Πότε να Bow στην Ιαπωνία

Χαιρετισμοί, απορίες και σωστή εθιμοτυπία για το Bowing στην Ιαπωνία

Γνωρίζοντας πότε να υποκύψει στην Ιαπωνία μπορεί να φανεί τρομακτικό για τους πρώτους επισκέπτες, ειδικά επειδή η κλίση δεν είναι τόσο συνηθισμένη στη Δύση.

Στην Ιαπωνία, δίνεται μεγάλη έμφαση στην εκτέλεση ενός σωστού τόξου. ορισμένες ιαπωνικές εταιρείες ακούμπησαν την εθιμοτυπία των εργαζομένων - παρόλο που οι άνθρωποι αρχίζουν να μαθαίνουν πώς να πηδούν από νεαρή ηλικία. Προσέξτε: ορισμένοι υπάλληλοι εκπαιδεύονται επίσης για τις περιόδους κατανάλωσης αλκοόλ !

Η γνώση του πώς και πότε να κλίνει σωστά για κάθε πιθανό κοινωνικό ή επιχειρηματικό σενάριο είναι κρίσιμη για την επιτυχία.

Η δέσμευση ενός εθιμοτυπικού faux pas σε λάθος χρόνο μπορεί δυνητικά να καταστρέψει μια επιχειρηματική συμφωνία .

Δεν χρειάζεται να αισθάνεστε αμήχανα: με λίγη πρακτική, θα δώσετε και θα επιστρέψετε τόξα στην Ιαπωνία χωρίς καν να το σκεφτείτε. Αυτό γίνεται αντανακλαστικό μετά από κάποιο ταξίδι στην Ιαπωνία .

Γιατί οι άνθρωποι της Ιαπωνίας Bow;

Το Bowing δεν χρησιμοποιείται μόνο για χαιρετισμούς και για να λέει γεια στην Ιαπωνία . Θα πρέπει επίσης να υποκλιθείτε σε άλλες περιπτώσεις όταν:

Bow ή Shake Hands στην Ιαπωνία;

Κατά τη διάρκεια συναντήσεων για πρώτη φορά, πολλοί Ιάπωνες θα αποφύγουν μια δύσκολη κατάσταση προσφέροντάς τους να σφίξουν τα χέρια τους με τους Δυτικούς. Σε τυπικές ρυθμίσεις και επιχειρηματικές δεσμεύσεις, μερικές φορές θα προκύψει συνδυασμός χειραψιών και τόξων.

Απλά ακολουθήστε το προβάδισμα των φιλοξενουμένων σας ως προς το ποιο είναι το πρώτο, ωστόσο, θα πρέπει σίγουρα να κάνετε το καλύτερο για να επιστρέψετε ένα τόξο εάν προσφέρεται ένας. Οι οικοδεσπότες σας είναι αναμφίβολα εξειδικευμένοι στο να βοηθήσουν τους άλλους να σώσουν το πρόσωπο και θα προσπαθήσουν να μην σας βάλουν σε θέση της αμηχανίας.

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι δείχνει προσπάθεια και ότι γνωρίζετε κάτι σχετικά με την εθιμοτυπία του τόξου, πηγαίνει πολύς δρόμος για τις σχέσεις.

Ενώ τα χειραψία εξακολουθούν να είναι σχετικά σπάνια μεταξύ των ιαπωνικών, το να συμβεί αυτό συμβολίζει μια ισχυρή σχέση - μια βαθύτερη σχέση από ό, τι οι Δυτικοί αποδίδουν στις απλές χειραψίες. Ορισμένα στελέχη καταλήγουν σε ένα σημείο να τινάξουν τα χέρια τους μετά την ανακοίνωση μιας μεγάλης συμφωνίας ή συγχώνευσης υψηλού προφίλ μεταξύ δύο εταιρειών.

Τρέξιμο και κουνώντας ταυτόχρονα

Τόσο τα τόξα όσο και τα κτυπήματα χεριών χρησιμοποιούνται σε επαγγελματικές και επίσημες συναντήσεις. Αποφύγετε το κοινό λάθος του newbie να κλίνει όταν το άλλο κόμμα σκοπεύει να σφίξει μόνο τα χέρια, όπως έκανε ο Πρόεδρος Ομπάμα ενώπιον του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας το 2009.

Μπορείτε να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανή αμηχανία εκφράζοντας την πρόθεσή σας να υποκλιθείτε. Αν το άλλο άτομο έχει το χέρι του επεκταθεί για να τινάξει, μην ξεκινήσετε ένα τόξο αντ 'αυτού!

Ο συλλογισμός είναι ότι η σταθερή επαφή με τα μάτια αναμένεται κατά τη διάρκεια μιας χειραψίας, ωστόσο, το βλέμμα πρέπει να είναι προς τα κάτω κατά τη διάρκεια ενός σωστού τόξου. Μόνο πολεμικοί καλλιτέχνες πρέπει να διατηρούν επαφή με τα μάτια κατά τη διάρκεια ενός τόξου! Ο Πρόεδρος Ομπάμα έσφαλε ελαφρώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης, κάνοντας υπερβολική βαθύτατη κούραση, ενώ παράλληλα κουνώντας τα χέρια, κάνοντας το να μοιάζει σαν να υπέβαλλε ενώπιον του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας.

Συμβουλή: Αν συμβεί ένα κούνημα τόξου, θα είστε αναμφισβήτητα κοντά σας. Οι κύλινδροι δεν είναι τρόπος να κάνετε φίλους, οπότε η πρακτική είναι να στρίψετε ελαφρά στα αριστερά σας.

Πώς να Bow στην Ιαπωνία

Ο σωστός τρόπος να υποκλιθείτε στην Ιαπωνία είναι να λυγίζετε στη μέση, να κρατάτε την πλάτη και τον λαιμό σας ίσια, τα πόδια μαζί, τα μάτια προς τα κάτω και να έχετε τα χέρια σας ευθεία στα πλάγια σας. Οι γυναίκες συχνά πλώονται με τα δάχτυλά τους μαζί ή τα χέρια ενωμένα μπροστά στο επίπεδο των μηρών.

Αντιμετωπίστε το άτομο με το οποίο χαιρετίζετε ευκρινώς. Τραβώντας με ένα χαρτοφύλακα ή κάτι στο χέρι σας είναι εντάξει, το να το βάλετε πρώτα είναι προαιρετικό. Θα πρέπει, ωστόσο, να λάβετε επαγγελματική κάρτα κάποιου - αν ακολουθήσετε το τόξο - με ευλάβεια και με τα δύο χέρια.

Όσο πιο βαθιά είναι το τόξο και όσο περισσότερο κρατιέται, τόσο περισσότερο σεβασμός και υποβολή εμφανίζονται. Μια γρήγορη, άτυπη πλώρη περιλαμβάνει κάμψη σε περίπου 15 μοίρες , ενώ ένα πιο επίσημο τόξο σας καλεί να κάμψετε τον κορμό σας σε γωνία 30 μοιρών. Το βαθύτερο τόξο περιλαμβάνει κάμψη σε πλήρη 45 μοίρες, ενώ κοιτάτε τα παπούτσια σας.

Όσο περισσότερο κρατάτε ένα τόξο, τόσο περισσότερο σεβαστείτε.

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να στρέφετε πιο βαθιά τους ανώτερους, τους πρεσβύτερους, τους ανθρώπους της τάξης ή του γραφείου και οποτεδήποτε η κατάσταση απαιτεί πρόσθετο σεβασμό.

Θυμηθείτε να κοιτάξετε κάτω καθώς πλένετε. Επιλέξτε ένα σημείο στο πάτωμα μπροστά σας. Η διατήρηση της επαφής με τα μάτια, ενώ η κλίση θεωρείται κακή μορφή - απειλητική, ακόμη και - αν δεν είστε τετράγωνο για να πολεμήσετε έναν αντίπαλο στις πολεμικές τέχνες!

Μερικές φορές μπορεί να βρεθείτε να πλέκετε περισσότερες φορές από τη στιγμή που κάποιος τελικά υποχωρεί και σταματάει το τελετουργικό. Αν είστε αναγκασμένοι να πηδούν σε μια γεμάτη κατάσταση ή περιορισμένο χώρο, γυρίστε ελαφρά προς τα αριστερά σας, ώστε να μην χτυπήσετε τα κεφάλια με άλλους!

Μετά την ανταλλαγή τόξα, δώστε φιλική επαφή με τα μάτια και ένα ζεστό χαμόγελο. Αλλά ιδανικά προσπαθήστε να μην συνδυάσετε ένα τόξο (απαιτεί τα μάτια να είναι προς τα κάτω) με χειραψία (αναμένεται επαφή με τα μάτια).

Σοβαρές τόξα

Τα τόξα ειλικρινής απολογίας είναι συνήθως τα πιο βαθιά και διαρκούν περισσότερο από άλλα τόξα. Σε σπάνιες περιπτώσεις, για να εκφράσετε βαθιά συγνώμη ή ευγνωμοσύνη, λυγίστε πέρα ​​από 45 μοίρες και κρατήστε το για μια μέτρηση τριών.

Τα μακριά τόξα πέραν των 45 βαθμών είναι γνωστά ως saikeiri και χρησιμοποιούνται μόνο για να δείξουν βαθιά συμπάθεια, σεβασμό, συγγνώμη και λατρεία. Εάν σας δοθεί ένα ακροατήριο με τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, σχεδιάστε να εκτελέσετε ένα saikeiri , αλλιώς, να κολλήσετε σε 45 μοίρες ή λιγότερο.