Συμβουλές για το πώς να τεντώσετε σωστά στην Ιαπωνία

Γιατί οι επισκέπτες της χώρας πρέπει να μάθουν αυτό το έθιμο

Αν ταξιδεύετε στην Ιαπωνία, η γνώση του πώς να κλίνετε σωστά θα είναι μια χρήσιμη ικανότητα. Φανταστείτε να επισκεφτείτε τις Ηνωμένες Πολιτείες ή οποιαδήποτε χώρα στη Δύση και να μην γνωρίζετε πώς να τινάξετε τα χέρια. Αυτό είναι το πόσο σημαντικό κύμα, γνωστό ως ojigi, είναι στην Ιαπωνία. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι συνήθως χαιρετίζουν ο ένας τον άλλον με το να υποκλίνονται αντί για χειραψία και είναι εξαιρετικά ακατάλληλο να μην επιστρέψει ένα τόξο όταν κάποιος σας χαιρετά με ένα.

Με αυτή την επισκόπηση, ανακαλύψτε τα βασικά στοιχεία σχετικά με το έθιμο και πώς να βελτιώσετε την τεχνική σας.

Όσο καλύτερα το τόξο σας, τόσο περισσότερη εκτίμηση θα λάβετε κατά την επίσκεψή σας στην Ιαπωνία.

Οι πολλές λειτουργίες του Ojigi

Ένα μοναχικό τόξο έχει μια ποικιλία διαφορετικών λειτουργιών στην Ιαπωνία. Μπορεί να εκφράσει συναισθήματα όπως σεβασμός, ευγνωμοσύνη, απολογία, χαιρετισμό και πολλά άλλα. Με άλλα λόγια, όταν οι άνθρωποι κλίνουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη χειρονομία για να πουν κάποιο από τα παρακάτω:

Κανένα χειρονομία στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν συγκρίνεται. Μια χειραψία, το κεφάλι νεύμα ή φιλί στο μάγουλο σίγουρα δεν μπορεί να μεταφέρει αυτό το περίπλοκο φάσμα των συναισθημάτων.

Διαφορετικοί τρόποι πλεύσης

Το τίναγμα μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι να πηδούν στην Ιαπωνία. Οι αλλοδαποί αξιωματούχοι που επισκέπτονται τη χώρα συνήθως προπονούνται με τον κατάλληλο τρόπο να υποκύψουν εκεί και σε ποιο πλαίσιο. Ο τρόπος με τον οποίο προσφέρετε εξαρτάται από την κοινωνική κατάσταση ή την ηλικία του προσώπου στο οποίο υποκύπτετε. Εάν το άτομο είναι παλαιότερο ή υψηλότερο από ό, τι είστε, είναι συνηθισμένο να πλένετε βαθύτερα και μακρύτερα, πράγμα που δείχνει σεβασμό.

Ένα άτομο υψηλότερου καθεστώτος θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκπαιδευτικούς, πνευματικούς ηγέτες, εργοδότες, δημόσιους και πολιτικούς ηγέτες.

Το πιο ανεπίσημο τόξο είναι μια καμπή περίπου 15 μοιρών για έναν περιστασιακό χαιρετισμό. Σε περιστασιακές καθημερινές καταστάσεις, η κλίση είναι συχνά ένα νεύμα του κεφαλιού. Αυτή η μορφή τόξου θα πρέπει να είναι η ευκολότερη για έναν Αμερικανό να σχετίζεται με, δεδομένου ότι τα κεφάλια νεύμα είναι συνήθης στις ΗΠΑ Ο πιο δημοφιλής τύπος πλώρης στην Ιαπωνία γίνεται σε μια γωνία 30 μοιρών για να χαιρετήσει τους πελάτες ή να ευχαριστήσω κάποιον.

Αυτό συχνά παρατηρείται στις ιαπωνικές επιχειρηματικές καταστάσεις.

Ένας πιο επίσημος τρόπος κλίσης εκτελείται σε μια γωνία 45 μοιρών κοιτάζοντας προς τα κάτω στα πόδια σας. Αυτός ο τύπος τόξου υποδηλώνει βαθιά ευγνωμοσύνη, ευγενικό χαιρετισμό, επίσημη συγγνώμη, ζητώντας εύνοιες και παρόμοια συναισθήματα. Για παραδείγματα επίσημης υποκλίσεως, ελέγξτε τον τρόπο με τον οποίο οι αρχηγοί κρατών καλωσορίζουν τους Ιάπωνες ηγέτες όταν βλέπετε αυτές τις συναντήσεις στις ειδήσεις.

Βασικό τόξο

Εάν η ιδέα της κλίσης σε μια ορισμένη γωνία σας εκφοβίζει, προσπαθήστε τουλάχιστον να κυριαρχήσετε το πιο βασικό είδος πλώρης στην Ιαπωνία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι ευγενικό να κλίνει κάμπτοντας από τη μέση σας με ευθεία πλάτη. Οι άνδρες κρατούν συνήθως τα χέρια τους στις πλευρές τους και οι γυναίκες συνήθως βάζουν τα χέρια τους μαζί στους μηρούς τους με τα δάχτυλά τους να αγγίζουν.