οκτώβριο, αν και η Μητέρα Φύση δεν πηγαίνει πάντοτε από το Γρηγοριανό ημερολόγιο.

Οι καταιγίδες μπορούν να φτάσουν νωρίτερα ή να μεταφερθούν αργότερα. Αυγούστου και Σεπτεμβρίου είναι συνήθως η αιχμή για τους τυφώδεις στην Ιαπωνία.

Ακόμα κι αν δεν απειλούν την Ιαπωνία, μεγάλοι τυφώνοι στην περιοχή μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές καθυστερήσεις και συμφόρηση στην εναέρια κυκλοφορία. Ελέγξτε την ιστοσελίδα της Ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις τρέχουσες προειδοποιήσεις προτού σχεδιάσετε να ταξιδέψετε. Το εισιτήριό σας μπορεί να επιστραφεί εάν η ταξιδιωτική σας ασφάλιση καλύπτει ακύρωση ταξιδιού λόγω πράξεων φύσης.

Απολαύστε Μεγάλα Φεστιβάλ στην Ιαπωνία

Η επίσκεψη στην Ιαπωνία όταν βρίσκονται σε εξέλιξη μεγάλα φεστιβάλ είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μπείτε στη διασκέδαση και να δείτε τους ντόπιους να απολαμβάνουν. Αλλά από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να ανταγωνιστείτε με τα πλήθη σε δημοφιλείς τοποθεσίες και να πληρώσετε υψηλότερες τιμές για διαμονή. Είτε κάνετε ένα σημείο να φτάσετε νωρίς και να απολαύσετε το φεστιβάλ, ή να αποφύγετε την περιοχή συνολικά μέχρι την κανονική καθημερινή ζωή να συνεχιστεί.

Χρυσή Εβδομάδα στην Ιαπωνία

Η χρυσή εβδομάδα είναι η μεγαλύτερη, πολυάσχολη περίοδος διακοπών όλων αυτών στην Ιαπωνία. Είναι η πιο πολυσύχναστη ώρα να ταξιδέψετε στην Ιαπωνία - θα διασκεδάσετε, αλλά προσέξτε!

Η χρυσή εβδομάδα αρχίζει να τελειώνει γύρω στα τέλη Απριλίου και ξεκινά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου. Αρκετές διαδοχικές εθνικές αργίες εμπίπτουν σε μια περίοδο επτά ημερών. Πολλές ιαπωνικές οικογένειες στρέφονται σε μια πολύτιμη εβδομάδα διακοπών μακριά από την εργασία, οπότε η μεταφορά και η διαμονή γεμίζουν γρήγορα και στα δύο άκρα των διακοπών. Τα δημόσια πάρκα θα είναι απασχολημένα.

Η Χρυσή Εβδομάδα αρχίζει επίσημα με την Ημέρα Showa στις 29 Απριλίου και ολοκληρώνεται με την Ημέρα των Παιδιών στις 5 Μαΐου , ωστόσο, πολλές οικογένειες λαμβάνουν πρόσθετες ημέρες διακοπών πριν και μετά. Ο αντίκτυπος της Golden Week στην πραγματικότητα εκτείνεται σε περίπου 10 - 14 ημέρες.

Με πολλούς τρόπους, η Χρυσή Εβδομάδα θεωρείται η αρχή της υψηλής περιόδου του τουρισμού στην Ιαπωνία - να είστε έτοιμοι!

Προβολή λουλουδιών ( Hanami )

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε την Ιαπωνία - θεωρητικά, βέβαια - είναι μια εποχή που ανθίζουν τα κερασιά, αλλά πριν ή μετά την πολυάσχολη έκταση της Χρυσής Εβδομάδας.

Επιπλέον φοιτητές θα απολαύσουν ένα διάλειμμα από το σχολείο, ωστόσο, η Ιαπωνία είναι εξαιρετικά ευχάριστη για να επισκεφθείτε την άνοιξη . Μεγάλα πλήθη ανθρώπων συρρέουν σε τοπικά πάρκα για πικ-νικ, πάρτι, και για να απολαύσουν το hanami - τη σκόπιμη προβολή των ανθισμάτων κερασιού και λουλουδιών δαμάσκηνου . Οικογένειες, ζευγάρια, ακόμη και ολόκληρα γραφεία μπαίνουν στη διασκέδαση.

Ο χρόνος των ανθισμάτων εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τον καιρό της θερμοκρασίας. Τα λουλούδια αρχίζουν στην Οκινάουα και στα πιο ζεστά μέρη της Ιαπωνίας γύρω στα μέσα Μαρτίου, μετά κινούνται βόρεια καθώς ο καιρός γίνεται πιο ζεστός μέχρι τις αρχές Μαΐου. Οι προβλέψεις προβλέπουν πραγματικά το χρονοδιάγραμμα καθώς οι ανθοί εμφανίζονται από το νότο στο βορρά.

Spring Break στην Ιαπωνία

Η Χρυσή Εβδομάδα προηγείται της άνοιξης για πολλά σχολεία στην Ιαπωνία. Οι μαθητές αποχωρούν από το σχολείο γύρω στα μέσα Μαρτίου και απολαμβάνουν χρόνο με την οικογένεια μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου. Τα πάρκα (ειδικά θεματικά πάρκα) και τα εμπορικά κέντρα θα είναι πιο απασχολημένα με τόσους πολλούς νέους που ξαφνικά θα βρεθούν ελεύθεροι κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πότε για να πάτε στο Κιότο

Το Κιότο είναι ένας αγαπημένος πολιτιστικός προορισμός για τουρίστες στην Ιαπωνία . Οι πολυάσχολοι μήνες σεζόν μπορούν να γίνουν πολύ γεμάτοι.

Η άνοιξη και η πτώση είναι οι πιο δραστήριοι χρόνοι στο Κιότο. Ο Οκτώβριος και ο Νοέμβριος είναι οι ώρες αιχμής για τον τουρισμό.

Σκεφτείτε να κλείσετε το ταξίδι σας στο Κιότο τον Αύγουστο, όταν η βροχή έπεσε λίγο, αλλά τα πλήθη δεν έχουν πληγεί ακόμη. Εάν ο δροσερός καιρός δεν σας φοβίζει, οι μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι καλοί μήνες για να επισκεφθείτε το Κιότο.

Σίγουρα θα θέλετε να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων εάν επισκεφθείτε το Κιότο το Νοέμβριο.