Βρετανικά ονόματα για δημοφιλή τρόφιμα - Ονομάζετε αυτό που ;!

Αποκρυπτογράφηση της βρετανικής διατροφής

Γιατί θα θέλατε να μάθετε τη βρετανική λέξη για τα κολοκυθάκια;

Λοιπόν, φανταστείτε ότι μόλις εγκαταστάσατε για ένα πλούσιο γεύμα εστιατορίου και διέταξε ένα πιάτο από εξωτικά κολοκυθάκια; Πόσο απογοητευτική ήταν η εξυπηρέτηση ενός πιάτου κάτι που έπρεπε να δωροδοκήσετε για να φάτε ως παιδί. Μπορεί να συναντήσετε περίεργα ονόματα στη Βρετανία για τέλεια συνηθισμένα πράγματα που τρώτε ήδη στο σπίτι.

Μερικά από τα πράγματα που οι Βρετανοί τρώνε παίρνουν ξένους επισκέπτες από έκπληξη και είναι σίγουρα αποκτηθείσες γεύσεις.

Τα ψιλοκομμένα φραγκοστάφυλα (σάντουιτς από πατατάκια αμερικανικού τύπου), φασόλια σε τοστ και ανανά ή κονσέρβες καλαμποκιού στην πίτσα είναι μερικά.

Αλλά, τις περισσότερες φορές, τα συνηθισμένα πράγματα που οι Βρετανοί τρώνε δεν είναι τόσο διαφορετικά από ό, τι οι Βορειοαμερικανοί μαγειρεύουν τακτικά όλη την ώρα. Απλώς ταξιδεύουν με υποτιθέμενα ονόματα.

Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να περάσετε το αμερικανικό / αγγλικό εμπόδιο για να βρείτε τα τρόφιμα που ήδη γνωρίζετε και θέλετε, για να ανακαλύψετε τον μυελό που οι χορτοφάγοι μπορούν να φάνε και τα τουρσιά που δεν είναι αγγούρια, έχω βάλει μαζί αυτόν τον εύχρηστο οδηγό.

Φάτε τα λαχανικά σας

Συντομεύσεις

Οι Βρετανοί έχουν μια συνήθεια να ρίχνουν λέξεις και κομμάτια λέξεων από τα ονόματα ορισμένων τροφίμων. Μπορεί να προκαλέσει σύγχυση στους Βορειοαμερικανούς. Για παράδειγμα, η μαγιονέζα αυγού δεν είναι μαγιονέζα από αυγά. Είναι αυγοτάραχο αυγό, μισό ή μερικές φορές σε φέτες, που καλύπτεται σε μαγιονέζα.

Το τυρί κουνουπίδι είναι κουνουπίδι και τυρί. Το τυρί μακαρόνι είναι μακαρόνια και τυρί, όχι τυρί από μακαρόνια. Κοτόπουλο σαλάτα είναι ένα κομμάτι κοτόπουλο - ένα πόδι ή κάποια κοτόπουλο σε φέτες - με ένα μαρούλι και σαλάτα ντομάτας στο πλάι. Ditto σαλάτα ζαμπόν. Στην πραγματικότητα το αμερικανικό πιάτο του ψιλοκομμένου ζαμπόν με μαγιονέζα και γεύση είναι εντελώς άγνωστο στη Βρετανία.

Πουτίγκα και Πίτες

Η λέξη επιδόρπιο εμφανίζεται περιστασιακά στη συνομιλία των ανθρώπων ή στα μενού, αλλά η γλυκιά πορεία στο τέλος ενός γεύματος σχεδόν πάντα ονομάζεται πουτίγκα . Είναι μια κατηγορία που μπορεί να καλύψει τα πάντα, από το μους σοκολάτας μέχρι τη φρουτοσαλάτα. Η απάντηση στην ερώτηση, "Τι είναι για την πουτίγκα;" θα μπορούσε εύκολα να είναι "καρπούζι".

Αλλά για να είμαστε αντίθετοι, οι πουτίγκες δεν είναι πάντοτε γλυκείς και δεν εξυπηρετούνται πάντα για πουτίγκα (με άλλα λόγια, επιδόρπιο).

Μια πικάντικη «πουτίγκα» όπως η πουτίγκα του Γιορκσάιρ είναι ένα λαϊκό που σερβίρεται παράλληλα με το βόειο κρέας ή, στο Γιορκσάιρ, σαν μια πρώτη πορεία με κρεμμύδι. Η πουτίγκα μπριζόλας και νεφρών είναι ένα παραδοσιακό κύριο πιάτο στον ατμό μέσα σε μια ζαχαροπλαστική. Ψήνουμε στη ζύμη και γίνεται μπριζόλα και νεαρή πίτα . Και η μαύρη πουτίγκα είναι λουκάνικο από αίμα χοίρου και μερικά άλλα πιο ελκυστικά συστατικά.

Οι πίτες, από την άλλη πλευρά, δεν είναι σχεδόν ποτέ η ποτ πουλιά και σχεδόν ποτέ δεν είναι γλυκιά - με δύο εξαιρέσεις - μήλο πίτα και πίτες με κιμά (που είναι πάντα μικρές, μεμονωμένες tartlets). Άλλες γλυκές πίτες καλούνται τάρτες - λεμόνι ξινή, Bakewell tart, τριαντάφυλλο tart.

Οι πίτες που είναι φτιαγμένες για να σταθούν μόνα τους σε παχιά κρούστα είναι γνωστές ως ψητές πίτες. Τρώγονται κρύα, κομμένα σε σφήνες ή σερβίρονται ως μικρές μεμονωμένες πίτες, και γίνονται στερεά με ασπιζή. Οι πίτες Melton Mowbray είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα. Άλλες πίτες κρέατος, όπως η μπριζόλα και η πίτα ζύμης, έχουν μόνο μια κορυφαία κρούστα - αυτό που οι Αμερικανοί θα αποκαλούσαν "πίτες πίτας". Και μερικές από τις πιο γνωστές "πίτες", η πίτα Shepherd's, το Cottage Pie και το Fish Pie (ψάρια και οστρακοειδή σε μια κρεμώδη σάλτσα) δεν έχουν καθόλου κρούστα ζαχαροπλαστικής - με πατάτες.

Διάφορες εκπλήξεις

Οι τάρτες μπορεί να είναι τα δόρατα ή νομίσματα του αγγουριού τουρσί που έχετε συνηθίσει. Αλλά η λέξη χρησιμοποιείται επίσης για να περιγράψει τα λαχανικά που είναι παρόμοια με chutney αλλά εξαιρετικά ξινή ή πικάντικη. Brinjal τουρσί γίνεται από μελιτζάνα και Branston pickle, ένα εμπορικό σήμα προϊόν γεύση που σερβίρεται με κρέατα ή τυριά, είναι πικάντικο.

Και μια τελευταία λέξη - αν δεν έχετε ποτέ δοκιμάσει την αγγλική μουστάρδα, μην το ρίχνετε σε ένα λουκάνικο όπως η αμερικανική κίτρινη μουστάρδα - εκτός αν θέλετε να φυσήξετε την κορυφή του κεφαλιού σας. Φτιαγμένη από σκόνη μουστάρδας, η αγγλική μουστάρδα είναι πολύ ζεστή - γι 'αυτό το πάρτε εύκολο.