Ιαπωνικό μεγαλοπρεπές ναό Fushimi-Inari της Ιαπωνίας

Είναι αυτή η πραγματική "Σκάλα στον Ουρανό";

Η Ιαπωνία δεν είναι τίποτα, αν όχι χώρα αντιθέσεων: αρχαία με σύγχρονη. φυσικό με χειροποίητο? εξελιγμένο με πρωτόγονο. Με την αναλαμπή ενός ματιού - ή μία ώρα Shinkansen , όπως μπορείτε να κάνετε - μπορείτε να πάτε από την καρδιά του νεογνού του Τόκιο, στους ναούς του Nikko του 8ου αιώνα. από την πλούσια, υποτροπική Χιροσίμα, μέχρι το άγονο, το dune-y Tottori .

Ένα ακόμη πιο δραματικό παράδειγμα μπορεί να βρεθεί σε λιγότερο από πέντε λεπτά από το κεντρικό σταθμό του Κιότο με τρένο.

Εδώ βρίσκεται το Fushimi Inari Shrine, μια συλλογή από κυριολεκτικά χιλιάδες πορτοκαλί πύλες Torii που χτίστηκαν ακριβώς μέσα σε μια δασωμένη βουνοπλαγιά. Είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στον κόσμο, για να μην πούμε τίποτα για την ιστορική του σημασία.

(Αν και πρόκειται να πω κάτι για αυτό, σε μόλις ένα δευτερόλεπτο).

Ιστορία του ιερού Φουσίμι Ίναρι

Οι ιστορικοί γενικά συμφωνούν ότι η πρώτη πύλη Torii εμφανίστηκε στο Fushimi Inari κάπου γύρω στον 8ο αιώνα και ότι ο αρχικός σκοπός του ιερού ήταν να τιμήσει τον Inari, τον Θεό του ρυζιού. Σε όλη την ιαπωνική ιστορία, ωστόσο, το ιερό έρχεται να τιμήσει τις επιχειρήσεις γενικότερα.

Αυτές τις μέρες, οι περισσότερες από τις χιλιάδες πύλες που οδηγούν το μονοπάτι από το επίπεδο του εδάφους στην κορυφή του βουνού ήταν δωρεές από ιαπωνικές επιχειρήσεις - οι οποίες, εάν διαβάζετε ιαπωνικά, μπορείτε να δείτε διαβάζοντας τους χαρακτήρες που κοσμούν πολλούς από αυτούς.

Χαρακτηριστικά του ιερού Fushimi Inari

Το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε καθώς εισέρχεστε στο Fushimi Inari - εκτός από τις χιλιάδες φωτεινά πορτοκαλί πύλες, οι οποίες είναι τόσο καλά ενσωματωμένες και εντυπωσιακά σε αντίθεση με το περιβάλλον δάσος - είναι πολλά άγαλμα αλεπούς.

Η ιαπωνική μυθολογία κρατά αλεπούδες ως αγγελιοφόρους, κάτι που είναι κατάλληλο εφόσον ένας από τους αρχικούς μη πνευματικούς σκοπούς του ιερού ήταν ως ένας ασφαλής χώρος αποθήκευσης για γραπτές αναφορές της αρχαίας ιαπωνικής ιστορίας. Δεν είναι σαφές αν κάποιο από τα βιβλία που έχουν φτάσει στο βιβλίο ιστορίας έχει παραμείνει μέσα στο torii , αν και φαίνεται ότι πολλά από αυτά που δεν έχουν ανακαλυφθεί εξακολουθούν να κρύβονται εκεί.

Δεκάδες υπο-ναούς και ιερά υπάρχουν καθώς περπατάτε πάνω από τα δύο μίλια στην κορυφή του βουνού Inari, το οποίο σας δίνει εντυπωσιακή πανοραμική θέα στο Κιότο παρακάτω. Εάν φτάσετε στην κορυφή, ένα ταξίδι που διαρκεί τουλάχιστον δύο ώρες, θα παρατηρήσετε επίσης φανερά αναρίθμητες ορεινές προσευχές, οι οποίες αντλούν κυριολεκτικά εκατομμύρια τοπικούς τουρίστες εδώ κάθε Ιαπωνικό Νέο Έτος. (Pro συμβουλή: Μάλλον δεν θέλετε να σχεδιάσετε το δικό σας ταξίδι στο ιερό Fushimi-Inari γύρω από αυτή τη φορά, εκτός αν η ιδέα να έχετε τις φωτογραφίες σας μολυσμένες με δεκάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους είναι ελκυστική για εσάς.)

Πώς να φτάσετε στο ιερό Fushimi Inari

Το φρούριο Fushimi Inari βρίσκεται μόλις νοτιοδυτικά του κέντρου της πόλης του Κιότο. Ο ευκολότερος τρόπος να το φτάσετε είναι να πάρετε ένα τοπικό τρένο Nara από τον κεντρικό σταθμό του Κιότο, το οποίο είναι επίσης η πιο προσιτή επιλογή, ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε ένα Pass JR. Σιγουρευτείτε ότι δεν χτυπάτε τυχαία σε μια ταχεία ή ημι-ρητή αμαξοστοιχία, καθώς αυτά δεν σταματούν σε μικρούς σταθμούς όπως το σταθμό Inari και θα πρέπει να κατεβείτε σε έναν από τους μεγαλύτερους σταθμούς και να περιμένετε για την επόμενη τοπική τρένο προς την αντίθετη κατεύθυνση: Σχεδιάστε καλά και αποφύγετε την ταλαιπωρία στην πρώτη θέση.

Μια άλλη επιλογή, αν και πιο ακριβή, είναι να πάρετε ταξί στο ιερό, ενώ εάν ο καιρός είναι καλός, μπορείτε πάντα να περπατήσετε από το ξενοδοχείο σας ή το ryokan στο Κιότο.

Το Κιότο είναι μια πόλη η οποία, εκτός από τις δωδεκάδες των επίσημα χαρακτηρισμένων τουριστικών αξιοθέατών, έχει ιστορία γύρω από κάθε γωνιά, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να σκοντάψετε απίστευτους θησαυρούς καθώς περπατάτε ανάμεσα στην πόλη και το ιερό Fushimi Inari, τουλάχιστον στο εξερχόμενο ταξίδι σας - ίσως να μην είναι τόσο συναρπαστικό κατά την επιστροφή.

Ή θα μπορούσε, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα συναρπαστικά πράγματα που πρέπει να δούμε και να κάνουμε στο Κιότο.