Επιλέγοντας το καλύτερο αεροπλάνο για την ελεύθερη πτήση σας

Ακριβώς επειδή δεν πληρώνετε μετρητά για την πτήση σας δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να είστε επιλεκτικοί για το είδος του αεροπλάνου που πετάτε. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες στον κόσμο έχουν δώδεκα ή περισσότερους διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών στους στόλους τους, με ανέσεις και ανέσεις που διαφέρουν σημαντικά από αεροπλάνο σε αεροπλάνο. Θα αναγνωρίζετε πιθανώς το εικονικό 747, με το ανώτερο κατάστρωμα, το τεράστιο άνοιγμα των πτερυγίων και τέσσερις τεράστιους κινητήρες, ή το νέο Airbus A380, το οποίο πολλοί ενθουσιώδεις αερομεταφορείς μοιάζουν με μια φλυαρία φάλαινας (βεβαίως, είναι λίγο άσχημο).

Αλλά τι γίνεται με τα μικρά παιδιά; Υπάρχει κάποιος λόγος να επιλέξετε ένα Airbus A320 σε ένα Boeing 737 ; Με ορισμένους μεταφορείς, απολύτως.

Αν ταξιδεύετε συχνά με την ίδια αεροπορική εταιρεία, θα αρχίσετε να ανακαλύψετε ποια αεροπλάνα προσφέρουν τα πλεονεκτήματα. Στη United, θα βρείτε DirecTV σε 737 και καθίσματα με μονό κρεβάτι σε ορισμένα 757, αλλά δεν θα έχετε και τα δύο χαρακτηριστικά σε αμφότερα τα αεροπλάνα. Ακόμη και τα αεροπλάνα ευρείας ατράκτου (με δύο διαδρόμους στην καμπίνα), τα οποία συνδέονται συνήθως με πιο άνετες (ή τουλάχιστον διασκεδαστικές) μακρινές πτήσεις, έχουν διαφορετικά καθίσματα και επιλογές ψυχαγωγίας στο πλοίο. Όλοι οι κινητήρες 767 της United και οι περισσότεροι 777 αθλητικοί οδηγοί καθισμάτων κατά παραγγελία σε όλες τις κατηγορίες των υπηρεσιών, για παράδειγμα, αλλά το 747 προσφέρει μόνο τηλεκαθίσματα στο λεωφορείο.

Τι προσφέρει η αεροπορική εταιρεία

Για να παραμείνετε μπροστά στο σύγχρονο κόσμο των μικτών στόλων, είναι σημαντικό να εξοικειωθείτε με τα προϊόντα της αεροπορικής σας εταιρείας. Ο ιστότοπος κάθε μεταφορέα τυπικά απαριθμεί τα αεροπλάνα που μπορείτε να πετάξετε και τι θα βρείτε στο πλοίο.

Στην First Class και στις Επιχειρήσεις , αυτό μπορεί να σημαίνει τίποτα από σκεπασμένα καθίσματα ή ιδιωτικές σουίτες, ενώ στο λεωφορείο μπορείτε να βρείτε διαφορετικές πυκνότητες καθισμάτων (τον αριθμό των καθισμάτων που μπορεί να χωρέσει σε κάθε σειρά), τις ηλεκτρικές συσκευές και τις τηλεοράσεις κάθισμα . Οι επιβάτες σε όλες τις καμπίνες θα πρέπει επίσης να είναι επιφυλακτικοί για το WiFi κατά την πτήση, το οποίο προσφέρουν οι αεροπορικές εταιρείες σε ορισμένα αεροπλάνα αλλά όχι σε άλλα.

Στην αμερικανική πλευρά , μπορείτε να βρείτε ένα ευρύ σώμα 767 προγραμματισμένο για πτήση από τη Νέα Υόρκη στο Μαϊάμι , ενώ ο ίδιος τύπος αεροσκάφους μπορεί να ανατεθεί για την Ατλάντα στη Μινεάπολη στο Δέλτα ή στο Σικάγο στο Σαν Φρανσίσκο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι αεροπορικές εταιρείες μπορεί να έχουν προγραμματισμένες δεκάδες πτήσεις μεταξύ αυτών των πόλεων κάθε μέρα, αλλά μόνο μία με ένα μεγάλο διεθνώς διαμορφωμένο αεροπλάνο. Εάν επιλέξετε τη σωστή πτήση, μπορείτε να ταξιδέψετε σε ένα πολύ πιο άνετο αεροσκάφος, με δωρεάν ταινίες και καλύτερα καθίσματα, για τον ίδιο αριθμό μιλίων.

Μπορεί να υπάρχουν και άλλα πλεονεκτήματα για την επιλογή ενός αεροπλάνου ευρείας ατράκτου για μια εσωτερική πτήση. Αυτά τα αεροσκάφη προορίζονται συνήθως για μεγάλες διεθνείς πτήσεις αργότερα την ίδια ημέρα, με προορισμούς που η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί μόνο μία φορά την ημέρα. Σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο φορέας σας μπορεί να αποφύγει την ακύρωση του εγχώριου ποδιού εάν χρησιμοποιείται για την τοποθέτηση του αεροπλάνου για διεθνή πτήση. Για παράδειγμα, αν η United έχει προγραμματιστεί 767 για το Χιούστον στο Νιούαρκ στις αρχές της ημέρας και η Newark στο Λονδίνο εκείνο το βράδυ, η αεροπορική εταιρεία μπορεί να ακυρώσει τις μικρότερες πτήσεις 737 και A320 μεταξύ Τέξας και Νιου Τζέρσεϋ κατά τη διάρκεια μιας χιονοθύελλας, ενώ οι 767 θα πετάξουν, προκειμένου να αποφευχθεί η κατάρρευση διεθνών επιβατών στο Newark ή σε προορισμό εξωτερικού.

Πώς να βρείτε πτήσεις

Για να μάθετε ποια αεροπλάνα έχουν προγραμματιστεί για τις πτήσεις, ελέγξτε την ιστοσελίδα της αεροπορικής σας εταιρείας ή το εργαλείο κράτησης τρίτου μέρους που χρησιμοποιείτε για να εκτιμήσετε ένα ταξίδι. Οι περισσότεροι ιστότοποι απαριθμούν τον τύπο του αεροσκάφους με άλλες λεπτομέρειες και εάν η αεροπορική εταιρεία πετάει διάφορες διαμορφώσεις κάθε αεροσκάφους, μπορείτε συνήθως να ταξινομήσετε ποιες παροχές θα βρείτε στο πλοίο αναζητώντας σήματα WiFi, κατά παραγγελία ταινία ή επίπεδη θέση στο το εργαλείο κρατήσεων της αεροπορικής εταιρείας. Αν δεν έχετε τύχη εκεί, προσπαθήστε να ταιριάξετε τον χάρτη καθίσματος με τη σελίδα πληροφοριών του στόλου της αεροπορικής εταιρείας. Η United 777 με δύο καθίσματα σε κάθε πλευρά και πέντε στη μέση είναι η παλαιότερη διαμόρφωση, για παράδειγμα, ενώ η έκδοση με τρία καθίσματα στο κέντρο και στις δύο πλευρές έχει τα νεότερα χαρακτηριστικά του σκάφους.