Τα νησιά της Οκινάουα, χαρτογραφημένα

Τα τροπικά νερά και οι θερμοκρασίες κρατούν τα νησιά σε ζήτηση

Η Οκινάουα είναι ο νοτιότερος τροπικός νομός της Ιαπωνίας. Ο νομός αποτελείται από περίπου 160 νησιά, τα οποία είναι διάσπαρτα σε μια περιοχή μήκους 350 μιλίων. Οι κύριες περιοχές είναι η Okinawa Honto (κεντρικό νησί της Οκινάουα), η Kerama Shoto (τα νησιά Kerama), το Kumejima (νησί Kume), το Miyako Shoto (τα νησιά Miyako) και το Yaeyama Shoto (τα νησιά Yaeyama).

Ο Τροπικός Παράδεισος

Ένας πληθυσμός περίπου 1,4 εκατομμυρίων ζει σε 466 τετραγωνικά μίλια γης διάσπαρτα σε αυτά τα νησιά.

Οι άνθρωποι ζουν σε σχεδόν τέλειες τροπικές συνθήκες, όπου η μέση θερμοκρασία είναι 73,4 βαθμοί F (23,1 C) και μια μόνο εποχή βροχών διαρκεί από τις αρχές Μαΐου μέχρι τα μέσα ή αργά τον Ιούνιο. Την μέρα κολυμπούν σε γαλαζοπράσινα νερά από μεγάλες, αμμώδεις παραλίες. με τη νύχτα γευματίζουν σε φρέσκο ​​ανανά κάτω από τον αστρικό ουρανό. Αυτά τα παραδεισένια νησιά στη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας μεταξύ της Ταϊβάν και της ηπειρωτικής Ιαπωνίας είναι ένας τόπος όπου πολλοί έχουν ονειρευτεί να ζήσουν.

Ο νομός των Νήσων

Σε ένα χάρτη, τα μεγάλα νησιά της Οκινάουα μοιάζουν λίγο σαν μια μακριά αποσπασμένη ουρά από τη νότια Ιαπωνία που μαστίζει προς τα νοτιοδυτικά. Η πρωτεύουσα του Naha βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο του ομίλου στο νότιο Okinawa Honto, το μεγαλύτερο νησί. Kume, γνωστό ως νησί θέρετρο με όμορφες παραλίες, είναι περίπου 60 μίλια δυτικά της Okinawa Honto. Κοιτάξτε περίπου 180 μίλια νοτιοδυτικά της Okinawa Honto και θα δείτε το νησί Miyako. Το τρίτο μεγαλύτερο νησί του νομού είναι το Ishigaki στα 250 μίλια νοτιοδυτικά της Okinawa Honto. το μικρό νησί Taketomijima φωλιάζει μέχρι το Ishigaki.

Ακολουθήστε αυτή τη γραμμή δυτικά του νησιού Ishigaki, και υπάρχει το νησί Iriomote, το δεύτερο μεγαλύτερο στο νομό Okinawa.

Το βασίλειο Ryukyu

Σε αντίθεση με άλλα μέρη της Ιαπωνίας, τα νησιά της Οκινάουα έχουν τη δική τους ιστορία. Πριν από εκατοντάδες χρόνια, είχαν κατοικηθεί από τον Ryukyu. από τον 15ο αιώνα, η βασιλεία Ryukyu άνθισε για περισσότερα από 400 χρόνια.

Η Ιαπωνία ανέλαβε, ενσωμάτωσε την Ryukyu στην κοινωνία της και το 1879 άλλαξε το όνομα των νησιών στον νομό Okinawa. Κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου κατά τη διάρκεια της περίφημης Μάχης της Οκινάουα, πολίτες συμμετείχαν στις μάχες. Η Οκινάουα βρισκόταν υπό τον έλεγχο του αμερικανικού στρατού από το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου μέχρι το 1972. Σήμερα, οι μεγάλες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις παραμένουν στην Οκινάουα. Και οι άνθρωποι διατηρούν πολλές παραδόσεις του βασιλείου Ryukyu, από τη γλώσσα στις τέχνες και τη μουσική.

Ο δρόμος προς τον Νάχα

Η πτήση είναι μακράν ο πιο γρήγορος τρόπος να ταξιδέψετε από μεγάλες ιαπωνικές πόλεις στην Ναχά. Αεροπορικώς, είναι περίπου δυόμισι ώρες από το αεροδρόμιο Tokyo Haneda και περίπου δύο ώρες από το αεροδρόμιο Kansai / Osaka International Airport (Itami) έως το αεροδρόμιο Naha, αν και υπάρχουν και πτήσεις από άλλες ιαπωνικές πόλεις προς Naha. Το Yui Rail, μια μονοκατοικία του Naha, διανύει μεταξύ του αεροδρομίου Naha και του Shuri, μιας συνοικίας του Naha που είναι η πρώην βασιλική πρωτεύουσα του βασιλείου Ryukyu. Οι γνωστοί ιστορικοί χώροι από την ακμή του Ryukus, όπως το Κάστρο Shuri-παλάτι του Βασιλείου Ryukyu από το 1429 έως το 1879 - παραμένουν ως περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί από την UNESCO για την Παγκόσμια Κληρονομιά.