Η Μηχανική των Ιαπωνικών ΑΤΜ

Συμβουλές για την ανάληψη γεν

Τα ΑΤΜ είναι σχεδόν παντού στην Ιαπωνία και ορισμένα θα σας δώσουν ακριβή αλλαγή, μέχρι το γιεν.

Αλλά, θα βρείτε γρήγορα ότι όταν κολλήσετε την κάρτα σας σε ένα, θα είναι πολύ πιθανό να το φτύσει ακριβώς πίσω.

Βλέπετε, σε αντίθεση με πολλά μέρη στην Ευρώπη και τον Καναδά, η Ιαπωνία δεν είναι τόσο φιλική προς τους ΑΤΜ για τους επισκέπτες, ειδικά όσο πιο μακριά ταξιδεύετε από μεγάλες πόλεις.

Οι περισσότερες τραπεζικές μηχανές δέχονται μόνο κάρτες που εκδίδονται στην Ιαπωνία, ανεξάρτητα από το αν έχουν εκτυπωθεί ή όχι το λογότυπο Visa ή MasterCard.

Τα μηχανήματα ΑΤΜ που θα παίρνουν τη μεγαλύτερη κάρτα σας και τα μετρητά σας θα είναι τα χρήματα που χρησιμοποιεί η Ιαπωνική Ταχυδρομική Υπηρεσία. Για να βρείτε ένα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον ιστότοπο - αν γνωρίζετε κάποιο επίπεδο Ιαπωνίας. Εάν όχι, μην ανησυχείτε: Απλά κοιτάξτε γύρω από την πλησιέστερη τοποθεσία της Ιαπωνικής Ταχυδρομικής Γραμματείας ή ζητήστε τη ρεσεψιόν στο ξενοδοχείο όπου βρίσκεστε, και πιθανότατα θα υπάρχει ATM εκεί. Ή, ελέγξτε για μια μηχανή χρήματος Japan Post σε ένα κοντινό εμπορικό κέντρο, καθώς οι περισσότεροι έχουν ένα κάπου στο κτίριο. Η εθνική τράπεζα / ταχυδρομική υπηρεσία έχει πάνω από 25.000 ΑΤΜ σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τον Ιαπωνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Εάν δεν υπάρχει κοντά στην Ιαπωνική Ταχυδρομική ΑΤΜ, μια άλλη επιλογή είναι τα ATM της Seven Bank που βρίσκονται σε καταστήματα 7-Eleven σε ολόκληρο το έθνος. Κάντε κλικ σε αυτόν τον ιστότοπο αγγλικής γλώσσας για να βρείτε τοποθεσίες. Επιπλέον, οι μηχανές τράπεζας Mizuho είναι έτοιμες να δεχθούν ξένες κάρτες το 2015.

Συμβουλές χρημάτων μηχανών

Αλλά, προειδοποιήστε: Υπάρχουν αρκετές εκπλήξεις που οι επισκέπτες στην Ιαπωνία ανακαλύπτουν όταν χρησιμοποιούν - ή προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν - κάρτες ATM εκεί.

Εάν θέλετε να έχετε κάποια ιδέα για τοποθεσίες ATM που θα αποδεχτούν (τεχνικά) συγκεκριμένες κάρτες, ελέγξτε εδώ για χρήστες Visa, εδώ για τους κατόχους MasterCard, για American Express.

Τέλος, για να αποφύγετε να εξαντλήσετε το γεν, σκεφτείτε να ανταλλάξετε δολάρια - ή ό, τι νόμισμα χρησιμοποιεί η χώρα σας - με το γιεν μετά την πρώτη άφιξή σας στο αεροδρόμιο.

Ενώ μπορείτε να το κάνετε αυτό στις τράπεζες, μπορεί να χρονοβόρες και θα απαιτήσετε τη συμπλήρωση μιας φόρμας που πιθανόν να απαιτεί κάποια γνώση των ιαπωνικών, ειδικά αν δεν είστε σε τόπο με πολλούς ξένους τουρίστες.

Η πιστωτική σας κάρτα θα πάει σε κάποια απόσταση σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, αλλά πολλά μέρη στην Ιαπωνία, ειδικά μικρά καταστήματα και εστιατόρια πιο μακριά από τις μεγάλες πόλεις, εξακολουθούν να είναι μόνο μετρητά. Είναι πάντα καλό να έχετε μετρητά στο χέρι, καθώς η Ιαπωνία μπορεί να είναι ένα ακριβό μέρος για να επισκεφθείτε. Όμως, ευτυχώς, είναι επίσης ένα πολύ ασφαλές μέρος από την άποψη των πορτοφολάδων και των πολεμιστών - σε σχέση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ - οπότε η μεταφορά κάποιου ποσού μετρητών φέρνει, γενικά, μικρό κίνδυνο.