Ευθυμία στα ιαπωνικά: Η εθιμοτυπία ποτών στην Ιαπωνία

Πώς να επιζήσει μια συνεδρία ποτών στην Ιαπωνία με καλή εθιμοτυπία

Είτε το ποτό στην Ιαπωνία για δουλειά, ευχαρίστηση, ή και τα δύο, γνωρίζοντας πώς να πείτε "cheers" στα ιαπωνικά είναι απαραίτητη για την επιβίωση.

Τα πράγματα μπορούν και κάνουν να γκρινιάζουν σε μερικές συνεδρίες πόσης στην Ιαπωνία. Μπορείτε να αποφύγετε μια πολιτιστική καταστροφή και να καταφέρετε να διασκεδάσετε αν φτάσετε λίγο προετοιμασμένοι.

Το πόσιμο στην Ιαπωνία μπορεί να είναι μια σοβαρή υπόθεση. Σε μια κουλτούρα που συνδέεται με τόσα πολλά κοινωνικά πρωτόκολλα , η απόσπαση τους μαζί δημιουργεί εμπιστοσύνη.

Μπορεί να φαίνεστε άσχημα εάν κρατάτε πίσω. Οι σχέσεις, τόσο επιχειρηματικές όσο και προσωπικές, συχνά σφυρηλατούνται για να πεθάνουν και να τραγουδούν τρομερά καραόκε μαζί.

Χρειάζεστε κάποια "να θυμάστε ότι μια φορά όταν ...;" ιστορίες με τους νέους Ιάπωνες φίλους σας.

Οι συνεδρίες μπορούν να διαρκέσουν για ώρες μέχρι κάποιος τελικά να κλαίει έξω ή να περάσει έξω. Ευτυχώς, η ιαπωνική εθιμοτυπία είναι απλή: είναι ένας παίκτης της ομάδας και μην φοβάστε να κόψετε χαλαρά.

Πώς να πείτε ευχαριστίες στα ιαπωνικά

Ο ευκολότερος τρόπος για να πείτε χαρούμενα στα ιαπωνικά είναι με ένα ενθουσιώδες kanpai! (ακούγεται σαν "gahn-πίτα"). Μπορεί να ακούσετε banzai! φώναξε σε κάποιο σημείο, αλλά αφήστε το αργότερα.

Συχνά εκφράζονται με ενθουσιασμό καθώς αναδύονται γυαλιά, ο kanpai μεταφράζεται σε "άδειο κύπελλο" - το δυτικό ισοδύναμο θα είναι "πυθμένα".

Η παράδοση κάποτε υπαγόρευε ότι οι άνθρωποι αναμενόταν να ολοκληρώσουν το φλιτζάνι σακέ (κρασί από ρύζι) σε μια βολή. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα χαριτωμένα κύπελλα είναι άνετα μικρά.

Τώρα που η μπύρα είναι περισσότερο ή λιγότερο το ποτό της επιλογής, μπορείτε σίγουρα να περάσετε με το να σηκώσετε ακριβώς το ποτήρι σας και να πάρετε μια γουλιά κάθε φορά που κάποιος προσφέρει ένα τοστ. Δεν χρειάζεται να επιστρέψετε στις δεξιότητές σας για το τσάι που έχετε αναπτύξει με μεγάλο κόστος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι μικρές γουλιές είναι ένα καλό πράγμα. μπορεί να υπάρχουν αποτελέσματα από τοστ σε όλη τη νύχτα!

Pro Συμβουλή: Η σωστή προφορά του sake είναι "sah-keh", όχι "sah-key" όπως ακούγεται συχνά στη Δύση.

Πίνοντας στην Ιαπωνία

Όπως σε κάθε πολιτισμό, ακολουθώντας το προβάδισμα των τοπικών φίλων ή φιλοξενουμένων σας είναι πάντα το ασφαλέστερο στοίχημα. Μην πατήσετε το αέριο μέχρι να είναι σαφές ότι κατευθύνονται προς αυτόν τον τρόπο. Οι ρυθμίσεις ποικίλλουν και μερικές φορές οι άνθρωποι υιοθετούν πιο χαλαρές προσεγγίσεις για να κάνουν τους δυτικούς επισκέπτες να νιώθουν πιο άνετα.

Αρχικά, προσπαθήστε να συναντήσετε όλους , υποθέτοντας ότι δεν τους γνωρίζετε ήδη.

Ο κανόνας αριθ. 1 της εθιμοτυπίας που πρέπει να παρατηρήσετε όταν πίνετε στην Ιαπωνία είναι να μην πάρετε ποτέ ένα ποτό μόνο. Πάντα περιμένετε να πάρει όλη η ομάδα τα ποτά τους πριν αγγίξουν τη δική σας. Στη συνέχεια, περιμένετε κάποιον να προσφέρει μια φωνή στα ιαπωνικά πριν σηκώσετε το ποτήρι σας και πάρτε το πρώτο ποτό.

Κάντε επαφή με τα μάτια με τα πιο κοντινά που σηκώνετε το ποτήρι σας. Γωνία το σώμα σας και να δώσουν προσοχή σε όποιον δίνει το toast. Είτε αγγίζετε μαζί είτε όχι, το ποτήρι του ανώτερου ατόμου θα πρέπει να είναι ελαφρώς υψηλότερο από το δικό σας.

Τι να πίνετε στην Ιαπωνία;

Η μπύρα είναι συχνά η επιλογή για κοινωνικές ρυθμίσεις και επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ιαπωνία. Το Sake είναι ακόμα δημοφιλές, παρόλο που το ουίσκι και ο μπέρμπον έχουν κερδίσει σημαντικότατα αποτελέσματα. Στην πραγματικότητα, το bourbon είναι τόσο δημοφιλές τώρα στην Ιαπωνία που οι ιαπωνικές εταιρείες αγοράζουν εικονικές μάρκες bourbon του Kentucky - Jim Beam, Maker's Mark και Four Roses για να αναφέρουμε μερικές.

Οι ιαπωνικές ομάδες σας μπορεί να προτιμούν να πίνουν σακέ μαζί σας μόνο για την εμπειρία. Το κρασί από ρύζι έχει αποτελέσει σημαντικό κομμάτι του πολιτισμού από τον 8ο αιώνα τουλάχιστον. Αν και τεχνικά δεν απαιτείται, η παραγγελία του ίδιου πρώτου ποτού με τους άλλους στην ομάδα είναι καλή μορφή και διευκολύνει την κοινή χρήση.

Μην πηγαίνετε για τη συνήθη επιλογή κοκτέιλ σας, ειδικά σε επίσημες ρυθμίσεις. Αυτός ο τζιν και ο τονωτικός μπορούν να περιμένουν. Αντ 'αυτού, να είναι ένας "παίκτης της ομάδας" και να κολλήσει σε μπύρα, σακέ , ή ουίσκι. Το ποτό στην Ιαπωνία είναι για μια κοινή εμπειρία. Σήμερα, η μπύρα συνοδεύει συνήθως ένα γεύμα, ενώ το sake απολαμβάνει με ορεκτικά ή ελαφρύ εισιτήριο.

Το Sake συνοδεύει συχνά το sashimi (ωμό ψάρι). Εάν η ιαπωνική σας συνεδρία για το πόσιμο αρχίζει με σούσι και sashimi nibbles, θα πρέπει να ξέρετε πώς να χρησιμοποιήσετε chopsticks και κάποια βασική εθιμοτυπία sushi .

Ιαπωνική ποτοτική εθιμοτυπία

Είναι συνηθισμένο να επιτρέπετε σε άλλους που κάθονται κοντά να ρίχνουν τα ποτά σας από τη μπύρα τους ή το tokkuri ( sake bottle).

Θα πρέπει να ανταποδώσετε, υποθέτοντας ότι πίνετε το ίδιο πράγμα. Μην υπαγορεύετε την επιλογή ποτών τους!

Συνήθως, ο νεαρός ή ο χαμηλότερος στην κατάσταση παραδίδει για τα ανώτερα μέλη της ομάδας (ή τιμημένος όρος) πρώτα. Ιεραρχίες παρατηρούνται ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια επιχειρηματικών συναντήσεων .

Όταν κάποιος γεμίσει το ποτήρι σας ή σακουλάκι , δείξτε ευγένεια κρατώντας το ποτήρι με τα δύο χέρια και προσέχοντας τη χειρονομία της καλής θέλησης. Αποφύγετε να κοιτάτε αλλού (ειδικά στο τηλέφωνό σας) ή να μιλάτε σε κάποιον άλλο όταν γεμίζει το ποτήρι σας.

Για πόντους μπόνους, κάντε μια διανοητική σημείωση, ώστε να μπορείτε να επιστρέψετε στη χειρονομία αργότερα. Θυμηθείτε να ρίχνετε από το δικό σας μπουκάλι όταν γεμίζετε ένα ποτήρι κάποιου!

Συμβουλή: Το σακέ παρέχεται ως προσφορά στους θεούς, μοιράζεται στους γάμους και χρησιμοποιείται σε σημαντικές τελετές. Οι πιλοτές καμικάζι έπιναν χάρη σε μια τελετουργία πριν από τις αποστολές τους. Δείξτε σεβασμό κατά το χειρισμό του πνεύματος. Οι γυναίκες (και οι άνδρες σε ορισμένες ρυθμίσεις) συχνά κρατούν ένα φλυτζάνι σακε με τα δύο χέρια. Τα δάχτυλα του αριστερού χεριού πρέπει να στηρίζονται απαλά στο κάτω μέρος του κυπέλλου.

Να είστε παίκτης ομάδας

Να είστε προσεκτικοί όταν πίνετε μόνο από το γυαλί σας σε όλο το γεύμα. Οι ιαπωνικές συνεδρίες κατανάλωσης ποτών μπορούν να μετατραπούν σε μαραθώνια πλήρους κατανάλωσης. Μην ξεκινήσετε δυνατά και στη συνέχεια αποτυγχάνετε να τελειώσετε. Στη συνέχεια, πιείτε νερό και περιμένετε την ομάδα πριν πίνετε όποιο αλκοολούχο ποτό.

Αν χρειάζεστε για να πιείτε τη μπύρα μόνο για να βοηθήσετε να πλύνετε το γεύμα σας, δεν χρειάζεται πραγματικά να σας προσφέρουμε ένα compai! κάθε φορά. Η απλή ανύψωση του γυαλιού σας και η συνάντηση των ματιών σας με κάποιον είναι αρκετά καλή.

Αν κάποιος κάνει επαφή με τα μάτια σας και επιθυμεί να πιει, σηκώστε το φλιτζάνι σας. Παραβλέποντας τη χειρονομία ή μη λαμβάνοντας τουλάχιστον μια μικρή γουλιά θεωρείται ακατάλληλη.

Όταν πίνετε στην Ιαπωνία ή σε οποιοδήποτε επίσημο περιβάλλον ομάδας, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην ομάδα ως ομάδα και όχι σε άτομο. Η ατομικότητα (π.χ., είναι η πιο συνηθισμένη στο τραπέζι) μπορεί να θεωρηθεί πολιτισμικά αδίστακτος και αγενής.

Άλλοι τρόποι να πούμε ευγνωμοσύνη στην Ιαπωνία

Παρόλο που μερικές φορές χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος για να πούμε χαρούμενα στα ιαπωνικά, το otsukaresama deshita (μεταφράζεται σε "είστε κουρασμένοι") είναι το πιο κατάλληλο σε ένα επιχειρηματικό πλαίσιο όταν κάποιος φεύγει.

Το να λέτε σε κάποιον συνεργάτη ότι είναι κουρασμένο είναι ένας πολύ ωραίος τρόπος να πεις ότι είναι σκληρός εργάτης, έχουν δώσει τα πάντα και αξίζει να αποσυρθείς. Εκφράσεις όπως αυτές είναι μέρος της κουλτούρας της προσφοράς και της εξοικονόμησης του προσώπου . Η κατανόηση των βασικών στοιχείων θα ενισχύσει σημαντικά την εμπειρία σας στην Ασία.

Καθώς η νύχτα φέρεται και το χάσμα ρέει, μην εκπλαγείτε να ακούτε μια περιστασιακή κραυγή του banzai! ("να ζουν 10.000 χρόνια"). Μην είστε ο ένας στο τραπέζι που προφανώς δεν είναι ενθουσιασμένος για να ζήσει 10.000 χρόνια.

Απολαύστε την πολιτιστική εμπειρία. Το ποτό στην Ιαπωνία είναι το θέμα της ομαδικής εμπειρίας - συμπεριλαμβανομένων των απολύσεων!