Τα διάσημα δωμάτια καφέ τσάι Bettys

Τα Bettys Café Tea Rooms στο York είναι ένας μύθος. Εάν αμφιβάλλετε ότι κατά την επίσκεψή σας στο York, μια πόλη που δεν είναι αδέσποτη στο τμήμα γλυκών δοντιών, πρέπει μόνο να κοιτάξετε τη γραμμή των ανθρώπων που περιμένουν να εισέλθουν.

Ο σταυρός ανάμεσα σε μια παραδοσιακή αγγλική αίθουσα τσαγιού και ένα εκλεπτυσμένο ελβετικό καφέ, η Bettys δεν μοιάζει καθόλου με το απογευματινό τσάι. Η επιλογή των γλυκών και ελαφρών γευμάτων είναι εκπληκτική. Μπορείτε πιθανώς να βρείτε ένα φθηνότερο φλιτζάνι τσάι στο Γιορκ, αλλά γιατί θα θέλατε;

Ο τυχαίος Γιορκσάιρμαν

Bettys (και από τον τρόπο, δεν υπάρχει αποστρόφηση στη Bettys και δεν υπάρχει Betty και πιθανώς ποτέ δεν ήταν) ιδρύθηκε το 1919 από τον ελβετικό ζαχαροπλάστη Frederick Belmont. Σύμφωνα με την ιστορία, σκόπευε να ξεκινήσει μια επιχείρηση στη νότια ακτή της Αγγλίας, αλλά πήρε το λάθος τρένο και κατέληξε στο Harrogate, όπου ιδρύθηκε η πρώτη Bettys.

Ένα καλό πράγμα πάρα πολύ. Μοιάζουν με το τσάι και τα κέικ τους στη Βόρεια Αγγλία. Το καφέ της Υόρκης, τώρα η ναυαρχίδα μιας μικρής αλυσίδας Yorkshire, διαμορφώθηκε μετά τη βασίλισσα Μαρία. Στην πραγματικότητα, μετά την αποβίβαση του Belmont στο πλοίο το 1936, προσέλαβε τους ίδιους τεχνίτες και τεχνίτες για να δημιουργήσει το εστιατόριο.

Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, το υπόγειο μπαρ της Bettys ήταν δημοφιλές με τα αμερικανικά και καναδικά πληρώματα βομβιστών, που σταθμεύουν κοντά. Πολλοί υπέγραψαν τα ονόματά τους, με στυλό με διαμάντια, στον καθρέφτη, ο οποίος εξακολουθεί να εμφανίζεται.

Ένα ποικίλο και γενναιόδωρο μενού

Το μενού στο Bettys περιλαμβάνει μια εκπληκτική ποικιλία από γλυκά και κέικ, καθώς και μεσημεριανά και βραδινά πιάτα όπως το Waleh Rarebit και λουκάνικα και πολτό.

Αντικατοπτρίζοντας τον Ελβετό ιδρυτή του εστιατορίου, υπάρχει επίσης Birchermuesli για πρωινό και Swiss Swiss rosti, καθώς και μια ποικιλία από ελβετικά πιάτα όπως το Swiss Alpine Macaroni (ζυμαρικά και πατάτες με ρακλέτα). Σε αντίθεση με πολλά παραδοσιακά αγγλικά καταστήματα τσαγιού , η Bettys σερβίρει κρασί και μπύρα.

Απογευματινό τσάι και πέρα

Υπάρχουν έξι καφενεία τσάι Bettys που βρίσκονται γύρω από το Γιορκσάιρ και όλοι τους εξυπηρετούν "απογευματινό τσάι" όλη την ημέρα.

Σχεδιάστε να παρακάμπτεστε το μεσημεριανό γεύμα και να κάνετε δείπνο αργά, επειδή το απογευματινό τσάι είναι γιορτή. Για £ 18.75 / $ 30 (τιμές 2015), μπορείτε να περιμένετε μια κατσαρόλα Bettys, ένα τσάι με τσάι μαζί με μια ποικιλία από σάντουιτς - καπνιστό σολομό και τυρί κρέμας, ζαμπόν Yorkshire, ψητό κοτόπουλο και μαγιονέζα αυγών - κρέμα γάλακτος και μια επιλογή από μικρά κέικ, τάρτες και μακαρόνια σε γαλλικό στιλ. Για λίγο επιπλέον, θα το μετατρέψουν σε τσάι σαμπάνιας με ροζ φούσκα.

Μην ανησυχείτε αν η όρεξή σας - ή το πορτοφόλι σας - δεν επεκτείνεται σε τέτοια περίσσεια. Για περίπου μισή τιμή, εξυπηρετούν ένα απλό τσάι κρέμας - μια κατσαρόλα τσαγιού, σούβλες με μαρμελάδα φράουλας και κρέμα γάλακτος. Ή μπορείτε απλά να παραγγείλετε τσάι ή καφέ και να επιλέξετε ένα από τα εκπληκτικά κέικ τους από το τρόλεϊ.

Τα καφέ τσάι Bettys Essentials