Εορταστικές εκδηλώσεις της ημέρας του Απρίλη σε ολόκληρο τον κόσμο

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και συναρπαστικά φεστιβάλ στο ημερολόγιο σε όλο τον κόσμο είναι η Ημέρα των ανόητων Απριλίου, μια παράδοση όπου οι άνθρωποι φαίνονται να παίζουν φρεσκάκια σε φίλους, συγγενείς και ακόμη και σε ολόκληρη τη χώρα, αν έχουν την ευκαιρία. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές παραλλαγές στο φεστιβάλ σε ολόκληρο τον κόσμο, και κάθε χώρα έχει έναν ιδιαίτερα ξεχωριστό τρόπο να τραβήξει αστεία και φάρσες μαζί για να κάνει για μια ευχάριστη ημέρα.

Σε γενικές γραμμές, ο στόχος της ημέρας είναι καλός και όσοι παίζουν τις φάρσες θα το κάνουν στους φίλους και την οικογένεια με καλό χιούμορ, αντί να προσπαθούν πραγματικά να βλάψουν ή να προσβάλουν κάποιον.

Απριλίου ανόητοι »στο Ηνωμένο Βασίλειο

Απλές φάρσες είναι η τάξη της ημέρας την 1η Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, με το να κολλήσεις τις πινακίδες "κλωτσιές μου" στο πίσω μέρος κάποιου κρυφά, ή να στείλετε έναν φίλο σε ένα πράγμα για κάτι ανόητο, όπως ένα δοχείο χρώματος τάρτας ή ένα γαλόνι του αέρα είναι τυπικό. Αυτό ισχύει μόνο μέχρι το μεσημέρι την 1η Απριλίου, και μετά από αυτό, οποιεσδήποτε περαιτέρω φάρσες θα καταστήσουν τον παλαμάριστο τον ανόητο και όχι το θύμα. Στη Σκωτία, το φεστιβάλ ήταν γνωστό ως «Ημέρα του Huntigowk», με την παράδοση να προσπαθεί κάποιος να σας φέρει ένα μήνυμα σε ένα φάκελο, ο οποίος στη συνέχεια ζήτησε από τον παραλήπτη να στείλει το άτομο σε ένα άλλο άτομο με ένα σπαραγμένο ταξίδι .

Τίτλοι ειδήσεων την Ημέρα των ανόητων Απριλίου

Μια μεγάλη παράδοση που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε πολλές άλλες χώρες είναι ότι οι ειδησεογραφικές οργανώσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν μια ιστορία που είναι αρκετά έξυπνη για να τραβήξει κάποιον εκτός φρουράς, γεγονός που έχει οδηγήσει σε κάποιες ξεκαρδιστικές στιγμές τηλεόρασης και εφημερίδων.

Η αναφορά του BBC σχετικά με τα σπαγγέτι στη δεκαετία του 1950 οδήγησε πραγματικά τους ανθρώπους να ρωτήσουν στα κέντρα κήπου για το πού θα μπορούσαν να αγοράσουν ένα δέντρο για να μεγαλώσουν τα σπαγγέτι τους. Μια άλλη περίφημη ιστορία έβλεπε μια εφημερίδα που ισχυριζόταν ότι η αστυνομία είχε σχεδιάσει μια νέα κάμερα που θα μπορούσε να τοποθετηθεί στα νύχια ενός γερακιού, το οποίο θα σκούπισε στη συνέχεια πάνω από την εθνική οδό για να πιάσει την ταχύτητα των οδηγών.

Prima Aprilis στην Πολωνία

Ο εορτασμός των αστεία και των φάρσα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Πολωνία και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα κάνουν την ημέρα εκτός εργασίας, ώστε να μπορούν να απολαύσουν την ευκαιρία να παίξουν κόλπα σε φίλους και γείτονες. Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι σκέφτονταν ότι όλα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα ήταν ένα αστείο έβλεπε ακόμα τους πολιτικούς ηγέτες να χρονολογούν τα έγγραφα για τις 31 Μαρτίου, ειδικά για να αποφύγουν ένα σοβαρό ζήτημα να απορριφθεί ως αστείο του Απριλίου.

Kithbet Neesan στο Ιράκ

Ο λαός του Ιράκ είχε σκληρό χρόνο τις τελευταίες δεκαετίες και ενώ η παράδοση των πρωταγωνιστών του Απριλίου εισήχθη με το όνομα Kithbet Neesan στα μέσα του εικοστού αιώνα, το χιούμορ έλαβε σκούρο τόνο στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Η κυριολεκτική μετάφραση του ονόματος είναι το «April Lie» και αυτό αντικατοπτρίζει τον τύπο της φάρσας που πραγματοποιείται και μπορεί να κυμαίνεται από τις ιστορίες ενός συζύγου που αγοράζει τη γυναίκα του ένα καινούργιο αυτοκίνητο ως μια έκπληξη για κάτι πιο σκοτεινό, μια απαγωγή. Πράγματι, το 1998 ένας τίτλος εφημερίδων ισχυρίστηκε ότι η κατοχή των ΗΠΑ έφτασε στο τέλος και ότι ο Τζορτζ Μπους θα ζητούσε συγνώμη για τον πόλεμο - ένα παράδειγμα του «ψεύδους του Απριλίου» που έγινε από τον γιο του Σαντάμ Χουσεΐν Uday.

Απρίλιος Ψάρι Στη Γαλλία, το Βέλγιο και την Ιταλία

Πρόκειται για έναν από τους πιο ασυνήθιστους συνεταιρισμούς και η προέλευση πρέπει να διερευνηθεί, αλλά πολλές χώρες της Δυτικής Ευρώπης έχουν την παράδοση του Απρίλιο του Ψαριού.

Αυτό περιλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό παιδιά και νέους που τραβάνουν μια φωτογραφία ενός ψαριού ή κόβουν μια εικόνα των ψαριών και στη συνέχεια προσπαθούν να το κολλήσουν στην πλάτη κάποιου άλλου χωρίς να το παρατηρήσουν. Υπάρχει επίσης μια παράδοση τα τελευταία χρόνια που περιλαμβάνει εικόνες ψαριών σε ασυνήθιστα μέρη και την απόσπαση τους σε κοινωνικά μέσα.

Sizdah Bedar στο Ιράν

Αυτή η ημερομηνία μπορεί να πέσει είτε τον πρώτο είτε τον δεύτερο Απρίλιο στο Ιράν, καθώς ο εορτασμός είναι η δέκατη τρίτη ημέρα του φεστιβάλ Newruz του Nowruz και συνδυάζει μερικές από τις παραδόσεις του παιχνιδιού με τη θρησκευτική προέλευση των διακοπών. Η υιοθέτηση των φλογεών και των αστείων των πρωταθλητών του Απρίλη δίνουν αυτή τη μέρα έναν αέρα εορτασμού και αυτές οι φάρσες είναι σίγουρα καλές και συνήθως παίζονται στο ύπαιθρο. Η παράδοση στο Ιράν αυτή την ημέρα είναι να κατευθυνθείτε στο τοπικό πάρκο ή στην ανοιχτή περιοχή και να μοιραστείτε ένα πικνίκ ή ένα μπάρμπεκιου με τους φίλους και την οικογένειά σας.