Όλα για τα Φεστιβάλ Ανθισμένων Κερασιών της Ιαπωνίας

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι τουρίστες για την παράδοση

Η Ιαπωνία είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα φεστιβάλ της κερασιάς. Γνωστή ως hanami στα ιαπωνικά, τα φεστιβάλ ανθίσει κερασιού είναι ένα σημαντικό έθιμο. Στην πραγματικότητα, πραγματοποιούνται σε όλη την Ιαπωνία κατά την άνοιξη. Εάν προγραμματίζετε ένα ταξίδι στη χώρα τότε, εδώ είναι μια ανασκόπηση των βασικών στοιχείων για το hanami.

Η έννοια του Hanami

Το Hanami είναι η αρχαία παράδοση να απολαμβάνετε την άνθηση των ανθών κερασιών ( sakura ) και μερικές φορές των ανθισμένων δαμάσκηνων ( ume ) σε πάρκα και σε όλη την ύπαιθρο στην Ιαπωνία.

Το Hanami σημαίνει κυριολεκτικά την "προβολή λουλουδιών", αλλά γενικά δείχνει την προβολή των ανθισμένων κερασιών. Λέγεται ότι η καταγωγή του hanami χρονολογείται από πάνω από χίλια χρόνια, όταν οι αριστοκράτες απολάμβαναν την προσοχή σε όμορφες κερασιές και έγραψαν ποιήματα εμπνευσμένα από αυτά.

Πώς τα κεράσια ανθίζουν στην Ιαπωνία

Σε αντίθεση με τους αριστοκράτες του παρελθόντος, σήμερα οι άνθρωποι στην Ιαπωνία διασκεδάζουν ένα βασικό συστατικό της κερασιάς. Πίνουν και τρώνε, καθιστώντας την παράδοση της άνθισης να μοιάζει περισσότερο με ένα πικνίκ κάτω από τα δέντρα. Οι άνθρωποι φέρνουν σπιτικά γεύματα, κάνουν μπάρμπεκιου ή αγοράζουν φαγητό για να σηματοδοτήσουν την περίσταση. Καθώς χιλιάδες άνθρωποι συσσωρεύονται σε πάρκα, η διασφάλιση των καλύτερων θέσεων για πικνίκ και πάρτι σε δημόσιους χώρους γίνεται πραγματικά ανταγωνιστικός. Πολλοί άνθρωποι θα βγάλουν ένα σημείο νωρίς το πρωί ή ακόμα και μια μέρα εκ των προτέρων.Αν δεν σας αρέσει το πλήθος σε μια προβολή άνθος, μπορείτε εύκολα να πάτε σε ένα πάρκο γειτονιά, κήπο ή άλλο ήσυχο μέρος για να δείτε τα άνθη αντι αυτου.

Καθώς προσεγγίζουν το βράδυ, οι εορταστικές εκδηλώσεις συχνά μετατρέπονται σε καλές γιορτές καθώς το χάσμα διαρκεί όλη την ημέρα. Οι ηλικιωμένοι Ιάπωνες επιλέγουν μερικές φορές να επισκεφθούν τα ιαπωνικά πάρκα δαμάσκηνων για να δουν το ume αντ 'αυτού, καθώς αυτές οι περιοχές είναι συχνά λιγότερο απασχολημένες και αχαλίνωτες. Μάθετε πώς να πω καυγάδες στα ιαπωνικά και κάποια εθιμοτυπία ποτών σε περίπτωση που είστε προσκεκλημένοι.

Η συμβολική σημασία των κερασιών

Επειδή τα άνθη του κερασιού είναι όμορφα και φευγαλέα - οι ανθοφές δεν διαρκούν περισσότερο από δύο εβδομάδες - έχουν συμβολίσει την εμμονή της ομορφιάς. Τα άνθη κερασιού εμφανίζονται συχνά σε έργα ή τέχνη και ακόμη και τατουάζ για να απεικονίσουν την ιαπωνική έννοια του mono no aware , ή το wistful συνειδητοποίηση ότι τίποτα δεν διαρκεί για πάντα.

Το πιο δημοφιλές άνθος της Ιαπωνίας

Το πιο δημοφιλές είδος ιαπωνικού δέντρου κεράσι (sakura) μπορεί να βρεθεί σε όλη τη χώρα. Ονομάζεται somei-yoshino (Yedoensis). Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε να δείτε τα λουλούδια όπου κι αν πάτε κατά τη διάρκεια της άνοιξης. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δέντρα Sakura ανθίζουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές σε ολόκληρη την Ιαπωνία και δυστυχώς η περίοδος ανθοφορίας του somei-yoshino είναι συνήθως μικρή.

Όταν γίνονται φεστιβάλ

Πότε ανθίζουν άνθη κερασιού στην Ιαπωνία ; Τα άνθη κερασιών (Higan zakura) κανονικά αρχίζουν να ανθίζουν τον Ιανουάριο στην Οκινάουα, ενώ κάποια άνθη yoshino κερασιάς φθάνουν στο αποκορύφωμά τους στα τέλη Μαρτίου έως τον Απρίλιο στην περιοχή Χονσού. Στο Χοκάιντο, τα άνθη κερασιού είναι συνήθως σε πλήρη άνθιση τον Μάιο. Ωστόσο, είναι πραγματικά δύσκολο να προβλέψουμε εκ των προτέρων τις ημερομηνίες έναρξης του ανθίσει κερασιού, και ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού την κατάλληλη στιγμή είναι σκληρός.

Στην Ιαπωνία, η JWA (Japan Weather Association), η Weather Map Co., Ltd και η Weathernews Inc. ανακοινώνουν κυρίως τις προβλέψεις ανθισμένης κερασιάς κάθε άνοιξη.

Τα άνθη κερασιού εμφανίζονται συνήθως στο Τόκιο και στο Κιότο κάποια στιγμή μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου, ανάλογα με το κλίμα εκείνου του έτους. Η Χρυσή Εβδομάδα - η πιο πολυσύχναστη ώρα για ταξίδια στην Ιαπωνία - συχνά συμπίπτει σε ορισμένα μέρη με τα άνθη κερασιάς που ανθίζουν.

Τα φεστιβάλ ανθίζουν τα κεράσια σε διάφορες περιοχές της χώρας. Οι περισσότερες από αυτές πραγματοποιούνται από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, αν και άλλες περιφέρειες οργανώνουν φεστιβάλ τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Ιούνιο, ανάλογα με την τοποθεσία τους. Οι ημερομηνίες του Φεστιβάλ καθορίζονται συνήθως με βάση τις προβλέψεις για το άνθος κερασιού και διαφέρουν από έτος σε έτος. Αυτό θα μπορούσε να κάνει λίγο πιο δύσκολο να προγραμματίσετε το ταξίδι σας γύρω από ένα συγκεκριμένο φεστιβάλ.

Αλλά αν υπάρχει ένας εορτασμός που είστε ιδιαίτερα πρόθυμος να παρακολουθήσετε, μπορείτε να διερευνήσετε τις ημερομηνίες κατά τις οποίες το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε τα τελευταία πέντε έως 10 χρόνια. Πάρτε τον μέσο όρο αυτών των ημερομηνιών και σχεδιάστε το ταξίδι σας αναλόγως.

Η κύρια έλξη

Τα πανέμορφα λουλούδια είναι τα κυριότερα αξιοθέατα των φεστιβάλ ανθών κερασιού, αλλά η ποικιλία των παραδοσιακών ιαπωνικών καλλιτεχνικών έργων τέχνης που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια αυτών των φεστιβάλ έρχεται επίσης στα πλήθη. Η συμμετοχή σε τελετές τσαγιού που πραγματοποιούνται κάτω από κερασιές μπορεί να είναι μια αξέχαστη εμπειρία επίσης.

Είναι επίσης διασκεδαστικό να πανηγυρίζουν οι πωλητές φεστιβάλ που πωλούν διάφορα τρόφιμα και αναμνηστικά, όπως περιφερειακές βιοτεχνίες και ειδικευμένα τρόφιμα στην περιοχή. Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά φεστιβάλ κερασιάς ανθίζουν σε βραδινές εκδηλώσεις το βράδυ.

Cherry Blossoms Αλλού στον κόσμο

Αναμφισβήτητα, καμία χώρα δεν γιορτάζει το άνθος της κερασιάς με τον ενθουσιασμό της Ιαπωνίας, αλλά η χώρα είναι σχεδόν το μοναδικό μέρος της γης με μεγάλη ποικιλία από αυτά τα λουλούδια. Το Hanami επίσης γιορτάζεται σε μικρότερο βαθμό στην Κίνα, την Κορέα και την Ταϊβάν. Μικρότερες γιορτές μπορούν να απολαύσουν σε όλες τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το άνθος της κερασιάς πριν επισκεφθείτε την Ιαπωνία, δοκιμάστε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά μέρη στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι γνωστά για αυτά τα λουλούδια, όπως η Ουάσιγκτον, DC Η πρωτεύουσα φιλοξενεί το Εθνικό Φεστιβάλ Κερασιάς.