Πολιτιστικές συμβουλές για επαγγελματικά ταξίδια στην Ιαπωνία

Πολιτιστικές συμβουλές για την Ιαπωνία

Ενώ πολλά επαγγελματικά ταξίδια πραγματοποιούνται στη χώρα ενός επιχειρηματία, επαγγελματίες ταξιδιώτες ταξιδεύουν συχνά διεθνώς. Και όπως θα περίμενε κανείς, η Ιαπωνία είναι ένας μεγάλος προορισμός για διεθνείς επαγγελματίες ταξιδιώτες. Αλλά όταν ταξιδεύετε οπουδήποτε για επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, είναι σημαντικό για επαγγελματίες ταξιδιώτες να κατανοούν τις πιθανές πολιτισμικές διαφορές.

Για να βοηθήσω τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να κατανοήσουν μερικές από τις πολιτισμικές διαφορές που μπορεί να περιμένουν όταν επισκέπτονται την Ιαπωνία, έχω πάρει συνέντευξη από τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της TripleLights, Νάοακι Χασιμότο.

Ταξιδεύοντας ήταν το πάθος του Hashimoto στη ζωή πριν να γίνει η δουλειά του. Ενώ ήταν ακόμα φοιτητής, πήγε στην πρώτη από ό, τι έγινε μια μακρά σειρά από περιπέτειες backpacking σε όλο τον κόσμο. Μετά την αποφοίτησή του από το κολέγιο, ο Hashimoto εργάστηκε στην Accenture, μια κορυφαία εταιρεία παροχής συμβουλών για επιχειρήσεις και τεχνολογικές υπηρεσίες. Αργότερα εργάστηκε σε πωλήσεις για μια ιστοσελίδα πύλης ταξιδιών που διοργάνωσε η Recruit Holdings. Το 2012, ο Χασιμότο πέρασε εννέα μήνες σε ένα ταξίδι ανακάλυψης που ταξίδευε σε 33 χώρες, κατά τη διάρκεια του οποίου εμπνεύστηκε να δημιουργήσει τη δική του ταξιδιωτική επιχείρηση. Μετά από μια κακή εμπειρία στο Θιβέτ με δύο εθελοντές οδηγούς που δεν ήταν ούτε γνώστες ούτε επαγγελματίες, συνειδητοποίησε ότι υπάρχει ανάγκη να συνδεθούν οι ταξιδιώτες με επαγγελματικά πιστοποιημένους ξεναγούς. Ήθελε να εξασφαλίσει ότι οι επιχειρηματίες ταξιδιώτες και οι τουρίστες θα μπορούσαν να αγοράσουν τις πιο συναρπαστικές, διασκεδαστικές και εκπαιδευτικές περιηγήσεις. Έτσι, το 2013, ίδρυσε το TripleLights.com, έναν εύκολο τρόπο για τους τουρίστες να βρουν τους καλύτερους, επαγγελματικούς ξεναγούς οπουδήποτε στην Ιαπωνία.

Το 2015, η TripleLights εγκαινίασε έναν ηλεκτρονικό ταξιδιωτικό οδηγό, γραμμένο από ιαπωνικούς συγγραφείς, για να βοηθήσει τους επαγγελματίες ταξιδιώτες να σχεδιάσουν τα ταξίδια τους χρησιμοποιώντας τις πιο ακριβείς και εκτενείς διαθέσιμες σήμερα πληροφορίες για πράγματα που πρέπει να κάνετε και να δείτε οπουδήποτε στην Ιαπωνία. Είναι μια εξαιρετική πηγή για κάθε επαγγελματία ταξιδιώτη στην Ιαπωνία να εξετάσει αν θέλει να αποκτήσει μια βαθύτερη ή ευρύτερη κατανόηση της χώρας ή της ιαπωνικής κουλτούρας.

Τι συμβουλές έχετε για τους ταξιδιώτες που ταξιδεύουν προς την Ιαπωνία;

Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων;

Οποιεσδήποτε συμβουλές για γυναίκες;

Πολλοί Ιάπωνες άνδρες δεν είναι συνηθισμένοι στην έννοια των «κυριών πρώτα». Έτσι, οι άνδρες δεν τείνουν να ανοίγουν τις πόρτες για τις γυναίκες ή επιτρέπουν σε μια γυναίκα να παραγγείλει πρώτα σε ένα εστιατόριο. Ωστόσο, δεν σημαίνει να είναι αγενής ή σοβινιστική. Η επίδειξη λεκτικής ή οπτικής παράβασης από αυτόν τον πολιτισμικό κανόνα δεν θα σας βοηθήσει να διεξάγετε επιτυχημένες επιχειρηματικές δραστηριότητες με τους Ιάπωνες.

Οποιεσδήποτε συμβουλές για χειρονομίες;

Ποιες είναι οι καλές προτάσεις για θέματα συζήτησης;

Ποια είναι τα θέματα της συζήτησης για αποφυγή;