Οι καλύτερες παραλίες του Ισημερινού

Οι παραλίες του Ισημερινού σιγά-σιγά γίνονται το μέρος που πρέπει να επισκεφτείτε για έμπειρους ταξιδιώτες.

Ο Ισημερινός είναι μια χώρα που προσφέρει μεγάλη ποικιλία εδάφους και βρίσκεται στη δυτική ακτή της Νότιας Αμερικής που διασχίζει τον ισημερινό. Ενώ υπάρχουν πολλά μέρη για να επισκεφθείτε στο εσωτερικό της χώρας, το Εκουαδόρ είναι επίσης γνωστό ως δημοφιλής προορισμός για διακοπές στην παραλία. Υπάρχουν μερικές εξαιρετικές αμμώδεις παραλίες που μπορούν να προσφέρουν απομακρυσμένο και ήσυχο περιβάλλον, ενώ άλλοι είναι μόνο ναυπηγεία από τις ακμάζουσες πόλεις με εξαιρετική νυχτερινή ζωή.

Είτε χτυπάτε την παραλία για σέρφινγκ , χαλάρωση και κοινωνικοποίηση με φίλους ή απλά για να απολαύσετε λίγη γαλήνη και ηρεμία, υπάρχουν τόσες πολλές παραλίες του Ισημερινού που μπορείτε να επιλέξετε.

Montanita
Η μικρή πόλη Μοντανίτα βρίσκεται στη νότια ακτή του Ισημερινού και έχει αναπτυχθεί σταδιακά από ένα μικροσκοπικό θέρετρο και το ψαροχώρι στο δημοφιλές θέρετρο του backpacker που μπορεί να δει σήμερα.

Όπως και η πλειοψηφία των ακτών του Ισημερινού, η κύρια τουριστική περίοδος στην περιοχή είναι μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαΐου όταν οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ελαφρώς ήπιες θερμοκρασίες και τα κύματα προσφέρουν καλύτερες συνθήκες σερφ. Η πόλη έχει αναπτύξει επίσης μια χαλαρή και φιλελεύθερη κουλτούρα και είναι μια από τις λίγες παραλίες της χώρας όπου οι γυναίκες κάνουν ηλιοθεραπεία χωρίς τόπλες. Η νυχτερινή ζωή είναι επίσης ζωντανή με μια σειρά από beach bars και νυχτερινά κέντρα που είναι ιδιαίτερα απασχολημένοι κατά τη διάρκεια της υψηλής περιόδου.

Los Frailes
Σε μικρή απόσταση στα βόρεια του παραθαλάσσιου θέρετρου Puerto Lopez βρίσκεται η εκπληκτική παραλία Los Frailes.

Είναι μια από τις πιο ειδυλλιακές και παρθένες παραλίες της χώρας.

Η παραλία βρίσκεται στην παράκτια περιοχή του Εθνικού Πάρκου Machalilla, που φιλοξενεί πιθήκους καθώς και πάνω από διακόσια εβδομήντα διαφορετικά είδη πουλιών. Οι χρυσαφένιες αμμουδιές και τα καταγάλανα νερά κάνουν το Los Frailes μια από τις πιο ήσυχες και χαλαρές παραλίες του Ισημερινού.

Παρόλο που είναι μέρος του εθνικού πάρκου δεν διαθέτει σταθερές εγκαταστάσεις, οι επισκέπτες θα πρέπει να παίρνουν μαζί τους πετσέτες, ποτά και σνακ όταν ταξιδεύουν στην παραλία.

Atacames
Το Atacames είναι ένας από τους πιο γνωστούς προορισμούς για παραλία στον Εκουαδόρ . Είναι μια ζωντανή πόλη με αρκετά μεγάλα ξενοδοχεία που εξυπηρετούν τους ανθρώπους που έρχονται σε αυτό το τμήμα της χώρας για να απολαύσουν την υπέροχη παραλία.

Η υψηλή σεζόν στο Atacames είναι μεταξύ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ο αριθμός των τοπικών και διεθνών επισκεπτών της πόλης δίνει στην περιοχή μια ατμόσφαιρα πάρτι. Σερβίρεται από τη μεγάλη ποικιλία από μπαρ και κλαμπ που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας 2,5 μιλίων. Είναι επίσης ένα υπέροχο μέρος για όσους απολαμβάνουν σέρφινγκ και κολύμπι, αν και αξίζει να είσαι προσεκτικός καθώς υπάρχει και ένας πληθυσμός καρχαριών που ζει στα νερά γύρω από το Atacames.

Puerto Lopez
Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες του Ισημερινού και είναι επίσης γνωστή ως η πύλη στο Εθνικό Πάρκο Machalilla όπου βρίσκονται πολλές άλλες ειδυλλιακές παραλίες.

Το θέρετρο έχει αναπτύξει επίσης φήμη ως ιδιαίτερα φιλικό προς το περιβάλλον και υπάρχουν πολλά οικολογικά ξενοδοχεία σε όλη την πόλη που βοηθούν να διασφαλιστεί η φυσική ομορφιά της περιοχής διατηρείται.

Εκτός από την ευκαιρία να χαλαρώσετε στην πανέμορφη παραλία Puerto Lopez, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν το μπάνιο τους στα ήρεμα νερά του προστατευμένου κόλπου ή να κάνουν ένα ταξίδι με πλοίο για να κάνουν καταδύσεις ή να παρακολουθήσουν φάλαινες.

Γενική παραλία του Villamil
Αυτός είναι ένας προορισμός που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των Ισημερινών λόγω της εγγύτητάς του με την πόλη του Guayaquil. Με μια παραλία που εκτείνεται σε μήκος περίπου δέκα μιλίων, οι επισκέπτες θα είναι συνήθως σε θέση να βρουν ένα ήσυχο σημείο για να χαλαρώσουν ακόμα και στην υψηλή περίοδο.

Το Surfing είναι επίσης πολύ δημοφιλές σε αυτό το τμήμα της ακτής, με πολλά διαλείμματα σερφ για να δοκιμάσετε πιο έμπειρους surfers. Η ατμόσφαιρα στην πόλη είναι πολύ καλή, και η ακμάζουσα βιομηχανία αλιείας εδώ σημαίνει ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά εστιατόρια θαλασσινών που αξίζει να δοκιμάσετε στην πόλη.