Οδηγός για τα Ιαπωνικά Πίνακα

Τι θα πρέπει να γνωρίζουν οι ταξιδιώτες για την εθιμοτυπία των τραπεζών κατά το φαγητό στην Ιαπωνία

Οι επισκέπτες της Ιαπωνίας είναι συχνά ενθουσιασμένοι για την ποικιλία των τροφίμων, αλλά πολλοί άνθρωποι είναι λίγο νευρικοί για το φαγητό των τελωνείων στα εστιατόρια και τα ιαπωνικά νοικοκυριά. Είναι χρήσιμο να γνωρίζετε τους βασικούς τρόπους τραπεζιού προτού πάτε στην Ιαπωνία.

Λέγοντας «Χάρη» πριν και μετά τα γεύματα

Ο πιο σημαντικός κανόνας της εθιμοτυπίας του πίνακα στην Ιαπωνία λέει τις παραδοσιακές φράσεις πριν και μετά το γεύμα. Οι Ιάπωνες λαοί παραδοσιακά λένε "Ιταδακιμάσου" πριν από το γεύμα και "Γκοσιάσαμα" μετά από γεύμα.

Το Itadakimasu σημαίνει ευχαριστίες για το φαγητό στα Ιαπωνικά. Ο Gochisousama λέγεται ότι δείχνει το τέλος ενός γεύματος και να εκφράσει την ευγνωμοσύνη σε εκείνους που έψαχναν και σερβίρουν το φαγητό. Εάν τρώτε με τον Ιαπωνικό λαό, φροντίστε να δείξετε σεβασμό στα έθιμά τους λέγοντας αυτές τις φράσεις.

Συνεδρίαση

Οι Ιάπωνες τρώνε σε χαμηλά τραπέζια ενώ κάθονται σε μαξιλάρια δαπέδου. Πριν καθίσετε, είναι συνηθισμένο να αφαιρείτε τα παπούτσια σας. Προσέξτε να μην προχωρήσετε στα μαξιλάρια των άλλων.

Χρησιμοποιώντας Chopsticks

Οι Ιάπωνες χρησιμοποιούν μαχαίρια, πιρούνια και κουτάλια για να τρώνε ορισμένα πιάτα, αλλά τα ξυλάκια εξακολουθούν να είναι τα πιο συχνά χρησιμοποιημένα σκεύη. Προσπαθήστε να κρατήσετε το κορυφαίο chopstick μεταξύ του αντίχειρα και των μέσων και δεικτών δάχτυλο σαν να κρατάτε ένα στυλό. Κρατήστε το κάτω chopstick μεταξύ του αντίχειρα και του δακτύλου. Για να σηκώσετε φαγητό, μετακινήστε μόνο το κορυφαίο chopstick.

Η εθιμοτυπία του Chopstick απαιτεί να μην περάσετε απευθείας τα τρόφιμα από τα ξυλάκια σας σε ξυλάκια κάποιου άλλου και αντίστροφα.

Είναι επίσης σημαντικό να μην κολλήσετε τα chopsticks κάθετα στο φαγητό, ειδικά σε ένα μπολ με ρύζι. Δεν είναι επίσης ευγενικό να κυματίζετε ξυλάκια πάνω από τα πιάτα των τροφίμων ή να τα χρησιμοποιείτε για να δείχνετε σε κάποιον.

Τρώγοντας από τα κύπελλα

Όταν τρώτε ρύζι ή σούπα από μικρά μπολ, είναι ευγενικό να σηκώσετε το μπολ στο στόμα σας, το οποίο σας εμποδίζει να πιάσετε φαγητό.

Όταν δεν παίρνετε ένα κουτάλι σούπας, είναι σωστό να απολαύσετε τη σούπα από το μπολ και να φάτε το στερεό φαγητό με ξυλάκια.

Τρώγοντας Noodles

Χρησιμοποιήστε ξυλάκια για να φέρετε τα χυλοπίτες στο στόμα σας. Για τις σούπες ζυμαρικών, θα χρησιμοποιήσετε επίσης ένα κεραμικό κουτάλι ή ποτό απευθείας από το μπολ για να φάτε το ζωμό.

Είναι κοινό στην Ιαπωνία να κάνει θόρυβους όταν τρώει noodles, όπως ramen και soba. Οι άνθρωποι λένε ότι τα τρόφιμα έχουν καλύτερη γεύση εάν δημιουργούν θόρυβο. Η ακουστική μάσηση άλλων τροφίμων, ωστόσο, θεωρείται αγενής.

Φαγητό Σούσι και Σασίμι

Το σούσι και το σασίμι μπορούν να καταναλωθούν με τα χέρια σας ή τα ξυλάκια. Ένα κομμάτι θα πρέπει να τρώγεται όλα σε ένα δάγκωμα. Για μεγαλύτερα είδη τροφίμων, είναι αποδεκτό να χρησιμοποιείτε ξυλάκια για να σπάσετε τα τρόφιμα σε μικρότερα κομμάτια μεγέθους δαγκώματος.

Τα καρυκεύματα περιλαμβάνουν σάλτσα σόγιας, wasabi και τζίντζερ. Βεβαιωθείτε ότι δεν θα χύσετε περισσότερη σάλτσα σόγιας από ότι θα χρησιμοποιήσετε, επειδή θεωρείται σπατάλη. Για το σούσι που πηγαίνει καλά με το wasabi, ο σεφ θα το έχει ήδη προσθέσει. Εάν προτιμάτε περισσότερο wasabi, χρησιμοποιήστε μόνο ένα μικρό ποσό, ώστε να μην προσβάλει τον σεφ του σούσι. Το Wasabi ή το τζίντζερ προστίθενται σε κομμάτια sashimi πριν βυθιστούν σε σάλτσα σόγιας.

Πινοντας αλκοολ

Είναι ευγενικό να υπηρετείτε τους άλλους τα ποτά τους, αλλά δεν πρέπει να χύσετε το δικό σας.

Αφού ο καθένας έχει ένα ποτό, οι Γιαπωνέζοι σηκώνουν τα γυαλιά τους και λένε "kampai", το ισοδύναμο με το "cheers".

Όπως και στις περισσότερες κουλτούρες, συνιστάται να μην φαίνεται μεθυσμένος στα επίσημα εστιατόρια. Σε λιγότερο επίσημα εστιατόρια όπως το izakaya, ωστόσο, μπορεί να είναι αποδεκτή, εφόσον δεν ενοχλείτε άλλους προστάτες.